دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آذر 1399 - 13:17
سخنگوى سازمان انتقال خون:

وضعيت ذخاير خونى در استان‌ها خوب است/كاهش ١٠درصدى مراجعات به سازمان انتقال خون

سخنگوى سازمان انتقال خون با اشاره به اينكه وضعيت ذخاير خونى در استان ها خوب است، گفت: كرونا تعداد مراجعين به مراكز سازمان انتقال خون را كاهش داده است.
کد خبر : 542252
IMG_4716.jpg

بشیر حاجی بیگی در گفتگو با خبرنگار حوزه سلامت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص تأثیر کرونا بر کاهش ذخایر خونی کشور گفت: هر سال با شروع فصل سرما و بارش برف و باران میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون جهت اهدای خون کاهش پیدا می‌کند. امسال کرونا مزید بر علت شده و میزان مراجعان را نیز کاهش داده است، به‌نحوی‌که آمار هفت‌ماهه امسال، از اول سال تا پایان مهرماه، نسبت به مدت مشابه سال قبل، نشان می‌دهد ۱۰ درصد از میزان اهدای خون و مراجعات کم شده است.


وی افزود: بهترین محل برای ذخیره خون و فرآورده‌‌های آن در رگ‌های مردم است نه در یخچال‌های سازمان انتقال خون و کیسه‌های خون‌گیری. برخی از فرآورده‌های خونی را می‌شود تا ۳ روز نگهداری کرد، به‌عنوان‌مثال پلاکت را نمی‌توان بیش از سه روز نگهداری کرد.


سخنگوی سازمان انتقال خون در واکنش به برخی صحبت‌ها مبنی بر اینکه این سازمان تنها برای ۵ روز ذخایر خونی دارد، تصریح کرد: این صحبت‌ها غیرمنطقی است چراکه ذخایر خون در رگ مردم است نه در کیسه‌های خون. هر وقت خواستیم مردم خون اهدا کردند. درواقع همه جای دنیا بیش از سه روز نمی‌توانند پلاکت را در کیسه خون نگهداری کنند. به‌عبارت‌دیگر اهدای خون در کشور باید روزانه، مستمر و همیشگی باشد، همیشه باید خون داد یعنی افراد در تقویم زندگی سالانه خود، دو روز را به اهدای خون تخصیص بدهند.


حاجی بیگی در توضیح نحوه اهدای خون افراد و گروه‌های مختلف اظهار کرد: مردان سالانه ۴ بار و زنان ۳ دفعه در سال توانایی اهدای خون را دارند. در حال حاضر ذخایر خونی استان‌ها در وضعیت خوبی قرار دارد. کمبود خون که در رسانه‌ها گفته می‌شود مربوط به شهرهایی نظیر تهران است که این هم دلایل خاص خود را دارد، اولاً کلان‌شهر است، در ثانی حدود ۱۶ درصد خون اهدای کشور در تهران اهدا می‌شود اما میزان مصرف خون در این کلان‌شهر ۲۵ درصد خون اهدایی است و درنهایت نزدیک به ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی در تهران است، درنتیجه مصرف خون در تهران بالا است و مردم این شهر به‌صورت مستمر باید خون اهدا کنند.


وی علاوه بر تهران به سایر شهرهایی که نیاز مبرم به خون اهدایی دارند، اشاره کرد و ادامه داد: همچنین در شهرهایی که گروه‌های مصرف‌کنندگان دائمی خون مانند مبتلایان به تالاسمی، حضور دارند نیز مصرف خون بسیار بالا است مانند استان سیستان و بلوچستان. البته بر اساس پروتکل‌ها نیازهای خونی هر کشور را باید مردم همان کشور تأمین کنند، درنتیجه مردم باید خون اهدا کنند. در بعضی استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان ۶۰ درصد خون اهداشده به مصرف بیماران تالاسمی می‌رسد. لذا ما با فعال کردن شبکه خون‌رسانی کشور توانستیم پاسخگوی نیاز کل استان‌ها شویم.


حاجی بیگی فراوانی گروه‌های خونی را یکی از عوامل کمبود ذخایر خونی برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در ایران ۹۰ درصد مردم گروه خونی مثبت دارند و تنها درصد منفی هستند، لذا وقتی از این گروه ضرورت به خون اهدایی ملموس شود، باید از طریق فراخوان خون مورد نیاز را تأمین کرد.


سخنگوی سازمان انتقال خون در پایان یادآور شد: لازم به ذکر است تمامی افرادی که جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه می‌کنند، از سالم‌ترین افراد جامعه هستند که توانسته‌اند با رعایت کلیه استانداردهای سازمان جهانی بهداشت و مراکز انتقال خون دنیا واجد شرایط اهدای خون شوند. همچنین سن اهدای خون از ۱۸ تا ۶۰ سال است، البته افرادی که سابقه اهدای خون نداشتند تا سن ۶۰ سالگی و اهداکنندگان مستمر خون که سالانه حداقل ۲ بار خون اهدا کردند، تا سن ۶۵ سالگی می‌توانند خون اهدا کنند.


انتهای پیام/۴۰۷۶/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب