فرصت ویژه تکمیل ظرفیت فقط برای دانشگاه پیام نور آنهم با چاشنی پرکردن جیب مؤسسات/ بقیه دانشگاهها منتظر بمانند!
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درحالیکه وزارت علوم سیاست کاهش اثر آزمونها در دوره تحصیلات تکمیلی را دنبال میکند، دانشگاه پیام نور پس از کشوقوسهای فراوان توانسته مسئولان این وزارتخانه را قانع کند تا آزمون فراگیر برای پذیرش دانشجو منحصراً در این دانشگاه برگزار شود.
بر اساس آنچه در جلسه پانزدهم شورای سنجش و پذیرش دانشجو در روز 4 مرداد سال 99 به تصویب رسید، پذیرش دانشجو به شیوه فراگیر در دوره کارشناسی ارشد مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور متوقف و لغو شد.
در این مصوبه حتی بر فعالیت غیرقانونی مؤسسات در ذیل این آزمون اشاره شده و عبدالرضا اوحدی، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی خواست که اطلاعرسانی بهگونهای انجام شود که جلوی فعالیت مؤسسات غیرقانونی در جریان این آزمون گرفته شود.
پس از این مصوبه به یکباره دانشگاه پیام نور در 12 آبان ماه اعلام کرد که توانسته مجوز پذیرش در دوره فراگیر را دریافت کند. محمدرضا زمانی، رئیس دانشگاه پیام نور دراینباره گفت: مجوز بیست و یکمین دوره فراگیر کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور توسط شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شد.
وی از فراهم کردن مقدمات آزمون تا پایان آبان ماه خبر داد و افزود: در حال حاضر هماهنگیهای لازم با سازمان سنجش در خصوص شرایط ثبتنام و موارد امتحانی آزمون در حال انجام است و اواخر آبان ماه زمان دقیق ثبتنام اعلام میشود.
ازسرگیری فعالیت کلاهبردارانه مؤسسات
جالب آن است که هنوز خبر بازگشت آزمون فراگیر پیام نور به دست داوطلبان نرسیده ولی همان مؤسسات غیرقانونی فعالیت خود را آغاز کردهاند. این مؤسسات با ارسال پیامک به داوطلبان اعلام میکنند که متقاضیان میتوانند با ثبتنام در موسسه که اتفاقاً مجوز دانشگاه پیام نور را دارد، ترم اول تحصیلی خود را سپری کنند.
جالبتر مکان این مؤسسات است، دفتر برخی از این مؤسسات در دانشکدههای وابسته به دانشگاههای دولتی به چشم میخورد. مشخص نیست که این مؤسسات از طریق اساتید دانشگاه پیام نور که در دانشگاههای دولتی نیز مشغول به تدریس هستند، اداره میشود یا اینکه ماجرای دیگری دارد.
بااینحال امیرحسین بهروز، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور دراینباره میگوید: مؤسساتی که دورههای فراگیر را تبلیغ میکنند مجری رسمی این دورهها نیستند. وی از داوطلبان میخواهد که ثبتنام را از طریق سازمان سنجش آموزش کشور انجام دهند.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور ضمن هشدار به تمامی داوطلبان تحصیل در دورههای فراگیر کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور اضافه میکند: این مؤسسات مجوز دانشگاه پیام نور را ندارند و تنها تعدادی از این مؤسسات با مجوز دفتر آموزشهای آزاد وزارت علوم، اجازه فعالیت بهعنوان دوره آمادگی آزمون را دارند.
چگونگی پذیرش در دانشگاه پیام نور
پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور از طریق شرکت در آزمون کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور و کسب حدنصابهای لازم امکانپذیر است. داوطلبان پذیرفتهشده در دورههای فراگیر دانشگاه پیام نور، از ترم دوم وارد دانشگاه میشوند و دروسی که در آزمون فراگیر مورد سنجش قرار میگیرد، بهعنوان ترم اول محسوب میشود.
به گفته رئیس دانشگاه پیام نور؛ ظرفیت در نظر گرفته شده 30 هزار نفر در یک هزار و 300 کدرشته محل است.
حال سؤال مهم این است که معنای برگزاری این آزمون دقیقاً چیست؟ اگر شرایط برای همه دانشگاههای شهریهای مساوی است چرا سایر دانشگاهها نمیتوانند آزمون اختصاصی برگزار کنند؟ اگر این آزمون بهنوعی تکمیل ظرفیت خالی مانده دانشگاه پیام نور در دوره کارشناسی ارشد چرا بهصورت رسمی فرصت تکمیل ظرفیت برای همه دانشگاهها برقرار نمیشود تا ظرفیت خالی مانده دانشگاهها تکمیل شود. متأسفانه مسئولان وزارت علوم به سؤالات واضح پاسخ شفاف نمیدهند و مدام از پاسخگویی طفره میروند و این عدم پاسخگویی سبب شده دانشجویان یا داوطلبان اطلاعات نادرست و خواستههای اشتباهی داشته باشند که نتیجهای جز هدررفت وقت و سرمایه عدهای ندارد.
از طرفی در این زمستان کرونایی که بسیاری از تجمعات ممنوع است چرا باید آزمونی سراسری برگزار شود؟ تجربه نشان داده تجمعات این چنینی میتواند در افزایش آمار کرونا اثرگذار باشد. به نظر میرسد بهترین راه فراهم کردن فرصت تکمیل ظرفیت برای همه دانشگاههاست تا بتوانند ظرفیتهای خالی مانده را تکمیل کنند.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/