دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران:

تاب آوری اقشار ضعیف طی بحران کرونا از نگرانی‌های نظام سلامت است

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران اختلال در تاب آوری اقشار ضعیف در پی پاندمی کووید-۱۹ را یکی از اساسی‌ترین نگرانی‌های جامعه اعلام کرد و گفت: بروز این مشکل در کنترل اپیدمی نقش معکوس خواهد داشت.
کد خبر : 527478
AG8I0059.jpg

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی در دیدار با رئیس و معاونین کمیته امداد امام خمینی (ره)، این مجموعه را یکی از نهادهای حمایتی بسیط و جامع دانست و گفت: زمانی که حضرت امام (ره) توانمندسازی و محرومیت زدایی از قشر ضعیف جامعه را به‌عنوان یکی از راهبردهای اساسی انشا کردند، کمیته امداد تشکیل شد و تاکنون کارنامه درخشانی داشته است.


وی ادامه داد: امروزه کمیته امداد امام خمینی (ره) ملجا و پناهگاه یکی از نابرخوردارترین اقشار جامعه است و تلاش هر فردی که در ابعاد مدیریتی و پشتیبانی این مجموعه مشارکت دارد، با دعای خیر مردم قرین است. کار در این کمیته ماهیتی میهنی و شرعی دارد.


زالی با اشاره به تشکیل ستاد مجزای مقابله با کرونا در کمیته امداد امام خمینی (ره)، بیان کرد: این اقدام حرکت هوشمندانه‌ای بود و تجربه نشان می‌دهد در هر نهادی که ستاد متمرکز و هدفمند در راستای مقابله با بحران شکل گرفته توفیقات بیشتری حاصل شده است.


فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران، عنوان کرد: گستره عملکرد کمیته امداد، گستره ملی است و ممکن است در ابعاد فراملی هم مصادیقی داشته باشد. همچنین این تشکیلات منضبط و منسجم می‌تواند نقش مهمی در مقابله با بیماری جهان شمول کرونا و زیان‌های گسترده اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن به ویژه در اقشار ضعیف جامعه ایفا کند.


زالی اختلال در تاب آوری اقشار ضعیف در پی پاندمی کووید-۱۹ را یکی از اساسی‌ترین نگرانی‌های جامعه اعلام کرد و افزود: بروز این مشکل در کنترل اپیدمی نقش معکوس خواهد داشت. با نگاه حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) می‌توان تا حد زیادی از پیامدهای این موضوع و حتی میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا، به خصوص در استان و شهر تهران پیشگیری کرد. از طرفی نحوه ساماندهی حمایت ها و شناسایی این اقشار می تواند در این مسیر کمک کننده باشد.
زالی اظهار کرد: حضور نهادهای حمایتی، همچون ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان در کنار کمیته امداد امام (ره)، مدلی موفق برای مقابله با بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی است،  تجربه این مدل در دوران بحرانی کنونی به وضوح دیده می‌شود.
وی توانمندسازی اجتماعی را یکی از راهبردهای اساسی اسناد بالادستی کمیته امداد دانست و گفت: ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران آمادگی هر نوع همکاری در راستای توانمندسازی اجتماعی با این نهاد مردمی را دارد و ارائه بسته‌های آموزشی در حوزه کرونا، ارائه برنامه‌های پودمانی برای کارکنان و جمعیت تحت پوشش کمیته امداد امام(ره)، شکل گیری پژوهش‌ها و استفاده از ظرفیت‌های داده‌ای مشترک و ایجاد زمینه برای آشنایی دانشجویان با مصادیق فعالیت‌های انسان دوستانه و محرومیت زدا می‌تواند در قالب این همکاری اقدامی موثر باشد.
وی ادامه داد: غربالگری، ردیابی بیماران، بیماریابی، قرنطینه سازی و حمایت های بهداشتی از مهمترین ابعادی است که در این شرایط می‌تواند در قالب فعالیتی مشترک تقویت شود.
زالی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا و تبیین راهبرد نوین مدیریتی در حوزه پاندمی با بن مایه مشارکت مردمی توسط ایشان، عنوان کرد: اشراف کمیته امداد امام (ره) به محلات به عنوان یک نهاد مردمی و کنش گر غیرفعال در کنار ستاد نقش پررنگی می‌تواند داشته باشد.
افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این دیدار بر اهمیت تبادل اطلاعات و داده‌های مرتبط به منظور طراحی فرآیندهای پژوهشی در راستای تقویت ابعاد مدیریتی و اجتماعی این نهاد مردمی تاکید و آمادگی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه را در این زمینه اعلام کرد.
همچنین سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن تقدیر از تلاش‌های شبانه روزی ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران و مدافعان سلامت، گزارش مختصری از فعالیت‌های این نهاد در راستای کنترل این بیماری ارائه داد و گفت: در این دوران، بسیاری از مددجویان تولید کننده، خط تولید خود را برای تولید ماسک تغییر دادند و در حال حاضر روزانه بالغ بر یک میلیون ماسک از سوی مددجویان به دانشگاه‌های علوم پزشکی اهدا می‌شود.
به گفته وی، این حمایت‌ها با رهنمودهای مقام معظم رهبری در شرایط اقتصادی و اجتماعی کنونی، کشور را در دنیا سربلند کرد.
انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب