رشد تقریباً 30 درصدی تلفات کرونا در آمریکا پیش از مراسم تحلیف بایدن
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از رویترز، «جو بایدن» رئیسجمهوری منتخب آمریکا متعهد شده کنترل ویروس کرونا را اولویت اصلی خود قرار دهد و بهاحتمالزیاد برای زدن ماسک و ایجاد انگیزههای مالی باهدف سرپا نگهداشتن مشاغل فشار میآورد.
اما طی دو ماه باقیمانده تا روز مراسم تحلیف (۲۰ ژانویه یا یکم بهمنماه تاریخ مراسم تحلیف ریاست جمهوری است) افزایش سرسامآور شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا میتواند بیش از هشت میلیون نفر دیگر به تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ بیفزاید و جان بیش از ۷۰ هزار نفر دیگر را بگیرد که بر اساس محاسبات رویترز این مقدار برابر ست با ۸۰ درصد افزایش بالقوه شمار مبتلایان و ۲۹ درصد افزایش مرگومیر.
به گفته کارشناسان تنها راه تغییر این مسیر این است که دولت کنونی «دونالد ترامپ» راهبرد خود را تغییر دهد یا ایالتها اقدامات سختگیرانه و هماهنگتری در پیش گیرند. هرچند هوای سرد این چالش را دشوارتر کرده است.
گِرگ گنزالوز (Gregg Gonsalves) استاد اپیدمیولوژی دانشگاه ییل و فعال حوزه مراقبتهای بهداشتی در این مورد گفت: شرایط همهگیری در حال حاضر بدتر از فصل بهار شده و هرروز برای تکتک آمریکاییها بدتر میشود.
درحالیکه وضعیت ابتلا و مرگومیر ناشی از ویروس کرونا در آمریکا رو بهروز بدتر میشود، ترامپ در هفتههای اخیر کمتر در کارگروه مقابله با ویروس کرونای ویروس کاخ سفید شرکت کرده زیرا بیشتر بر روی انتخابات و طرح شکایت از نحوه شمارش آرا متمرکز شده است.
ایالتها و شهرهای آمریکا این هفته محدودیتهای جدیدی باهدف کاهش سرعت انتشار ویروس اعلام کردند.
سخنگوی کاخ سفید نیز در این خصوص تأکید کرده است که کارگروه ویژه رئیسجمهوری منتخب همچنان بر نجات جان افراد متمرکز است و در تماس مداوم با دادگستریهای ایالتی و محلی و ارائهدهندگان خدمات بهداشتی است.
این در حالی است که پس از یک مهمانی شبانه در کاخ سفید که بیشتر مهمانان آن بدون ماسک بودند چندین نفر از حلقه نزدیکان ترامپ ازجمله «مارک میدوز» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید به ویروس کرونا مبتلا شدند.
از سوی دیگر به نظر میرسد تا پیش از روی کار آمدن بایدن، کنگره محرکهای مالی قابلتوجهی را به تصویب نرساند. اما کارشناسان بیماریهای عفونی میگویند دولت فدرال باید اقدامات بیشتری انجام دهد.
موج نخست ویروس کرونا در آمریکا در بهار به شهرهای بزرگ ساحلی و خانههای سالمندان هجوم برد و موج دوم مناطق روستایی را تحت تأثیر قرار داد. اما موج سوم و کنونی تقریباً بیهیچ حدومرزی بسیاری از مناطق آمریکا را هدف قرار داده و همچنان هم در حال گسترش است. بهگونهای که هفته گذشته شمار مبتلایان به کووید-۱۹ از مرز ۱۰ میلیون نفر گذشت و تنها در چهارشنبه هفته گذشته بیش از ۱۲۵ هزار مورد ابتلای جدید گزارش شد.
بدین ترتیب بر اساس محاسبات رویترز، رشد آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا نشان میدهد که از اوایل ماه نوامبر (اواسط آبان) تا ۲۰ ژانویه (۱ بهمن) که تاریخ تحلیف ریاست جمهوری است، این کشور میتواند شاهد هشت تا ۱۳ میلیون نفر دیگر مبتلا به ویروس کرونا باشد. ضمن آنکه باید انتظار مرگ ۷۰ تا ۱0۰ هزار نفر دیگر را در اثر این بیماری ویروسی داشته باشیم.
از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا در آمریکا تاکنون بیش از ۱۰ میلیون و ۲۸۸ هزار نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده و از این میان بالغبر ۲۴۳ هزار و ۷۰۰ نفر جان خود آر از دست دادهاند.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/