اهداف و محورهای آییننامه حمایت از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی + اینفوگرافیک
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان دانشگاهی از مردم و برای مردم در سال 1361 با حمایت امام خمینی (ره) تأسیس شد. این دانشگاه در 38 سال گذشته و به خصوص در 3 سال اخیر تلاش کرده است که ارتباط با جامعه و صنعت را افزایش دهد و از اقدامات پژوهشی دانشجویان و اساتید حمایت کند.
تدوین آییننامه و بخشنامههای مختلف، طراحی سامانه پژوهشیار برای کاربردی شدن پایاننامه و رسالههای دانشجویان در قالب طرح پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای) و برگزاری جشنواره و مسابقات علمی و پژوهشی بخشی از فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه حمایت از دانشگاهیان است.
در راستای تداوم برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به دانشگاه حل مسئله، بهتازگی آییننامه حمایت از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی طی بخشنامهای توسط دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها ابلاغ شد. در این آییننامه به ترویج کارآفرینی مبتنی بر فناوری و تقویت اقتصاد مقاومتی و دانشبنیان تأکید شده است.
محورهای آییننامه فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
آییننامه حمایت از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی دارای محورهایی از جمله تحقق رهنمودهای رهبر انقلاب، ترویج فرهنگ کارآفرینی مبتنی بر فناوری و لزوم زمینهسازی برای تحقق اهداف دانشگاه آزاد بهعنوان دانشگاه حل مسئله و زمینهسازی تجاریسازی و تدوین سیستمهای انگیزشی برای کاربردی شدن دستاوردهای علمی اساتید در پاسخ به نیازهای اقتصادی کشور است.
اهداف آییننامه
افزایش تأثیر اجتماعی دانشگاه و نقش آن در حل مسائل کشور در راستای منویات رهبر انقلاب، تقویت انگیزه اعضای هیئت علمی برای مشارکت در طرحهای فناورانه کشور، تکریم فعالیتهای فناورانه اعضای هیئت علمی، فراهم کردن زمینه افزایش ایجاد اشتغال برای دانشجویان و دانشآموختگان و کمک به تقویت اقتصاد مقاومتی و دانشبنیان از جمله اهداف آییننامه حمایت از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی است.
از دیگر اهداف این آییننامه میتوان به تحقق اهداف افزایش و تنوعبخشی در درآمدهای غیرشهریهای، تقویت فعالیتهای آموزشی و پژوهشی واحدهای دانشگاهی در موضوع تخصصی سراهای استانی و متناسبسازی آنها با نیازهای واقعی جامعه و ایجاد انگیزه و سازوکار تشویق برای همکاری اعضای هیئت علمی فناور اشاره کرد.
آییننامه حمایت از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با جزئیات کامل در اختیار واحدهای دانشگاهی قرار گرفته و شامل موضوعهایی از جمله تعاریف، معرفی حمایتهای قابل ارائه در ازای فعالیتهای فناورانه اعضای هیئت علمی، شاخصهای حمایتی از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه، روند اجرایی و ... است.
براساس بندهای این آییننامه، اعضای هیئت علمی متقاضی برای استفاده از مزایای آییننامه حمایت از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی باید مستندات خود را از طریق سامانه ساجد به شورای مدیریت فعالیتهای دانشبنیان ارائه کنند تا پس از بررسی و تأیید توسط رؤسای استانها به معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شود.
تغییر ریل ترفیع اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد با ابلاغ آییننامه حمایت از فعالیت فناوری
وحید ضرغامی، قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا میگوید: در آییننامه حمایت از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی تلاش بر این بوده تا سطح علمی آنان با محوریت حمایت از طرحهای نوآورانه به شکل حقیقی ارتقا یابد. با ابلاغ آییننامه حمایت از فعالیتهای فناورانه اساتید شاهد افزایش سطح کیفی مبانی علمی در کشور هستیم و موتور محرک علم و دانش کشور، مزیتهایی بیش از پیش برای اقتصاد و صنعت کشور به ارمغان میآورد.
وی میافزاید: اعضای هیئت علمی برای ارتقای رتبه و جایگاه خود باید در اندیشه نگارش مقالههای غیرکاربردی و صرفاً برای کسب امتیاز علمی باشند یا باید با اکراه مسیر تدریس غیرمطلوب را در پیش بگیرند که همین مهم عاملی برای آموزش غیرکاربردی، با ضریب کیفی پایین و غیر موثر را رقم می زد. اما با تدوین این آییننامه اعضای هیئت علمی میتوانند در راستای تخصص خود فعالیتهای فناورانه با خروجی نوآورانه و مفید برای اقتصاد کشور را در دستور کار خود قرار دهند.
به گفته قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، ایجاد شرکتهای دانشبنیان را بخشی از فعالیتهای فناورانه اعضای هیئت علمی است و آنان میتوانند ایدههای خود را در قالب ایجاد شرکت دانشبنیان اجرایی کنند تا زمینه ایجاد بستری برای رشد نوآوری در کشور باشند.
مدیرکل سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اعضای هیئت علمی با فعالیت های محصول محور و مفید میتوانند امتیازات پژوهشی و اجرایی برای ترفیع جایگاه خود را دریافت کنند، دانشگاه آزاد اسلامی این آمادگی را دارد تا فضای آزمایشگاهی و زیرساختهای خود را برای فعالیتهای فناوری استادان در اختیار آنان قرار دهد که این مکانیسم رفتاری، گامی مؤثر در جهت تسهیل فرآیند رشد فناوری کشور خواهد بود.
ضرغامی توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی پیشرو در تغییر مؤثر و مفید مسیر جامعه دانشگاهی است و این دانشگاه با در اختیار داشتن بیش از ۴۰ درصد از ظرفیت آموزش عالی کشور تلاش میکند تا فرآیند آموزش را به سوی گزارههای نوآوری و فناوری هدایت کند و در این مسیر روی استادان و دانشجویان فرهیخته خود حساب ویژهای باز کرده است.
برای مشاهده اینفوگرافیک در اندازه بزرگتر بر روی آن کلیک کنید
بنابراین، دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به دانشگاه فناورانه و خلاقانه، به حمایت از کارهای پژوهشی و تحقیقاتی اساتید روی آورده است. اساتید بهعنوان یکی از بازوهای اصلی دانشگاه با ظرفیت بالایی که دارند میتوانند در مسیر درآمدهای غیرشهریهای نقش مؤثری ایفا کنند و ایران اسلامی را در حوزه علم و فناوری به اقتدار برسانند تا جزو کشورهای برتر تولید علم در جهان باشد.
انتهای پیام/4118/پ
انتهای پیام/