دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1399 - 21:00
نمکی اعلام کرد؛

تغییر وضعیت ۱۳۰ شهر از قرمز به نارنجی/ قرارداد ایران برای تولید مشترک واکسن کرونا

وزیر بهداشت، از مقدمات انعقاد قرارداد تولید مشترک واکسن کرونا با یکی از کشورها خبر داد و دیگر مسیرهای پیش بینی شده برای تأمین این واکسن را تشریح کرد.
کد خبر : 545446
3616031.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سعید نمکی، در حاشیه جلسه کمیته ملی واکسن، ضمن تشکر از مردم به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها، گفت: خوشبختانه با مراعات گسترده مردم و با تلاشی که همه دست اندرکاران انجام دادند و با همکاری قرارگاه کرونا، وزارت راه و شهرسازی، وزارت ارتباطات، دادستان‌ها و…، با تلاش شبانه روزی کادر بهداشتی و درمانی، توانستیم پنجمین روز کاهش مرگ‌های ناشی از کرونا را به زیر ۴۰۰ تجربه کنیم.


وی افزود: گرچه مرگ حتی یک ایرانی برای ما زیاد است، اما دنیا و مراکز جهانی پیش بینی کرده بودند که ما مرگ‌های بالای ۸۰۰ و ۱۰۰۰ را در این هفته تجربه کنیم که مرگ‌ها نه تنها بالا نرفت، بلکه با همدلی و وفاقی که ایجاد شد همه و تمام دستگاه‌ها به صحنه آمدند و خوشبختانه داریم مرگ‌ها و ورودی بیمارستان‌ها را به سمت کاهش، به سمت دو رقم و با همین همت و شتاب به سمت تک رقمی پیش می بریم.


نمکی ادامه داد: از مردم تقاضا می‌کنم که شرایط را مانند اردیبهشت ماه به سمت عادی انگاری و ساده انگاری نبرند. اگر خدایی نکرده مجدداً دچار این توهم شویم که کرونا شکست خورده و عقب نشینی کرده، دوباره از گوشه‌های این زمین‌گل های تازه خواهیم خورد.


تغییر وضعیت ۱۳۰ شهر از قرمز به نارنجی


وزیر بهداشت گفت: از ۱۶۰ شهر قرمز، بیش از ۱۳۰ شهر به سمت نارنجی رفت. گرچه ۳۴ شهر جدید از شهرهای زرد به دلیل عدم رعایت پروتکل‌ها به سمت قرمز رفتند، اما امروز نسبت به دو هفته قبل وضعیت بسیار مطلوب‌تری داریم و امیدوارم در روزهای آینده باز هم با همدلی و همگامی مردم و رعایت همه اقشار، کسبه و تمام دستگاه‌ها و ارگان‌ها، بتوانیم روزهای بهتری را در کنار هم تجربه کنیم.


نمکی در ادامه با اشاره به جلسه‌ای که در زمینه واکسن کرونا داشت، گفت: قبلاً خدمت مردم اعلام کرده بودیم که از سه مسیر تأمین واکسن کرونا را دنبال می‌کنیم. یک مسیر بحث واردات واکسن در قالب کووکس است که مجموعه زیر نظر سازمان بهداشت جهانی و سازوکاری برای تأمین واکسن برای همه کشورها است که ما ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا را که هر فردی باید دو روز از آن را تزریق کند، برای هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر گروه آسیب پذیرمان شامل افراد بالای ۶۵ سال و افرادی که بیماری‌های خاص و زمینه‌ای دارند، از طریق کووکس پیش خرید کرده‌ایم که به محض توزیع آن ما هم جزو کشورهای دریافت کننده این واکسن خواهیم بود.


وی ادامه داد: راه دوم تأمین واکسن کرونا، خرید آن از منابع موثقی است که در دنیا تولید می‌کنند. البته تاکید می‌کنم که تاکنون هیچ کمپانی سازنده واکسن کرونایی گواهی‌های تولید را از سازمان جهانی بهداشت دریافت نکرده است. مراحلی را طی کردند و در آخرین مراحل هستند که امیدوارم به محض دریافت گواهی هایشان بر اساس پیش خریدی که انجام می‌دهیم، بتوانیم آنها را دریافت کنیم. در این زمینه با کشورهای مختلفی صحبت شده و کار دنبال می‌شود تا در تزریق واکسن برای جمعیت‌های هدفمان از هیچ کشوری در جهان عقب نباشیم.


نمکی گفت: در عین حال بحث تولید مشترک با صاحبان تکنولوژی با مراکزی مانند انستیتو پاستور را هم پیش می بریم که آن را هم دنبال می‌کنیم و امیدواریم در آینده خبرهای خوشی از این تولید مشترک داشته باشیم.


ماجرای تزریق واکسن کرونا در برخی کشورها


وی گفت: شاید این خبر را شنیده باشید که در برخی از کشورها دارند واکسن کرونا را تزریق می‌کنند، اما این تزریق در قالب یک آزمایش بالینی به‌عنوان فاز نهایی است که از سوی برخی سازنده‌ها در برخی از کشورهای منطقه آغاز شده است. درحالی‌که ما زیر بار این حرکت نرفتیم و اعلام کردیم، اگر کشوری می‌خواهد در ایران مطالعه بالینی انجام دهد، حتماً باید در قالب تولید مشترک با ما باشد و در غیر این صورت ما اجازه چنین فعالیتی را به هیچ تولیدکننده واکسنی نمی‌دهیم. به همین دلیل با یکی از صاحبان تکنولوژی دنیا در حال انعقاد قراردادی هستیم که در قالب تولید مشترک در انستیتو پاستور باشد تا اگر مطالعه بالینی انجام می‌دهیم، به‌عنوان جزئی از حرکت مشترک باشد.


وی همچنین اظهار کرد: راه سوم هم تکیه بر دانشمندان داخلی، شرکت‌های دانش بنیان به‌عنوان تولید داخل است. به نظر من بیشترین دلبستگی را به این حرکت داشته باشیم. یعنی تکیه بر دانش و دانشمندان متعهد داخلی که بتوانیم این کار را در کشور انجام دهیم. خوشبختانه یکی از این شرکت‌ها مجوز مطالعه در فاز انسانی را دریافت کرده و از روزهای آینده این حرکت شروع می‌شود و اگر موفق شویم، در بهار آینده به عنوان یکی از تولید کنندگان مطرح واکسن کرونا در منطقه معرفی خواهیم شد و نیازهای مردم را برآورده می‌کنیم. امیدوارم هرچه زودتر بتوانیم این بلای خانمان سوز را از کشورمان دور کنیم.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب