نحوه ارائه خدمات به فعالان بازار سرمایه توسط سامانه جامع اطلاعات مشتریان/ آیا ثبت نام در سامانه سجام ضرورت دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سامانه سجام سامانه «سامانه جامع اطلاعات مشتریان» است که این امکان را فراهم میکند تا تمام فعالان بازار سرمایه در این سامانه ثبت نام کرده و اطلاعات خود را وارد کنند.
این سامانه بزرگترین سیستم جمع آوری اطلاعات است و هر فرد نیاز دارد که اطلاعات خود را ارائه دهد تا احراز هویت شده و خدمات بگیرد.
شرکت سپرده گذاری مرکزی در این راستا طبق اطلاعیهای که صادر نموده است، گفته است که تمامی فعالان بازار سرمایه کشور که در حوزه بازار اوراق بهادار و بورس کالا عمده فعالیت خود را انجام میدهند، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، ایرانی و خارجی موظف هستند که در یک پروسه زمانی 6 ماهه به سایت اینترنتی سجام مراجعه کرده و با ثبت کردن اطلاعات شخصی خود در این سامانه نسبت به ثبت نام سجام اقدامات نمایند.
از اینرو ثبت نام در این سامانه جایگزینی مناسب برای تمامی مدارک و اطلاعات ضروری است که اشخاص به هنگام دریافت خدمات موظف هستند که نسبت به ارائه آنها اقدام کنند.
با توجه به اینکه هیچ فرد حقیقی و حقوقی قادر نیست که بدون ثبت نام در این سامانه در بازار بورس و سرمایه خدمات مورد نیاز خود را از جمله خرید و فروش اوراق بهادار و… را انجام دهد، پس حتما باید برای ارائه این خدمات و بهره مندی از مزایای آنها در این سامانه اطلاعات خود را ثبت کند.
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی جدید بازار سرمایه باید قبل از ارائه تمامی خدمات خود از جمله صدور کد سبدگردانی حتما در این سامانه ثبت نام کنند و در غیر این صورت ارائه تمامی این خدمات در بازار سرمایه امکان پذیر نخواهد بود.
بنابراین ضرورت ثبت نام در سجام در اینجا به خوبی مشخص میشود تا افراد حتما برای ارائه خدمات خود در این بازار و پیش از اجرای هر فرآیندی به ثبت نام در سجام اقدام کنند تا ادامه فعالیت آنها در بازار بورس و سرمایه با مشکل رو به رو نشوند.
یکی دیگر از موارد ضرورت ثبت نام در سجام این است که در صورت عدم ثبت نام در این سامانه افراد قادر به دریافت کد بورسی و فعالیت در بازار بورس و سرمایه گذاری نخواهند بود و همین امر خود به تنهایی سبب شده است که افرادی که قصد فعالیت در این بازار پر التهاب را دارند باید حتما پیش از هر چیزی نسبت به ثبت نام در سجام اقدامات لازم را انجام دهند و بعد از ثبت نام در سجام میتوانند برای دریافت کد بورسی خود اقدام کنند و در غیر این صورت به هیچ عنوان قادر به دریافت کد بورسی نخواهند بود.
حسین فهمی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در این خصوص میگوید براساس زمانبندی تمام فعالان بازار سرمایه باید طی ۶ماه در سامانه سجام ثبت نام کنند وگرنه هیچ خدماتی دریافت نمیکنند.
به گفته وی هر شخص حقیقی و حقوقی فقط یک بار ثبت نام میکند و احراز هویت میشود و به تمام خدمات مالی دسترسی خواهد شد؛ از طرفی نهادهای مالی و دیگر ارکان بازار سرمایه نیاز به حفظ و نگهداری اطلاعات مشتریان خود ندارند.
مديرعامل شرکت سرمایه گذاری مرکزی معتقد است هر فرد امکان این را دارد که اگر اطلاعات هویتی اش عوض شد به سامانه مراجعه و تغییرات لازم را اعمال کند.
فهمی میگوید افرادی که به تازگی وارد بازار سرمایه میشوند نیز باید در این سامانه ثبت نام کنند و به صورت آنلاین کد بورسی خود را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه هر فرد ۶ ماه فرصت دارد که در این سامانه ثبت نام کند، میافزاید این فرصت ۶ ماهه از دو روز پیش آغاز شده است و در صورتی که سهامداران به این سامانه مراجعه نکنند و ثبت نام صورت نگیرد هیچ خدماتی را در آینده دریافت نخواهند کرد.
به گفته مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی آن دسته از اشخاص حقیقی و حقوقی که به صورت پیمانکاری با دولت کار می کنند باید در این سامانه ثبت نام کنند تا در صورتی که طلب خود را از دولت به صورت اسناد خزانه دریافت کنند امکان وصول مطالبات را داشته باشند.
فهمی میافزاید کشاورزانی هم که براساس برنامههای حمایتی دولت و براساس قیمت تضمینی، گواهی سپرده کالایی از بورس کالا دریافت کردند باید ثبت نام کنند.
وی میگوید افرادی که در سازمان خصوصی سازی برای سهام عدالت ثبت نام کردند نیازی به ثبت نام در این سامانه ندارند و برای این افراد روش دیگری ارائه خواهد شد.
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی با بیان اینکه در گذشته هر فرد حقیقی و حقوقی برای هرگونه خدماتی باید به کارگزاری مراجعه و فرمهایی را تکمیل میکرد، یادآور شد که از این به بعد نیازی نیست هر فرد در صورت عوض کردن کارگزاری خود برای پر کردن فرم مراجعه کند و در صورتی که اطلاعات هر فرد صحیح به سامانه وارد شود نیازی به مراجعه مجدد نیست.
به گفته فهمی اطلاعات هر فرد باید به صورت صحیح در سامانه ثبت شود و بعد از آن برای استعلام به ثبت احوال ارجاع میشود که در صورت تأیید، فرد میتواند کد ۱۰ رقمی دریافت کند؛ بعد از دریافت اطلاعات، به فرد اعلام و کد پیگیری نیز به وی ارائه می شود. هر فرد با یک بار مراجعه به دفاتر پیشخوان میتواند مراحل احراز هویت را طی کند.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی میگوید ممکن است هر فردی سهامی از شرکت های مختلف در اختیار داشته باشد و راه اندازی این سیستم این امکان را میدهد که عایدی یک فرد به صورت یکپارچه دریافت و به شماره حساب موجود در سامانه سجام برای فرد مورد نظر پرداخت شود که این سیستم در نیمه دوم امسال راه اندازی خواهد شد.
فهیمی با اشاره به اینکه راه اندازی این سامانه تحول در شیوه بنگاهداری در کشور و نظارت بر بنگاههای اقتصادی را متحول خواهد کرد، میافزاید سهامداران و دارندگان اوراق بهادار این امکان را خواهند داشت که به جای حضور فیزیکی، از طریق ورود به یک سیستم به تمام اسناد و مدارک شرکتها در جریان برگزاری یک مجمع دسترسی داشته باشند. از طریق این سیستم مبادله اطلاعات هم صورت خواهد گرفت و امکان اظهارنظر نیز وجود دارد.
وی از فعالیت هزار و ۱۰۰ کد سهامدار خارجی فعال در کشور خبرداد و میگوید این سهامداران از ۴۳ کشور جهان هستند که بیشترین تعداد کدهای فعال از کشورهای اروپایی است و این سهامداران در سه ماهه اخیر نیز در کشور ما فعال بودند.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/