تدوین سیاستهای تشویقی مادی و معنوی برای کیفیت بخشی به علم و فناوری/ دانشگاه آزاد اسلامی در گسترش دانش نانو سهم بالایی در کشور دارد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر بیژن رنجبر، قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز بهصورت وبینار به میزبانی واحد تبریز برگزار شد، با محکومیت ترور ناجوانمردانه دانشمند هستهای شهید دکتر فخریزاده، گفت: دشمنان کوردل نظام جمهوری اسلامی ایران از دانشمندان ما وحشت دارند که این موضوع نشاندهنده اهمیت توجه به علم و فناوری است. خون این شهدای عزیز باید سرمایههای گرانقدر ما برای ادامه راه علمی آنها باشد. از خداوند میخواهیم رهروان خوبی در مسیر شهدا باشیم.
وی به توصیههای مقام معظم رهبری به ریاست دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب سه مؤلفه حفظ کیان، گسترش فضای انقلابی و ارتقای علم و فناوری را از دانشگاه آزاد اسلامی مطالبه فرمودند. در این راستا سیاستهای دانشگاه در قالب برنامه راهبردی عملیاتی پنجساله تدوین شده است تا دانشگاه آزاد اسلامی با مأموریتهای ویژهای که برای آن تعریف شده، به یک دانشگاه در تراز انقلاب اسلامی تبدیل شود.
رنجبر ادامه داد: در این راستا تغییرات ساختاری و جدی در سازمان مرکزی، استانها، واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شد و معاونتهای موضوعی و تخصصی علوم، مهندس و کشاورزی، علوم پزشکی، علوم انسانی و هنر و معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شد و فعالیتهای این دانشگاه از حالت سنتی به سمت سامانههای شبکهای یکپارچه تغییر جهت داد. در همین راستا سامانههای آموزشیار، پژوهشیار و... راهاندازی شد.
وی با اشاره به تأسیس دانشگاه علوم انسانی-اسلامی در قم در آینده نزدیک، گفت: همچنین واحدهای دانشگاهی با مأموریتهای ویژه همچون دانشگاه استاد فرشچیان و دانشگاه بینالمللی فرشتگان ویژه دانشجویان ناشنوا و کمشنوا راهاندازی شد.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به فعالیتهای این دانشگاه در حوزههای فناوریهای نانو و رشتههای بینرشتهای، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در گسترش دانش نانو سهم بالایی در کشور داشته است و در حال حاضر چهار مرکز تحقیقاتی نانو در واحدهای تبریز، زنجان، مرودشت و تهران جنوب فعال است.
وی افزود: همچنین این دانشگاه در حوزه تشکیل کنسرسیوم نانو فعالیتهای حل مسئلهای نقش جدی داشته و توانسته فضای مناسبی برای رقابتهای علمی و ارائه محصولات دانشبنیان ایجاد کند و سالانه میزبان برگزاری چنین برنامههایی باشد.
وی خاطرنشان کرد: در پنجمین جشنواره فناوری نانو که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار شد، 926 اثر در زمینههای مختلف ازجمله مقاله، کتاب، ثبت پتنت و محصول به جشنواره ارسال شد که موفقیت مهمی در این حوزه محسوب میشود.
راهاندازی اولین دانشکده علوم فناوریهای همگرا در واحد تهران مرکزی
رنجبر با اشاره به توجه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به حوزه نانو بایو-تک، گفت: نانو بایو-تک در دهه اخیر قابلیتهای نهفته خود را به بشر عرضه کرده است و انسان میتواند به کمک این فناوری به آرزوهای دیرینه خود دست یابد. دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه فناوریهای همگرا بسیار خوب عمل کرده است و در حوزه سلامت و انبیک (NBIC) حرکتهای خوبی آغاز کرده است، بهطوریکه دو سال گذشته مرکز تحقیقات انبیک در واحد قزوین راهاندازی شد و بهزودی اولین دانشکده علوم فناوریهای همگرا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی راهاندازی خواهد شد.
وی در ادامه به کسب موفقیتهای پژوهشی توسط دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: این دانشگاه در حوزه نانو 2 هزار و 339 مقاله ISI را منتشر کرده که این مقالات بیش از 9 هزار و 700 بار استناد شده است. همچنین بر اساس پایگاه استنادی Web Of Science تاکنون 18 هزار و 951 عنوان مقاله از سوی محققان و دانشمندان دانشگاه آزاد اسلامی در زمینههای مختلف به چاپ رسیده است. علاوه بر این دستاوردهای علمی، از سال گذشته تاکنون یک هزار و 847پایاننامه و رساله در زمینههای مختلف نانو توسط دانشجویان این دانشگاه ارائه شده است.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: 30 نفر از اعضای هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی در بین دانشمندان برجسته جهان در حوزه فناوری نانو قرار دارند که جای تبریک به جامعه علمی کشور دارد. این دستاوردها نشان میدهد که دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف فناوری نانو پیشرو و پیشتاز است.
رنجبر با بیان اینکه سیاستهای رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی، کیفیتبخشی به علم و فناوری است، گفت: برای تحقق این اهداف، سیاستهای تشویقی مادی و معنوی متنوعی طراحی شده است که یکی از آنها «حق جذب سرآمدان علمی» است که در جلسه گذشته هیئت رئیسه مطرح و تصمیمگیری شد که تا سقف 5 میلیون تومان در حکم حقوقی اعضای هیئتعلمی و اساتید حائز شرایط، اعمال شود.
وی افزود: بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی برای حمایت از دانشمندان و پژوهشگران، تنها به اهدای جایزه اکتفا نخواهد کرد و حمایتهای متنوعی در دستور کار است تا انشاءالله دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی تبدیل شده و در مرجعیت علمی پیشرو باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با تلاش و پشتکار جدی و با حفظ خط نوآوری و فناوری، مسیر علمی را ادامه دهند تا نام دانشگاه آزاد اسلامی بیش از پیش در سطح ملی و بینالمللی پرآوازه باشد. برگزاری چنین جشنوارههایی جای تشکر و قدردانی دارد. خوشبختانه جشنواره امسال پربار بود و محصولات و دستاوردهای خوبی در آن ارائه شد.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/