دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

جای خالی نمایندگان مجلس در ستاد ملی مبارزه با کرونا/ چه کسی ممانعت می‌کند؟

عدم حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ستاد ملی مبارزه با کرونا و پشت گوش انداختن درخواست آنها برای عضویت در این ستاد، لزوم شکل‎گیری ستادهای مردمی برای ورود به امر مقابله با کرونا را گوش‌زد می‌کند.
کد خبر : 526460
4464859.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه خبر اجتماعی خبرگزاری آنا، به دنبال پاندمی کرونا با مصوبه شورای عالی امینت ملی  ستاد مل مبارزه با کرونا تشکیل شد. بُعد اجرایی این ستاد با حضور وزرای دولت دوزادهم تضمین گردید، همچنین عضویت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ستاد ملی مقابله با کرونا نیز بُعد پشتیبانی دستورات این ستاد را تکمیل کرد. اما ضلع سوم این مثلث که شامل نظارت می‌شود با جاماندن مجلس، ناقص ماند.


نقص این ترکیب با کشمکش‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا با مجلس و به ویژه با کمیسیون آموزش و تحقیقات بر سر قضایائی نظیر نحوه برگزاری کنکور بیش از گذشته جلوه‌گری کرد تا جایی که منجر به این شد رئیس مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به مقام معظم رهبری خواستار عضویت رؤسای کمیسیون‌های آموزش و بهداشت و رئیس کمیسیون اجتماعی در ستاد ملی مقابله با کرونا شود. همچنین علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص پیگیری مجلس جهت عضویت تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته بود که «پیگیری‌هایی جهت حضور نمایندگانی از کمیسیون‌های بهداشت، اجتماعی و آموزش برای حضور در ستاد ملی کرونا در حال انجام است که با اذن رهبر معظم انقلاب این امر محقق شود.» اما با این وجود اینکه بیش از 3 ماه از این گزاره می‌گذرد هنوز هیچ نماینده‌ای موفق به عضویت در ستاد ملی مبارزه با کرونا نشده است.


در حال حاضر 6 وزیر از اعضای کابینه دولت از جمله وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، دادستان کل کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان حج و زیارت، سخنگوی دولت ایران، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و یکی از اعضای فقهی  شورای نگهبان عضو ستاد ملی مبارزه کرونا هستند که در این میان جای خالی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی محسوس است.


شاید بخشی از علت ابتلای دومینووار نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ویروس کرونا به دلیل تشکیل جلسات مجلس و کمیسیون‌ها باشد اما به باور بسیاری، علت اصلی ابتلای نمایندگان به کرونا مربوط به دیدارهای مردمی و رفتن به سفرهای استانی و حوزه‌های انتخابیه است. در حقیقت نماینده‌های مردم در این دیدارها از مشکلات آنها، به ویژه مشکلات ناشی از کرونا در حوزه‌های انتخابیه مطلع می‌شوند که این آگاهی از مشکلات مردم بر ضرورت حضور آنها در ستاد ملی مبارزه با کرونا صحه می‌گذارد.


بر روی زمین ماندن درخواست نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای عضویت در ستاد ملی مبارزه با کرونا ، عملا «ملی» بودن این ستاد را در هاله‌ای از ابهام فرو برده لذا ضروری است مجلس هرچه دقیق‌تر و سریع‌تر پیگیری اثرگذاری بیشتر بر روی تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا را فراهم آورد.


البته هنوز مشخص نیست چه کسی یا چه تفکری مانع از حضور نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در ستاد ملی مقابله با کرونا است اما با توجه به شدت گرفتن موج ابتلا به بیماری کرونا و دستور صریح رهبر معظم انقلاب برای ورود مجموعه‌های مردمی به امر مقابله با این بیماری و با در نظر گرفتن تجربه‌های پیشین در طول ده ماه گذشته از شیوع کووید-۱۹، ضروری است تا برای هماهنگی بیشتر در عملیات‌های مردمی تدبیری اندیشیده شود تا هم منابع مردمی به طور مناسب در اختیار نیازمندان به امداد قرار گیرد و هم این منابع مدت زمان بیشتری تاب‌آوری داشته باشند که در این زمینه نیز نمایندگان مجلس که در بین مردم حضور بیشتری دارند می‌توانند به طور موثرتری وارد عمل شوند.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب