«علاءالدین» هم به ریش کرونا میخندد هم به ریش محدودیتها/ کرکرههای نیمهباز و خریدوفروشی که جریان دارد!
به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با اعلام محدودیت برای فعالیت اصناف، بنا شد تا بسیاری از کسب و کارهای درجه دو به بالا از فعالیت به مدت دوماه منع شوند که این موضوع خیلی به مذاق مغازهدارها و صاحبان بنگاههای کوچک اقتصادی خوش نیامده و نخستین معترضان به این طرح، مغازهدارها و کسبوکارهای خُرد بودند.
با اینحال و پس از شروع محدودیتهای کرونایی که از اول آذرماه صورت گرفت بهرغم اینکه بسیاری از مغازهها تعطیل شده بودند اما برخی دیگر با توسل به انواع حربهها و تعطیلی کردن نیمبند مغازههایشان در حال فعالیت اقتصادی هستند.
ساعت 16 پل حافظ
یکی از نقاطی که کاسبان آن بدون توجه به محدودیتهای کرونایی و به صورت نیمه پنهان و زیرپوستی مشغول فعالیت هستند اطراف پاساژ علاءالدین است که مشاهده میدانی خبرنگار خبرگزاری آنا نشان میدهد در نزدیکی این پاساژ، فروش موبایل و قطعات جانبی آن بدون رعایت هیچ پروتکلهای بهداشتی صورت میگیرد.
خرید و فروش موبایل با وجود محدودیتها
دلالها بدون ماسک به سمت افراد میروند و بدون رعایت کمترین نکات بهداشتی برای خرید و فروش موبایل و با اصرار میخواهند با شما ارتباط برقرار کنند، از طرف دیگر افرادی هستند که در کنار خیابان غذا درست کرده و میفروشند؛ جمعیت عجیبی که بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی ازدحام کردند و انگار هیچ توجهی به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ندارند و گویی کرونا برای آنها یک شوخی خندهدار است.
شهرداری ورود نمیکند
مهمترین سؤال اصلی این است که نهادهای اجرایی و نظارتی در چنین شرایطی کجا هستند و چرا برای برخورد با چنین تخلفی وارد عمل نمیشود؟ این سؤال را یکی از افسران شیفت پلیس که ما را همراهی میکرد پاسخ داد و گفت: یکی از اساسیترین مشکلات ما از ابتدای اعلام محدودیتها در این منطقه این است که در زمینه اجرای قوانین و متفرق کردن جمعیت تنها هستیم؛ وی در ادامه گفت: شهرداری نیز باید در زمینه جمعآوری دست فروشان وارد عمل شود اما متاسفانه شاهد هیچگونه همکاری از شهرداری منطقه هستیم و ما نمیتوانیم بهتنهایی کار زیادی را انجام دهیم.
کرکره نیمه باز
در این میان مشاهده کرکرههای نیمهباز بسیاری از مغازههای مشرف به خیابان اصلی که در حال فعالیت بوده و فروشندهها به صورت زیر پوستی خرید و فروش میکنند هم جالب است.
این اتفاق در حالی هرروز و از زمان شروع محدودیتهای دو هفتهای اخبر رخ میدهد که طبق گفته مغازهدارهایی که به عنوان یک مشتری از آنان سؤال پرسیدم، کسی تاکنون به آنان گیری نداده و حتی به سراغشان هم نیامدهاند تا بپرسند چرا فعالیت میکنند؛ گویا دستگاههای نظارتی در این زمینه نیز ناموفق عمل کردند و هیچ خبری از فعالیت نظارتی آنان نیست.
کلام آخر
آنچه به نظر میرسد این است که به رغم تعطیلی 85 درصدی مشاغلی که طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا در طول چند روز اخیر صورت گرفت اما هنوز مواردی از مقاومت در برابر اجرای این طرح هم وجود دارد. باید به انتظار روزهای آینده نشست و دید که آیا در ادامه اجرای این طرح تعطیلی فراگیر خواهد شد یا آن که اجرای سفت و سخت روزهای اول طرح تمام خواهد شد و این مقاومتهای پراکنده است که بر تصمیم تعطیلی کرونایی غلبه میکند. هر چه هست پای جان صدها و شاید هزاران نفر در میان است و قصور از هیچ کس پذیرفته نیست، نباید فراموش کرد اعمال این محدودیتها برای کاهش شیوع ویروس کرونا است و هیچ گونه تخلفی قابل بخشش نیست.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/