دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

آزمون و خطای آقای روحانی پایان ندارد/ 8 تصمیم مرگبار ستاد ملی مقابله با کرونا

در 9 ماه گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات زیادی را گرفت که اجرای برخی از این تصمیمات در میان افکار عمومی با سوالات زیادی همراه بود و نه تنها تاثیری در مقابله با کرونا نداشت بلکه باعث افزایش بیماری نیز شد!
کد خبر : 529427
1399080814491959421524864.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ایران در حالی روزهای سیاه کرونایی خود را سپری می‌کند که کووید-۱۹ در کشور همچنان قربانی می‌گیرد و هیچ چیزی جلودار این ویروس منحوس نیست؛‌ آماری که روز گذشته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت از طریق رسانه‌ها اعلام کرد، ترسناک‌تر از روزهای گذشته بود،‌ لاری اعلام کرد متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۸ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری با حساب جان‌باختگان روزهای گذشته به ۳۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسید، در این میان هستند کارشناسان و افرادی که تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا را طی 9 ماه گذشته در شدت گرفتن این بیماری تاثیرگذار می‌دانند و معتقد هستند که تصمیمات فعلی نیز تاثیرات چندانی در مقابله با کرونا نداشته و باید در روند تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا بازنگری صورت بگیرد در این میان قطعاً تصمیمات حسن روحانی رئیس جمهور به عنوان رئیس این ستاد نیز بی تاثیر نیست.


در مدت زمان مورد اشاره، ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیماتی گرفت که نه تنها مشکلی را حل نکرد بلکه به شیوع هرچه بیشتر ویروس کرونا در کشور دامن زد و مورد انتقاد بسیاری از مردم و کارشناسان قرار گرفت.


اشاره به برخی از این تصمیمات می‌تواند ضعف در نحوه مدیریت، برنامه‌ریزی و حتی نظارت بر اجرای پروتکل‌های درمانی را بیان کند که نشان از مدیریت ضعیف در رأس این ستاد است.
عدم مسدود کردن راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی در تعطیلات


یکی از عمده مشکلات و نگرانی‌های وزارت بهداشت در زمینه مقابله با کرونا مسافرت مردم و انتقال کرونا از شهری به شهر دیگر بود موضوعی که انتظار می رفت ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه تصمیم قاطعی بگیرد اما برخلاف انتظارها ستاد ملی مقابله با کرونا برای مهار ویروس کرونا فقط دست به خواهش و تمنا برد و هیچ برنامه‌ای برای جلوگیری از مسافرت‌های مردم نداشت فقط کافی بود با چند جلسه ساده با برخی از دستگاه‌های اجرایی مانع از سفر مردم به استان‌های دیگر شوند اما بی‌برنامگی ستاد ملی مقابله با کرونا باعث شد تا تصمیماتی که به نظر موثر می‌رسید نیز باعث ایجاد مشکلات بیشتر مانند تجمع و ترافیک در جاده‌ها شد.
 بستن جاده پلیس راهور ترافیک


بازگشایی مدارس و حضور فیزیکی دانش‌آموزان


شهریور ماه امسال بود که ناگهان وزیر آموزش و پرورش همه برنامه‌ریزی‌های قبلی برای شیوه بازگشایی مدارس در استان‌های در وضعیت قرمز، زرد و سفید کرونا را دور ریخت و ناگهان اعلام کرد در ۱۵ شهریور ۹۹ همه مدارس در تمام استان‌های ایران بی‌توجه به شدت شیوع کرونا، بازگشایی می‌شوند؛ موضوعی که ستاد ملی مقابله با کرونا نیز مانع آن نشد و تمامی مدارس با حضور فیزیکی دانش‌آموزان سال تحصیلی جدید را آغاز کردند موضوعی که باید به صورت جدی توسط ستاد ملی مقابله با کرونا رسیدگی می‌شد اما هیچ اتفاقی در این زمینه رخ نداد. موضوعی که باعث شد تا عباس آقازاده، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در نامه‌ای به ستاد ملی کرونا درخواست کند تا جلوی بازگشایی مدارس در تمامی مناطق و مقاطع گرفته شود.


آموزش در مدارس و استرس کرونا



  برگزاری کنکور در کشور


برگزاری کنکور در شرایط کرونایی نیز یکی از مسائلی بود که منتقدان زیادی را نیز با خود همراه کرد،‌ بسیاری از منتقدان برگزاری کنکور اعتقاد داشتند که نباید کنکور 99 برگزار می‌شد، مینو محرز، متخصص بیماری عفونی و عضو کمیته کشوری کرونا، در همان ایام و درباره تبعات برگزاری کنکور به شکل حضوری گفته بود که «اگر مسئولان امر بتوانند داوطلبان را اجبار کنند که فاصله‌گذاری اجتماعی به فاصله یک و نیم متر را رعایت کرده و ماسک بزنند برگزاری آزمون اشکالی به دنبال ندارد. هرچند باید زمان برگزاری کنکور را به تاخیر بیندازند


مینو محرز


وی البته این‌گونه ادامه داد، «برگزاری کنکور اشتباه است. البته داوطلب کنکور می‌تواند ماسک بزند و در طول جلسه هم ماسک را از صورتش بر ندارد، اما تحمل ماسک در ساعات طولانی مشکل است


این پزشک عفونی معتقد بود «برگزاری آزمون کنکور در شرایطی که تمام مدت فرد ماسک بر صورت داشته باشد اشکالی ایجاد نمی‌کند. هرچند اگر فردی به بیماری مبتلا و علائم دارد باید برایش تمهیدات اندیشید تا از راه دور آزمون برگزار شود، چون در غیر این صورت داوطلب یک سال از عمرش به دلیل کرونا تلف می‌شود


لغو مقطعی دورکاری


با توجه به اینکه به اعتقاد کارشناسان سلامت یکی از راه‌های کاهش شیوع بیماری در کاهش اجتماعات و دورکاری کارمندان است اما ستاد مقابله با کرونا در برخی از استان‌ها در مقطعی اقدام به لغو دورکاری کارمندان کرد و بازهم شاهد افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در کشور بودیم.


محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در گفتگویی که با رسانه‌ها داشت درباره تاثیر لغو دورکاری در افزایش موارد ابتلا و بستری به ویروس کرونا در تهران گفته بود: «طبیعت بیماری کوویدـ۱۹ این است که تجمع باعث ابتلای بیشتر افراد به این ویروس می‌شود. یعنی اگر افراد خودشان را به طور کامل در منزل قرنطینه کنند، احتمال ابتلای آنها به شدت کاهش پیدا می‌کند، اما امکان این کار در هیچ جای دنیا مقدور نیست و افراد در همه جهان، ارتباط اجتماعی خود را آغاز کرده‌اند.»


آموزش در مدارس و استرس کرونا


وی توضیح داد: «هرقدر بتوان نیروها را دورکار کرد، تماس‌های افراد با هم کاهش پیدا کرده و در نتیجه میزان تردد و ترافیک کمتر شده و تراکم در حمل و نقل عمومی هم کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه میزان ابتلا به ویروس کرونا هم کمتر می‌شود.»


بر همین اساس ستاد ملی مقابله با کرونا در نهایت مجبور شد با توجه به شرایط کرونایی در کشور دورکاری کارمندان را از سر بگیرد.


 اعمال محدودیت در 25 استان و جریمه 510 هزار تومانی برای متخلفان


 تقریبا اواسط آبان ماه بود که با توجه به تعطیلی‌ها ستاد ملی بیانیه‌ای صادر کرد که  از ساعت ۱۲ روز دوشنبه مورخ ۱۲ آبان ۱۳۹۹ خروج خودروهای شخصی با پلاک بومی و ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی از/به ۲۵ مرکز استان، به شرح مندرج در بند ۲ ، ممنوع است. پلیس راهنمایی و رانندگی نسبت به اعمال جریمه 500 هزار تومانی برای متخلفان بر اساس کد تعریف شده قبلی، اقدام می‌نماید. و همچنین پلیس راهنمایی و رانندگی نسبت به اعمال جریمه 500 هزار تومانی برای متخلفان بر اساس کد تعریف شده قبلی، اقدام می‌نماید.


یک میلیون خودروی فاقد معاینه فنی جریمه شدند


پس از اجرای طرح  سردار سید کمال هادیان‌فر، رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در اجرای طرح محدودیت های تردد در 25 استان 2 هزار و 777 نفر نیرو به کارگیری شده‌اند، ادامه داد: در این مدت تعداد نقاط اجرای طرح 380 نقطه، تعداد خودروهای عودتی به مبدأ 70 هزار و 500 دستگاه، تعداد خودروهای اعمال قانون شده 3 هزار و 799 دستگاه و توقیف و انتقال به پارکینگ 49 دستگاه بوده است.


این موضوع نشان می‌دهد اجرای این طرح تاثیر چندانی در سفرها نداشت و باید ستاد ملی مقابله با کرونا به صورت جدی تری مانع تردد می‌شد.


 وضع قوانین و عدم نظارت کافی


طی 9 ماه گذشته در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات خوبی در زمینه مقابله با کرونا گرفته شد؛  اما نظارت بر اجرا شدن این تصمیمات به قدری ضعیف بود که شاهد هستیم که تعداد مبتلایان در 9 ماه افزایش چشمگیری داشته است، برای مثال منع فعالیت کافه‌ها و قهوه خانه‌ها یکی از این طرح‌ها بود که بدون نظارت کافی با شکست روبه‌رو شد.


عدم تعطیلی پایتخت و کلانشهرها


علی‌رغم اینکه بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارد که باید تهران و کلانشهرهای بزرگ تعطیل شوند اما ستاد ملی مقابله با کرونا برای اینکار مقاومت می‌کند، حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که باید تهران و کلانشهرها حداقل به مدت دو هفته تعطیل شود و برای بعد از آن هم برنامه‌ریزی اساسی صورت گیرد در غیر این صورت ما هفته آینده طرح دو فوریتی را برای الزام دولت به این کار ارائه خواهیم کرد.


جریمه ماسکی بیخ ریش تهرانی‌ها


تصمیم برای تعطیلی در ساعت 18


طبق تصمیم ستاد مقابله با کرونا از 20 آبان مقرر شد تمامی مشاغل جز مشاغل درجه 1 از ساعت 18 به بعد تعطیل شود،  موضوعی که باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد برای مثال رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به شروع محدودیت‌ها از امروز به مدت یک ماه و تعطیلی برخی از مشاغل از ساعت ۶ بعد از ظهر گفت: تعطیلی مشاغل از ساعت ۶ بعد از ظهر شبیه شوخی است که با این محدودیت‌ها هیچ تغییری در کلانشهرها به خصوص تهران مشاهده نمی‌شود. نمی‌توان امیدوار بود با این شیوه شاهد کاهش مرگ و میر بود. امیدواریم ستاد دولتی مبارزه با کرونا قدری به خود آید و تصمیمات قاطعانه‌ای بگیرد از جمله آنکه تهران و کلانشهرها به مدت دو هفته تعطیل شوند ما این پیشنهاد را به وزیر بهداشت هم داده‌ایم.


حسینعلی شهریاری


علیرضا سلیمی، معاون آموزش نظام پزشکی نیز در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با اشاره به اوج گیری کرونا در کشور و افزایش تعداد مرگ و میر بر اثر کرونا اظهار کرد: متاسفانه شرایط کرونایی در کشور بهتر نمی‌شود مگر اینکه یک اقدام جدی در زمینه قطع زنجیره صورت بگیرد.


وی افزود: با توجه به شرایطی بحرانی موجود در کشور باید تصمیمات جدی در زمینه مقابله با کرونا  گرفته شود؛ سازمان نظام پزشکی نیز با محدودیت های بیشتر موافق است.


معاون سازمان نظام پزشکی بیان کرد: قطعا تهران نیز باید به عنوان یک کلانشهر  اعمال محدودیت بیشتری داشته باشد.


وی گفت: امروز با توجه به تجربیات به دست آمده نسبت به 9 ماه گذشته می‌توان تصمیمات بهتری در زمینه قطع زنجیره کرونا گرفته شود.


سلیمی با اشاره به محدودیت‌های جدید کرونایی گفت: تعطیلی‌ها و محدودیت‌های انجام شده در ساعت  18 با توجه به اینکه کمترین تداخل اقتصادی را داراست و یک گام رو به جلو  حساب می‌شود ولی در شرایط  انفجاری کنونی باید محدودیت‌های بیشتری اعمال شود.


با این حال به نظر می‌رسد نحوه مدیریت بر ستاد ملی مقابله با کرونا آن چیزی نیست که مورد انتظار کارشناسان درمانی و بهداشتی باشد و با ادامه همین رویه کشور نمی‌تواند به ساحل امن سلامت در مسیر مقابله با کرونا برسد. بی‌توجهی به نظرات کادر درمانی توسط رئیس جمهور و تک‌روی در تصمیم‌گیری‌ها در مواقع اضطرار و بحرانی از شاخصه‌های رئیس ستاد ملی مقابله است که نتیجه آن را می‌توان در افزایش روزانه مرگ و میرهای کرونایی و آمار مبتلایان به کرونا مشاهده کرد.


انتهای پیام/4148/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب