دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آذر 1399 - 09:41
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

انتظار داریم عاملان ترور در آینده نزدیک شناسایی شوند/ تحریم‌ها نظر دشمنان را تأمین کرده بود شاهد چنین ترورهایی نبودیم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: روند یافتن عاملان حادثه به‌خوبی در جریان است و انتظار داریم که در آینده نزدیک به نتیجه برسیم.
کد خبر : 544656
unnamed.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ابراهیم رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و فرشاد مهدی پور عضو هیئت‌علمی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در برنامه شب گذشته (یکشنبه) گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما حضور داشتند.


ابراهیم رضایی افزود: در جلسه شب گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که با حضور نمایندگان دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی و ذی‌ربط تشکیل شد ابعاد مختلف ترور شهید محسن فخری زاده موردبررسی قرار گرفت.


او ادامه داد: روند یافتن عاملان حادثه به‌خوبی در جریان است و انتظار داریم که در آینده نزدیک به نتیجه برسیم.


رضایی تصریح کرد: بی‌شک با مجاهدت سربازان ایران‌زمین در این عرصه حتماً و به‌طورقطع با عاملان این ترور برخورد خواهد شد.


در این برنامه، مهدی‌پور هم گفت: بومی‌سازی دانش هسته‌ای، بزرگ‌ترین میراث شهید فخری زاده برای کشور است.


وی افزود:‌ شهید محسن فخری زاده می‌توانست سال‌ها در محافل دانشگاهی باقی بماند و به برندی در حوزه علمی تبدیل شود اما ترجیح ایشان پیشرفت علمی در سایه گمنامی بود ایشان حتی در بسیاری از محافل علمی با نامی مستعار حضور پیدا می‌کرد.


او ادامه داد: بااین‌حال، از اواسط دهه 80 وقتی زمزمه نام فخری زاده بر زبان دشمنان کشورمان افتاد، توطئه‌هایی علیه او در حال شکل‌گیری بود.


مهدی پور به بومی‌سازی دانش هسته‌ای توسط محسن فخری زاده اشاره کرد و افزود:‌ بزرگ‌ترین میراث این دانشمند شهید برای ما، همین بومی‌سازی دانش هسته‌ای است.


این کارشناس و پژوهشگر تصریح کرد: شهید فخری زاده به خواست و اراده و علم خود، گمنامی را برگزید تا در سایه این سبک زندگی به پیشرفت علمی دست یابد. به این لحاظ دایره اطلاعات بجا مانده از وی چندان زیاد نیست و در آینده هم چندان افزوده نخواهد شد و شاید این اطلاعات طبقه‌بندی‌شده و محرمانه باقی بماند.


وی گفت: از اواخر دهه 80، شهید محسن فخری زاده به سمت سایر علوم همچون علوم شناختی نانو، اینفو و ... گرایش پیدا کرد و حتی بعدها علوم زیستی هم در زمره علاقمندی‌ها و دایره فعالیتش قرار گرفت. او را می‌توان به‌نوعی پیونددهنده علوم شناختی و علوم انسانی در کشور نامید. به‌گونه‌ای در مورد اتم، ذره و انرژی صحبت می‌کرد که گویی در مورد توحید صحبت می‌نماید.


رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ترور شهید فخری زاده نشان از ضعف و شکست دشمنان دارد، دشمنان وقتی دیدند که در شرایط فعلی و با وجود تحریم‌ها و فشارهای حداکثری بر ایران نتوانسته‌اند به مقاصد خود دست یابند، دست به دامن ترورهای دزدانه و خیابانی شدند، دوره این ترورها گذشته و این اقدامات دیگر هنر به‌حساب نمی‌آید.


وی ادامه داد: اگر تحریم‌ها، نظر دشمنان را تأمین کرده بود، دیگر شاهد چنین ترورهایی نبودیم،‌ اما این دست اقدامات نشانگر این است که ما مسیرمان را درست انتخاب و طی کرده و به اهداف خود رسیده‌ایم، پیش‌ازاین هم ترور سردار شهید سلیمانی نتوانست مانع از حرکت مقاومت در منطقه شود،‌ ترور شهید سردار تهرانی مقدم هم نتوانست مانع پیشرفت‌های موشکی کشورمان شود، قطعاً ترور شهید فخری زاده هم پیشرفت‌های دفاعی و هسته‌ای و پیشرفت‌های علمی ما را که شهید فخری زاده این اواخر در حوزه کرونا به دست آورده بود نمی‌تواند مانع شود.


مهدی پور پژوهشگر با بررسی و دوره کردن جریان ترورهای دانشمندان در 40 سال اخیر، به ترورهای دهه 60 اشاره کرد و افزود: دهه 60 دست‌خوش ترورهای گوناگون اشخاص و نخبگان علمی و دانشگاهی و فرهنگی بود زیرا در آن دوره زیر ساختارهای حکومتی جدید در حال شکل‌گیری بود پس از آن دشمنان که دریافتند با ترور این اشخاص راه به‌جایی نمی‌برند در دهه هفتاد اقدام به ترور شخصیت‌های نظامی و امنیتی کشور کرد زیرا فکر می‌کرد آن اشخاص،‌ ستون‌های امنیتی کشورمان هستند، از اوایل یا نیمه دهه 80 هم شاهد ترور و اقدامات ایذایی علیه توانمندی‌های دانشگاهی و علمی کشورمان بودیم، محدودسازی و ایجاد موانع بر سر راه دانشجویان ایرانی خارج از کشور برای انتخاب و تحصیل در رشته‌های علوم زیستی، فیزیک و هسته‌ای از آن جمله به‌حساب می‌آید.


وی گفت: با اینکه شهید فخری زاده بعید است که جایگزین داشته باشد اما این اقدام دشمنان ما، با این پیام همراه است که؛ آن‌ها در حال رصد ما و وضعیت علمی کشورمان هستند، دشمنان می‌دانند که نمی‌توانند حرکت علمی ما را از حرکت باز دارند، پس با این ترورها قصد کند سازی حرکت ما را دارند، دشمنان هرکسی را که نتوانند مهار کنند ترور می‌کنند.


در ادامه، رضایی گفت:‌ برخی نباید موضع ایران را در خصوص ترور شهید فخری زاده، منفعلانه ببینند زیرا ما همان کشور هستیم که در خلیج‌فارس، گلوبال هاوک آمریکا را هدف قرار دادیم و آمریکا هیچ پاسخی نتوانست بدهد. ما پایگاه عین الاسد در عراق را مورد اصابت قرار دادیم و آمریکا پاسخی نداد. درست است که آن‌ها مخفیانه دانشمند ما را ترور کردند ولی ما علنی با آن‌ها برخورد می‌کنیم.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: ما از خون شهدا نمی‌گذریم، همان‌طور که خون‌بهای شهید سردار سلیمانی، اخراج کامل آمریکا از منطقه خواهد بود، خون‌بها شهید فخری زاده هم نابودی رژیم صهیونیستی توسط محور مقاومت خواهد بود اما پاسخ اولیه ما به این اقدام،‌ عجولانه و شتاب‌زده نخواهد بود به این لحاظ در گام نخست، مجلس شورای اسلامی کلیات طرح دو فوریتی لغو تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نمود امشب هم در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مفاد 9 گانه این طرح مورد تصویب قرار گرفت که ان‌شاءالله در هفته پیشرو مورد تصویب همه نمایندگان مجلس هم خواهد بود. اولین اقدام و درخواست ما از دولت،‌ رسیدن به غنای 20 درصدی غنی‌سازی و تولید اورانیوم خواهد بود.


رضایی گفت: احیاء راکتور 40 مگاواتی آب‌سنگین اراک، تحقیق و تولید ماشین‌آلات جدید و در ادامه ان‌شاءالله خاتمه اجرای پروتکل الحاقی از دیگر درخواست‌های ما از دولت خواهد بود این پاسخ ما به کسانی است که اقدام به ترور کور می‌کنند.


وی در خصوص تیم‌های بازرسی اعزامی از سوی آژانس اتمی گفت: در خاطرات آقای روحانی در دهه 80 هم قیدشده که در میان بازرسان آژانس، جاسوسانی وجود داشته ما هم نسبت به این موضوع معترض هستیم اما باید نحوه محاسبه خودمان در داخل کشور را موردبررسی و تغییر قرار دهیم. معنی ندارد که بیش از 90 درصد بازرسی‌های آژانس انرژی اتمی از ایران باشد این بازرسی‌ها نه در حوزه معیشتی برای ما منافعی داشته و نه جلوی پیشرفت ما را گرفته است چرا همیشه غرب باید طلبکار باشد و ما پاسخگوی آن‌ها؟ امروز آن‌ها هستند که باید پاسخگوی ما باشند امروز در مجلس، ما دو ماه به 1+4 فرصت دادیم روابط بانکی و فروش و معاملات نفتی ایران را به حالت عادی برگردانند، اگر این روند به شکل سابق برگشت، همکاری و تعهداتمان را می‌پذیریم در غیر این صورت لزومی به وفاداری به تعهداتمان در قبال آژانس انرژی اتمی نیست در این راستا هم اولین اقدام، خروج از پروتکل الحاقی خواهد بود.


مهدی پور در سوی دیگر استودیو گفت:‌ آمریکایی‌ها از سال 1940 پروپاگاندای سیاسی خود را به جریان انداختند این جریان دارای سه ضلع عملیات روانی، عملیات اقتصادی و عملیات ترور، آشوب و وحشت است که آمریکایی‌ها در کلاس‌های آکادمیک خود همه عملیات‌های سخت و نیمه سخت را تجویز و تدریس می‌نمایند. این سه هدف همزمان در حال جریان است تحریم‌ها در راستای عملیات روانی و سپس ترور و ایجاد وحشت شکل می‌گیرد این در حالی است که محاکم خارجی یک دیپلمات ایرانی را در خارج از کشور به جرم احتمالی و ثابت نشده قصد بمب‌گذاری متهم کرده و به 20 سال زندان محکوم می‌کنند اما نسبت به ارتکاب جرم یک خارجی در خاک ایران که ثابت هم شده عکس‌العمل نشان نمی‌دهند این بدان خاطر است که رسانه‌ها در مسیر درست و طبق رسالت خود پیش نمی‌روند.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب