دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آبان 1399 - 12:12
نویسنده آمریکایی:

مشکلات ساختاری و ریشه‌ای آمریکا با تغییر رئیس‌جمهور حل نخواهند شد/تبعیت همه مستأجران کاخ سفید از دولت یک‌درصدی‌ها

یک نویسنده آمریکایی معتقد است علی‌رغم اینکه هنوز خیل عظیمی از مردم آمریکا به وعده‌های نامزدهای ریاست‌جمهوری دل بسته‌اند اما واقعیت این است که بسیاری از مشکلات در این کشور ساختاری هستند.
کد خبر : 528070
فقر.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، جان وایتهد، حقوق‌دان و نویسنده در مقاله‌ای با اشاره به ساده‌انگاری بسیاری از مردم در ایالات‌متحده تصریح می‌کند که مشکلات ساختاری و ریشه‌ای در این کشور را نمی‌توان با تغییر رئیس‌جمهور حل کرد بلکه باید به گونه‌ای ساختاری با این موارد مقابله کرد.


وی به نقل از جورج اورول می‌نویسد که اگر آزادی یک معنی داشته باشد چیزی نیست به‌جز اینکه حقیقتی را که مردم دوست ندارند بشنوند به آنها بگویی.


مهم این است که رئیس‌جمهور بعدی با قبلی چندان فرق نمی‌کند


وایتهد ادامه می‌دهد که مهم نیست که این‌بار چه نامزدی رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری را برنده می‌شود مهم این است که مطئمن شویم رئیس جدید با فرد قبلی چندان تفاوتی نخواهد داشت و ما به‌عنوان پایین‌ترین طبقه در آمریکا باز هم مجبور خواهیم بود که در مقابل خواسته‌های بالا دستی‌ها سر تعظیم فروآوریم.


فقر در آمریکا


در واقع این دولت یک‌درصدی‌ها یا هر اسم دیگری برایشان بگذاریم از جمله نخبگان، صاحبان مردم، دانه‌درشت‌ها، دولت در سایه، حکومت پلیسی، حکومت از بالا یا اصلا حکومت مجتمع‌های صنایع نظامی است که زمام امور را در‌ دست دارند و هر رئیس‌جمهوری هم که به کاخ سفید وارد شود باید سیاست‌های این دولت را دنبال کند.


وی ادامه می‌دهد که چند نمونه از این حقایق تلخ زندگی ما در حکومت پلیسی آمریکا که اصلا با آمدن رئیس‌جمهور از تلخی آنها کم نمی‌شود آنقدر ریشه‌ای هستند که نه دموکرات می‌تواند آن‌ها را برطرف کند نه جمهوری‌خواه.


پلیسی کردن جو جامعه ادامه خواهد یافت زیرا پنتاگون به تجهیز بیش از حد پلیس با انواع سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای نظامی ادامه خواهد داد و پلیسی که باید ضامن صلح و آرامش باشد، به پلیسی خشن و مقتدر و بی‌رحم نسبت به مردم مبدل خواهد شد. نیروی پلیس این کشور از ارتش بسیاری از کشور‌ها مجهزتر و قدرتمند‌تر است.




بیشتر بخوانید:


بحران افزایش تعداد بی‌خانمان‌ها در آمریکا


گسترش فقر و نابرابری در آمریکا در پی سیاست‌های نامناسب ترامپ




وایتهد می‌گوید که مورد دوم جنایی‌سازی جامعه است. علیرغم این‌که همان دولت یک‌درصدی و پلیس ساخته دستشان همه‌گونه تخلفی را برای خودشان قانونی می‌دانند قشر محروم جامعه و بهتر بگویم فرصت‌طلبان، این قشر را آزاد خواهند گذاشت تا به اقدامات خلاف خود در زمینه‌های مختلف از جمله مواد مخدر، آدم‌ربایی، قتل، دزدی، زورگیری و قاچاق انسان ادامه دهند. به گفته جان باکر، استاد حقوق هیچ فرد بالای 18 سالی در آمریکا نیست که ادعانامه جرم فدرالی علیه‌ او تنظیم نشده باشد. به این ترتیب ما از یک جامعه اشباع‌شده با خلاف روبه‌رو هستیم که در آن کرامت انسانی در مسیر نابودی است.


وی تصریح می‌کند که زندانی کردن مردم با اتهامات سبک برای به دست آوردن سود ادامه خواهد  داشت. زندان‌ها در این کشور روزگاری دولتی بودند و زندانی کردن مجرمان برای حفاظت از جامعه بود اما هم‌اکنون بیشتر زندان‌ها در حال واگذاری به بخش خصوصی هستند تا از هزینه دولت کم شود و بخش خصوصی هم که به دنبال سود است. بسیاری از زندانیان با جرائمی همچون رانندگی با گواهینامه تاریخ سپری شده در بند هستند.


راه باز کردن گره‌های کور بیدار شدن آمریکایی‌ها از خواب غفلت است


فقر هم ادامه خواهد داشت. 46 میلیون آمریکایی زیر خط فقر زندگی می‌کنند، 16 میلیون کودک به تغذیه مناسب و کافی دسترسی ندارند و حدود یک میلیون کهنسال و بازنشسته از کالابرگ استفاده می‌کنند تا امور عادی زندگی را بگذرانند. حال خود تصور کنید که با این بحران اقتصادی که با گسترش بیماری کرونا پیش آمده آیا می‌توان به آینده بهتری امیدوار بود؟


وال استریت


او تأکید می‌کند که جنگ‌های بی‌پایان برای تغذیه خوراک کارخانه‌های عظیم تسلیحاتی، شلیک پلیس به افراد غیر‌مسلح، کشتار مردم بی‌گناه در پی قانون آزادی حمل اسلحه، فساد سازمان‌یافته دولتی، خصومت دولت علیه مردم، افزایش نظارت غیر‌قانونی بر امور خصوصی شهروندان و بسیاری موارد دیگر هستند که با آمدن رئیس‌جمهور جدید حل نمی‌شوند زیرا کلید حل آن‌ها در دست همان دولت یک‌درصدی است.


ویتهد در پایان تأکید کرد که راه باز کردن گره‌های کور در این کشور همانا بیدار شدن آمریکایی‌ها از خواب غفلت است وگرنه رأی دادن به یک دموکرات یا جمهوری‌خواه برای رسیدن به جامعه دلخواه ما را یاری نخواهد کرد.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب