دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پایان‌نامه دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بررسی شد؛

ذخیره‌سازی انرژی در یک نیروگاه با ترکیب سیستم پمپاژ سیال و هوای فشرده

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی در تحقیق خود «ذخیره‌سازی انرژی در یک نیروگاه با ترکیب سیستم پمپاژ سیال و هوای فشرده» را مورد بررسی قرار داد.
کد خبر : 540401
دانشگاه آزاد واحد اهر.jpg

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ هادی ایلغمی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک-تبدیل انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر از پایان‌نامه خود با عنوان «ذخیره‌سازی انرژی در یک نیروگاه با ترکیب سیستم پمپاژ سیال و هوای فشرده» دفاع کرد.




بیشتر بخوانید:


چاپ مقاله دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی اهر از سوی انتشارات الزویر




امین حدیدی عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک-تبدیل انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر به عنوان استاد راهنما در جلسه دفاع این پایان‌نامه حضور داشت.


ایلغمی در تشریح چکیده پایان‌نامه خود با‌ عنوان «ذخیره‌سازی انرژی در یک نیروگاه با ترکیب سیستم پمپاژ سیال و هوای فشرده» به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: گسترش هرچه بیش­تر سیستم‌­های انرژی تجدیدپذیر به‌دلیل متناوب بودن این منابع در گروی سیستم­‌های ذخیره‌­سازی انرژی است.


وی اضافه کرد: در این میان سیستم­‌های ذخیره­‌سازی انرژی هوای فشرده و تلمبه ذخیره‌­ای از نظر حجم، زمان و هزینه سرمایه­‌گذاری برتری قابل ملاحظه‌­ای دارند و هر دو تکنولوژی بیان شده دارای اشکالاتی هستند.


دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک-تبدیل انرژی عنوان کرد: آن­ها نیازمند شرایط خاص احداث بوده و ذخیره‌­سازی انرژی هوای فشرده نیازمند احتراق گاز طبیعی است. در این پایان‌نامه سیستم ترکیبی پمپاژ آب و هوای فشرده معرفی شده و مورد بررسی قرار گرفت.


ایلغمی مطرح کرد: در ادامه تحلیل ترمودینامیکی این سیستم ترکیبی ذخیره­‌سازی انرژی که متمرکز بر فشار پیش تنظیم شده، ظرفیت حجم ذخیره‌­سازی، نسبت حجم آب به هوا، عملکرد کمپرسور، عملکرد پمپ و عملکرد توربین آب سیستم ذخیره‌سازی است، صورت گرفت و تأثیر چنین پارامترهایی بر عملکرد کل سیستم در حالت ایزوترمال بررسی شد.


وی مطرح کرد: این طرح سیستمی برای ذخیره­‌سازی انرژی مازاد تولید شده در نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک 10 مگاواتی جرقویه اصفهان مورد استفاده قرار گرفت تا این انرژی ذخیره شده برای تأمین بخشی از کمبود انرژی در ساعاتی که ظرفیت تولیدی نیروگاه خورشیدی تکافوی مصرف را نمی‌­کند، استفاده شود.


دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک-تبدیل انرژی تأکید کرد: در این راستا محاسبات لازم برای طراحی سیستم مورد نظر انجام شد و نتایج حاصل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب