دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یاراحمدزهی عنوان کرد؛

کشف 6 گونه جدید فسیلی در مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان

رئیس مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان عنوان کرد: از مهم‌ترین دستاوردهای این مرکز کشف 6 گونه جدید فسیلی برای نخستین‌بار در دنیا بوده که در مجلات تخصصی فسیل‌شناسی و وب‌سایت بین‌المللی ثبت فرامینیفرها ثبت شده است.
کد خبر : 542297
WhatsApp Image 2020-11-14 at 15.09.20(1).jpeg

حامد یاراحمدزهی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره فعالیت‌ها و دستاوردهای مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اظهار کرد: از مهم‌ترین دستاوردهای این مرکز کشف 6 گونه جدید فسیلی برای نخستین‌بار در دنیا بوده که در مجلات تخصصی فسیل‌شناسی و وب‌سایت بین‌المللی ثبت فرامینیفرها ثبت شده است.


وی با اشاره به تلاش مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برای کارآفرینی افزود: خوشبختانه در این مسیر به نتایج خوبی رسیدیم و با برگزاری چند کارگاه آموزش تراش سنگ‌های نیمه قیمتی و قیمتی سعی کردیم دانشجویان گروه زمین‌شناسی علاوه بر آموزش‌های آکادمیک حرفه‌ای را یاد بگیرند تا پس از فارغ‌التحصیلی مشکل اشتغال نداشته باشند.


رئیس مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اضافه کرد: علاوه بر چاپ بیش از 15 مقاله این مرکز مقالاتی نیز به‌صورت ISI، علمی و پژوهشی توسط اعضای هیئت علمی به چاپ رسیده است.


یاراحمدزهی درباره مأموریت‌‌های مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان بیان کرد: مهیاسازی امکانات و تسهیلات لازم به‌منظور اجرای طرح‌های تحقیقاتی و هدایت بهتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی در راستای اولویت‌ها و نیازهای تحقیقاتی منطقه، ایجاد ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی، استفاده از آخرین دستاوردهای تحقیقاتی و  انجام طرح‌های تحقیقاتی همسو با نیازهای پژوهشی منطقه از جمله مأموریت‌های این مرکز است.


مأموریت‌‌های مرکز تحقیقات  واحد زاهدان


وی ادامه داد: ایجاد زمینه‌های ارتباطی بین دستگاه‌های اجرایی و بخش صنعت با دانشگاه به‌منظور انجام تحقیقات کاربردی مورد نیاز، ساماندهی و اجرای همایش‌های علمی، برگزاری کارگاه‌های پژوهشی، انتشار مقالات و گزارش‌های تحقیقاتی، فراهم کردن زمینه مناسب برای شناخت و شکوفایی استعدادها در زمینه‌های علمی و پژوهشی و افزایش بهره‌وری از بستر مناسب تحقیقاتی در دانشگاه از دیگر مأموریت‌های این مرکز است.


رئیس مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان درباره تعامل با نهادها و مراکز برای انعقاد قرارداد و تفاهم‌نامه‌ در زمینه‌های همکاری عنوان کرد: تفاهم‌نامه‌هایی با سازمان‌هایی مانند صنعت، معدن و تجارت، سازمان نظام‌مهندسی معدن استان سیستان و بلوچستان، آب منطقه‌ای استان و شهرداری بسته شده و اکنون در حال رایزنی با سازمان محیط‌زیست و سازمان نظام‌مهندسی ساختمان برای عقد تفاهم‌نامه هستیم.


یاراحمدزهی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مشکل در استان سیستان و بلوچستان برای عقد قراردادهای پژوهشی نبود بودجه است، به‌عنوان نمونه قراردادی با آب منطقه‌ای منعقد و به دلیل نبود بودجه لغو شد.


وی با بیان جایگاه پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های پژوهشی استادان و اعضای هیئت علمی در مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان تبیین کرد: استادان و دانشجویان ارشد و دکتری از امکانات آزمایشگاهی این مرکز برای کارهای تحقیقاتی و پایان‌نامه‌ها استفاده می‌کنند.


اهداف راه‌اندازی مرکز تحقیقات علوم زمین واحد زاهدان


رئیس مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با ارزیابی عملکرد این مرکز چنین توضیح داد: این مرکز در کارهای تحقیقاتی و چاپ مقالات موفق بوده و برنامه‌ریزی‌های خوبی برای درآمدزایی دارد که می‌توان از راه‌اندازی و تجهیز موزه تاریخ طبیعی برای بازدید دانش‌آموزان و عموم نام برد.


یاراحمدزهی متذکر شد: مقرر شده تا پایان سال چند کارگاه آموزشی تخصصی درباره تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی برگزار کنیم.


وی درباره هدف راه‌اندازی مرکز تحقیقات علوم زمین واحد زاهدان مطرح کرد: این مرکز برای ساماندهی ارتباط مؤثر و مستمر با دستگاه‌های اجرایی و با هدف گسترش کیفی و کمی فعالیت‌های مشترک دانشگاه با بخش اجرایی از ابتدای سال 1393 فعالیت خود را آغاز کرده است.


رئیس مرکز تحقیقات علوم زمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان یادآور شد: توانمندسازی علمی به تلاش‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته یا در حال انجام به‌منظور ایجاد، تداوم و استحکام بسترهای علمی به‌ویژه ایجاد شبکه‌های متشکل از محققان برجسته و توانمند اطلاق می‌شود که در راستای تشکیل و تداوم گروه‌ها و استقرار آنها در کشور به ناچار باید شرایط و امکانات لازم از قبیل امکانات پژوهشی، هسته‌های تفکر و مراکز تبدیل فکر به محصول را ایجاد کرد.


ضرورت ایجاد مرکز تحقیقات علوم زمین  واحد زاهدان


یاراحمدزهی تشریح کرد: امروزه توانمندسازی علمی، مسئله چالش‌برانگیز در همه کشورها به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه محسوب می‌شود، بر این اساس به‌منظور ایجاد فضای مناسب تحقیقاتی و پژوهش‌محور شدن فعالیت‌های در راستای اجرای تحقیقات کاربردی یا توسعه‌ای همسو با برنامه‌ها و نیازهای پژوهشی منطقه در حیطه علوم زمین، ایجاد مرکز تحقیقات علوم زمین ضروری به نظر می‌رسید.


وی عنوان کرد: با توجه به اینکه از استان سیستان و بلوچستان به‌عنوان رنگین‌کمان معادن کشور نام برده می‌شود و وجود منابع معدنی مختلف فلزی (سرب، روی، طلا، نقره، آهن، مولبیدن، مس، آنتیموان، تنگستن، کرم، وانادیوم، لیتیم، و...) و غیرفلزی (مصالح و سنگ‌های ساختمانی)، این مرکز تحقیقاتی می‌تواند کمک بزرگی به تحقیقات اکتشافی منابع معدنی موجود در این استان کرده و راهگشای توسعه منطقه‌ای و اشتغالزایی جمع کثیری از جمعیت استان باشد.


انتهای پیام/4078/4121/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب