استفاده از عناصر خلاقیت و نوآوری توسط انجمنهای علمی ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز، فاتحعلی عیدی در جمع دبیران انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: این انجمنها در فضایی فعالیت میکنند که در آن علم و پژوهش جاری بوده و این بستر برای استقرار، رشد و شکوفایی دانشجویان بسیار مناسب است.
وی کارکردها و نقشهای مختلف انجمنهای علمی را یادآور شد و افزود: انجمنهای علمی دانشجویی از نهادهایی هستند که میتوانند نقش مؤثری در توسعه علمی، فنی و فرهنگی جامعه داشته باشند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی و واحد تبریز بر لزوم فعالیت انجمنهای علمی در شرایط کرونایی تأکید و بیان کرد: آموزش و پژوهش در هیچ شرایطی متوقف نمیشود و نوع فعالیت در انجمن علمی که از جنس پژوهش است، توفیق محسوب شده و از جایگاه والایی برخوردار است.
عیدی خاطرنشان کرد: بهدلیل اینکه در فعالیت پژوهشی، عناصری مانند وحدت و به هم پیوستن، کار تیمی داوطلبانه و خردمندانه و اقدامی نیک و پسندیده با هدفی والا وجود دارد، باعث پیشبرد و توسعه علم است و باید به یاد داشته باشیم که جوانان ما در شرایط جنگی، حماسههای هشت سال دفاع مقدس را آفریدند.
ضرورت شکلگیری انجمنهای علمی
این مسئول گفت: امروز دانشگاهها در حال از دست دادن نقش انحصاری خود برای تولید و خلق دانش هستند و سیستمهای فرادانشگاهی و مؤسسات موازی به تولید و خلق دانش جدید میپردازند که این امر ضرورت شکلگیری و تقویت هرچه بیشتر انجمنها و تشکلهای علمی و دانشجویی را ایجاد میکند.
وی افزود: انجمنهای علمی زیربنای اصلی نهادهای مستقلی را تشکیل میدهند که اغلب آنها فراتر از حد و مرزهای فرهنگی، قومی، نژادی و جنسیتی و بر اساس ضرورتها و حول محور عقلانیت، تعهد، وفاق و عدالت به ارتقای علم و توسعه و تحکیم جوامع بشری میپردازند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانشرقی با توجه به تحولات پرشتاب جهانی در عرصه علم و صنعت و وادارشدن جوامع بشری برای افزایش تواناییهای خود گفت: هرگونه سکون و کمحرکتی در دنیای متغیر امروز چه برای یک انجمن علمی و چه برای یک سازمان بزرگ و حتی یک کشور نتیجهای جز نابودی نخواهد داشت.
وی بر استفاده از عناصر خلاقیت و نوآوری توسط انجمنهای علمی تأکید کرد و افزود: امروز خلاقیت و نوآوری نه بهعنوان یک نیاز بلکه به عنوان شرط بقا، تلقی شده و باید تکتک افراد جامعه بهویژه دانشجویان، این استعداد ویژه بشر را بهکار گیرند و علم را به فناوری و نوآوری تبدیل کنند.
این مسئول دانشگاهی در آذربایجانشرقی رتبهبندی اخیر ۲۲۲ انجمن علمی توسط ستاد مرکزی باشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی را یادآور شد و گفت: حضور دو انجمن این دانشگاه در ۱۴ انجمن برتر دانشگاه آزاد اسلامی، قابل پذیرش نیست.
عیدی خطاب به دبیران انجمنهای علمی اظهار کرد: خیلی از دانشجویان بهدنبال مکانی کوچک برای اجرایی کردن طرحها و ایدههای خود هستند، انجمنهای علمی این فرصت و بستر را به شما داده تا به پرورش استعدادها و ایدههای خود بپردازید و با توانمندسازی و مهارتافزایی خود و دیگر دانشجویان به خودباوری و استقلال رسیده و پیشرفت کنید و این موضوع مستلزم تلاش مضاعف همراه با احساس مسئولیت بیشتر است.
به گزارش آنا، نخستین اجلاس دبیران انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال جدید تحصیلی به همت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این دانشگاه با هدف راهبری انجمنها برگزار شد.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/