دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی چه نقشی در افزایش سرانه مطالعه دارند؟/ روزهای بیصفای هفته کتاب بدون دانشجویان
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ بیگمان هیچ ذخیره و میراثی سودمندتر و باارزشتر از کتاب نیست؛ چراکه کتاب، مایه آرامش روحی انسان بوده و همدمی است که اندوه را میزداید و مطالعهکننده را از تنهایی درمیآورد و به او حکمتهای جانپرور میآموزد.
در واقع وقتی جهل و بیخبری، جامعهای را از پای درآورد یا شبههها ذهن جوانان را فلج کند، بدون تردید یکی از مهمترین کارهایی که میتواند آفت جهل را بزداید، مطالعه بوده و دفع شبهههای ذهنی، بازگشت ایمان و اطمینان به قلبها با کتابخوانی میسر است.
24 تا 30 آبان بهعنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است و به این مناسبت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قدس همهروزه ( تا 30 آبان) زنگ کتاب خواهد داشت و مقرر شده در این زنگ کتاب از یک کتاب نشر جدید رونمایی شود.
معرفی کتاب نشر جدید (سال 1399) در هفته کتاب و کتابخوانی
خبرنگار آنا به همین مناسبت به سراغ غلامرضا آبکار رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قدس رفته تا برنامه این اداره را در هفته کتاب و تعامل با دانشگاه آزاد اسلامی و دانشجویان جویا شود.
گفتگوی آنا با آبکار در پی میآید:
آنا: در هفته کتاب و کتابخوانی هستیم. درباره زنگ کتاب توضیح دهید و بگویید چه ناشران و نویسندگانی با شما همکاری میکنند؟
آبکار: 24 آبان هر سال آغاز هفته کتاب است و به تبع آن در شهرستان قدس براساس وظایف سازمانی برنامههای متنوعی را در حوزه کتاب و کتابخوانی و گسترش فرهنگ مطالعه داریم.
در این راستا با آغاز هفته کتاب فرماندار شهرقدس در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور پیدا میکند و مقرر شده از یک کتاب نشر جدید سال 1399 رونمایی شود و تا پایان هفته هر روز این اتفاق خواهد افتاد و مؤلفان، ناشران و کتاب جدید را معرفی میکنیم.
علاوه بر این، برنامههای متنوع دیگری نیز مانند مسابقات فرهنگی و کتابخوانی داریم. علاوه بر این از کتابفروشی منتخب جام باشگاههای کتاب و کتابخوانی شهرستان قدس و یک کتابخانه عمومی بازدید میکنیم.
قصد دارم بهصورت صوتی یک کتاب را در شهرستان قدس برای علاقهمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی کنم.
آنا: برای توسعه کتاب و کتابخوانی در شهرستان قدس چه برنامهای دارید؟
آبکار: برنامههای متنوع دیگری برای اوقات فراغت شهروندان داریم، بهعنوان مثال مردم هنگام مراجعه به ادارات خدماترسان مانند اداره آب، مخابرات، اداره گاز، اداره برق، شهرداری و ... ممکن است اوقات فراغت پیدا کنند در این صورت کتابهایی را تدارک دیدهایم تا به این ترتیب فرهنگ مطالعه افزایش یابد.
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس یکی از بزرگترین واحدهای دانشگاهی در غرب استان تهران است (بیش از 20 هزار دانشجو دارد) و میتواند نقش بسیار مهمی در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی داشته باشد. ارزیابی شما از حضور این دانشگاه در منطقه و خدماتی که میتواند در راستای ترویج فرهنگ کتاب به جامعه ما ارائه کند، چیست؟
آبکار: حضور دانشجویان بهعنوان قشر فعال و آیندهسازان این مرز و بوم برای ما بسیار اهمیت دارد، همانطور که در مراسم افتتاحیه هفته کتاب دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان فعالان و مروجین کتاب و کتابخوانی حضور داشتند.
قطعاً هفته کتاب و کتابخوانی بدون مشارکت دانشجویان صفا و رونقی ندارد و با این قشر میتوان فعالیت بیشتر انجام داد.
تفاهمنامه دانشگاه آزاد اسلامی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرقدس
با توجه به اینکه ارتباط نزدیکی با دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فرهنگ داریم، آینده نزدیک قرار است تفاهمنامهای را در حوزههای مختلف فرهنگ و هنر به امضا برسانیم که کتاب و کتابخوانی هم یکی از آن حوزههاست و با موضوعات «پژوهش در حوزه نویسندگی»، «پژوهشهای علمی» و ... با دوستان دانشگاه آزاد اسلامی همکاریهای نزدیکی خواهیم داشت.
دانشجویان امروز مردان و بانوان فردا هستند که باید تمام سکانهای هدایت و نظارت پستی ادارات و تمام مواردی که موجب پیشرفت شهرستان قدس خواهد شد را به دست بگیرند.
آنا: نقش دانشگاه آزاد اسلامی در افزایش عیار علمی و فرهنگی شهرستان قدس چگونه بوده است؟
آبکار: مطمئناً دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس با 20 هزار دانشجو مهمترین نقش و تأثیر را در شهرستان قدس دارد. برای افزایش سرانه مطالعه به قشر دانشجو نیاز خواهیم داشت و به هیچ عنوان این فرصت را از دست نمیدهیم.
آنا: فکر میکنید شهرستان قدس در آینده قطب کتاب و کتابخوانی در استان غرب تهران میشود؟
آبکار: مطمئناً همینطور است. در این مسیر نیازمند حمایت مدیران و مسئولان هستیم. بهجز هفته کتاب در آستانه برگزاری سه رویداد مهم دیگر در حوزه کتاب و کتابخوانی هستیم. نخست. جام باشگاهی کتاب و کتابخوانی کودک و نوجوان، دوم. مروّجان کتاب و کتابخوانی در شهرستان قدس و سوم. دهیاران و روستاهای دوستدار کتاب.
با بخشداری شهرستان قدس نیز مکاتبه کردیم و مقرر شده روستاهای این شهرستان در حوزه کتاب و کتابخوانی فعالتر شوند و بوستانها تبدیل به فضای کتاب شود.
شهرستان قدس نویسندگان و مؤلفان خوبی دارد و از هر 100 نویسنده بعضاً 15 نفرشان مؤلف کتاب بوده و هستند؛ بنابراین اگر هر نویسنده مروج کتاب و کتابخوانی باشد این فرهنگ در خانوادهها رونق پیدا میکند و با این کار شهرستانی سرشار از کتابخوان خواهیم داشت.
گفتگو: بهروز آرمان
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/