دانشگاه آزاد در بین برترینهای مهندسی جهان + اینفوگرافیک
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی براساس ویرایش 2021 رتبهبندی بینالمللی بهترین دانشگاههای جهان «یو. اس. نیوز»، در سایت (Incites) با 6 هزار و 485 مقاله علمی در سال ۲۰۲۰، در مجموع ۱۶,۲۱ درصد پژوهشهای علمی سال ۲۰۲۰ ایران را عهدهدار است. همچنین ۱۷.۹۲ درصد استنادات به تولیدات علمی کشور، ۲۱.۶۳ درصد مقالات پراستناد کشور، ۲۲.۵۸ درصد مقالات داغ و ۱۴.۳۴ درصد همکاریهای بینالمللی کشور را داراست.
کسب رتبه اول تولیدات علمی کشور در سال ۲۰۲۰ و رتبه ۷۱ جهانی توسط دانشگاه آزاد اسلامی
احمد حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: بر اساس تازهترین ردهبندی دانشگاه آزاد اسلامی رتبه اول تولیدات علمی کشور در سال ۲۰۲۰ و رتبه ۷۱ جهانی را کسب کرده و بر مبنای «مرکز رتبهبندی دانشگاههای جهان» (CWUR) در سال 2021-2020، دانشگاه آزاد اسلامی رتبه اول ایران و رتبه ۳۹۵ جهان را کسب کرده است.
وی میافزاید: در همین راستا در آخرین ویرایش سایت (Incites)، دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به تعداد مستندات علمی «وب آو ساینس» سال ۲۰۲۰، رتبه ۷۱ بینالمللی و رتبه اول ملی را کسب کرده است. این سایت یکی از پایگاههای اصلی «وب آو ساینس» است که بهصورت تخصصی به حوزه علمسنجی و شاخصهای آن میپردازد. در این پایگاه میتوان خروجیهای پژوهشی پژوهشگران، دانشگاهها و کشورها را رصد و رتبه و سطح پژوهشهای انجام شده در سطح ایران و جهان را بررسی و مقایسه کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی رتبه اول مهندسی مکانیک در دنیا را کسب کرد
علی جهان، مدیرکل امور کتابخانهها، مجلات، انتشارات علمی و علمسنجی دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: در این ویرایش حدود هزار و ۵۰۰ دانشگاه و مؤسسه آموزشی از ۸۰ کشور دنیا براساس ۱۳ شاخص که عملکردهای پژوهشی و اعتبار جهانی و منطقهای آنها را میسنجد، رتبهبندی شدهاند؛ بر پایه رتبهبندی موضوعی این نظام، دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه موضوعی مهندسی مکانیک رتبه نخست دنیا را کسب کرده است. همچنین در ویرایش سال ۲۰۲۰ این رتبهبندی، دانشگاه آزاد اسلامی رتبه ۵ بینالمللی حوزه مهندسی مکانیک را کسب کرده بود.
وی میافزاید: دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مهندسی عمران رتبه ۲۳ جهانی را کسب کرده، در حوزه مهندسی شیمی رتبه ۲۹ بینالمللی، در حوزه ریاضیات رتبه ۳۱ بینالمللی، در حوزه انرژی و سوخت رتبه ۳۹ بینالمللی و در حوزه مهندسی رتبه ۴۷ جهان را کسب کرده است. درخشش و پیشتازی دانشگاه آزاد اسلامی در زمینههای مختلف علمی و تخصصی در جهان حاکی از توسعه تولیدات علمی و پژوهش اثرگذار در واحدهای دانشگاهی است.
مدیرکل امور کتابخانهها، مجلات، انتشارات علمی و علمسنجی دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: نویسندگان مقالات پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی با کیفیت تولیدات علمی خود در دنیا سهم خوبی در شهرت علمی خواهند داشت و این موضوع سرمایه بزرگی برای دانشگاه آزاد اسلامی و کشور است. این دانشگاه در سال ۲۰۲۰ تعداد ۹۳ مقاله علمی پراستناد داشته است و رتبه ۴۶ جهان و رتبه نخست کشور را در این خصوص کسب کرده است؛ تعداد ۲۲ استان و ۴۵ واحد دانشگاهی در تولید مقالات پراستناد سال ۲۰۲۰ دانشگاه آزاد اسلامی نقش داشتهاند. بهطوریکه استانهای اصفهان و تهران به ترتیب با ۳۱ و ۲۷ درصد، سهم عمدهای در این زمینه دارند.
۶۷,۷۴ درصد مقالات علمی پراستناد در ۲۰۲۰ مرتبط با همکاریهای علمی بینالمللی بوده است
جهان گفت: میزان ۶۷,۷۴ درصد مقالات علمی پراستناد سال ۲۰۲۰، مرتبط با همکاریهای علمی بینالمللی بوده که این مقدار بسیار بالاتر از متوسط همکاریهای بینالمللی دانشگاه (۲۸ درصد) است؛ نتایج تولید مقالات پراستناد در دانشگاه آزاد اسلامی نشان میدهد که اعضای هیئت علمی و نویسندگان مقالات پراستناد این دانشگاه تقریباً در سراسر کشور پراکنده هستند. هر چند که کاهش نسبی تعداد دانشجویان نگرانیهایی را در خصوص عدم استفاده بهینه از دانشمندان برجسته دنیا که در واحدهای کوچکتر و کمدانشجو مشغول خدمت هستند ایجاد میکند، ولی نکته بسیار مهم ظرفیت بسیار بالای دانشگاه آزاد اسلامی در امکان استفاده بهینه از اساتید برجسته و نهایتاً جهش در کیفیت پژوهش از طریق سامانههای یکپارچه پژوهشیار و آموزش مجازی است.
بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تولید علم به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کرده است و جایگاه مناسبی در رتبهبندیهای علمی بینالمللی دارد. اما به این مقدار بسنده نکرده و دانشگاهیان و نخبگان این دانشگاه روزبهروز به دنبال ارتقای علمی دانشگاه و ایران اسلامی هستند.
دانشگاه آزاد اسلامی برای رسیدن به دانشگاه کارآمد، سرآمد، پاسخگو، کارآفرین، حل مسئله و فناورانه برنامه پنج ساله راهبردی عملیاتی خود را طبق سند دانشگاه اسلامی، بیانیه گام دوم انقلاب و سیاستهای کلی «علم و فناوری» ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 93 تدوین کرده و در مسیر علم و فناوری اقدامات مؤثری انجام داده است.
انتهای پیام/4118/پ
انتهای پیام/