گام جدید دبیرخانه پایش آزاد برای پاسخگویی به نیازهای جامعه و صنعت
به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فارغالتحصیلان بیکار و تصاویر نگهداری نامناسب پایاننامه دانشجویان توسط دانشگاه پرده از این واقعیت برمیدارد که حال ارتباط دانشگاه و صنعت خوب نیست. بدین معنا که نه صنعت برای برطرف شدن نیازهای خود به دانشگاه اعتماد میکند و نه دانشگاهیان از نیازهای صنعت خبر دارند.
برای دستیابی به توسعه و رفع نیازها و مشکلات کشور، دانشگاه و صنعت باید به یکزبان مشترک برسند. چالشها و نیازهای کشور را میتوان نقطه مشترک بین دانشگاهیان و صنعتگران دانست. در همین راستا صنعت باید نیازهای خود را به دانشگاه معرفی کند و از طرفی دانشگاه باید در راستای پاسخ به این نیازها گام بردارد.
برای ترمیم و احیای ارتباط بین دانشگاه و صنعت گامهای زیادی برداشته شد اما متأسفانه نتیجه مطلوبی به دست نیامده است!
پایش آزاد یک گام دیگر برای پاسخگویی به نیازهای کشور
طرح پایش آزاد خلاصه «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای دانشگاه آزاد اسلامی» است. هدف آن تبدیل چالشهای کلان کشور به زمینههایی پژوهشی است تا اساتید و دانشجویان بتوانند بر اساس آن موضوع پایاننامه یا رساله خود را تعریف کنند.
محمد علیاکبری، رئیس دبیرخانه پایش آزاد بر این باور است که دانشگاه باید به سراغ صنعت و جامعه برود و از مشکلات آن آگاه شود. تجربه نشان میدهد که معمولاً مشکلات صنعت به زبان دانشگاه مطرح نمیشود. طی این سالها کارهای زیادی برای برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه ازجمله راهاندازی دفتر مدیریت ارتباط با صنعت در دانشگاهها صورت گرفته است؛ اما ارتباط دانشگاه و صنعت به علت تفاوت زبان دانشگاه با صنعت و جامعه بهدرستی شکل نگرفته است. از همین رو نیاز به یک الگو برای تبدیل زبان صنعت و جامعه به زبان دانشگاه است که نام این الگو در دانشگاه آزاد اسلامی «نظام موضوعات» است.
وی میافزاید که در حین تبدیل زبان صنعت و جامعه به زبان دانشگاه، از صنعت و جامعه میخواهیم که در این مسیر ما را همراهی کنند. ما به ساختاری نیاز داریم که صنعت و جامعه به همراه دانشگاه به حل مشکلات و چالشها موجود بپردازند. از همین رو در نظام پایش آزاد، دبیرخانه برنامه علمی راهاندازی شد.
مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی بر این باورند که تدوین نظام موضوعات پایش آزاد یک تجربه جدید در کشور است و سیر تکاملی در پایش وجود دارد. از همین رو نظام موضوعات پایش آزاد توسط یک کمیته بهصورت مستمر مورد ارزیابی قرار میگیرد.
اکنون طرح پایش آزاد از مرحله تدوین نظام موضوعات عبور کرده است و در حال بهروزرسانی این نظام موضوعات است.
معرفی پایش آزاد به دانشجویان و استادان
با توجه به اینکه نظام موضوعات هر یک از برنامههای علمی پایش آزاد اگر توسط دانشجویان و استادان استقبال نشود، در آینده به مشکل خواهد خورد و این عدم استقبال به معنای تدوین غیرقابلقبول آن برنامه علمی است، علیاکبری، رئیس دبیرخانه پایش آزاد اعلام کرد: با توجه به اینکه از برخی برنامههای علمی از سوی استادان و دانشجویان استقبال نشده است، طی ۶ ماه آینده اگر روند عدم استقبال از برنامه علمی ادامه داشته باشد، آن برنامههای علمی را کنار خواهیم گذاشت.
رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر جذب استاد و دانشجو گفت: طی ۶ ماه پیش رو باید برنامههای علمی در سطح استان و کشور معرفی شود. همزمان با این روند، تیمهای تخصصی را تشکیل میدهیم که افراد متخصص هر حوزه با همدیگر آشنا شوند و همافزایی داشته باشند. این تیمهای تخصصی در بستر مجازی تشکیل میشود.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/