تداوم تردید در تدارک جشنواره فجر/ آقایان، باور کنید سینمای ایران فقط جشنواره نیست!
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا تداوم تعطیلی سالن های سینما در حالی رخ داده است که در سه ماهه اول سال ۹۹ هم سالنهای سینما به صورت کامل تعطیل بودند و فقط در سه ماه تابستان شاهد بازگشایی سینماها و اکران چند فیلم بودیم؛ روندی که البته گسترده نبود و با توجه به عدم اکران فیلمهای پرمخاطب، آوردهای برای گیشه نداشت.
اکران در شرایط کرونایی؛ مولودی که زود جوانمرگ شد
در این شرایط سازمان سینمایی هم برنامه مدوّنی برای حمایت از حوزه اکران ندارد. هفته گذشته مرتضی شایسته سخنگوی شورای صنفی نمایش بدون اینکه اشارهای به لزوم اتخاذ یک سیاست یکپارچه و یا رایزنی با ستاد مقابله با کرونا برای بازگشایی سینماها نداشته و تنها اظهار کرده است: تمام سینماها پروتکلهای بهداشتی را به طور صد در صد رعایت میکنند از همین رو جا دارد از مالکان، مدیران و کارکنان سینما تشکر کنم. سینما جای پاکیزهای است و نکات بهداشتی در آنجا رعایت میشود و امیدوارم این موضوع به گوش مسئولان برسد.
این گفتهها را میتوان گواهی بر این موضوع دانست که سازمان سینمایی در ماههای اخیر، همچنان همان روند سنتی و همیشگی برای اکران فیلمها را دنبال کرده و طرح نو و راهگشایی در این زمینه ندارند.
بر این اساس و با توجه به ادامه تعطیلی سینماها، مشکلات فعالان این حوزه به ویژه کارکنان سینماها ادامه خواهد یافت. آن هم در شرایطی که بنا به گفته اغلب سینماداران، تعداد زیادی از سالنهای سینما به مرز ورشکستگی رسیده است.
اصرار بر برگزاری جشنوارهها در شرایط کرونایی
اما در شرایطی که سازمان سینمایی توان یا اراده برنامهریزی برای اکران درست و فارغ از نگرانی برای مخاطبان را ندارد، شاهد تلاش برای برگزاری جشنوارههای گوناگون سینمایی به صورت ترکیبی (آنلاین و فیزیکی) هستیم.
هفته گذشته سی و سومین جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان در تهران و اصفهان برگزار شد. رویدادی که بخش عمده آن به صورت آنلاین بود اما به هر ترتیب برگزاری آن هزینه هایی را در برداشت که میتوانست صرف حمایت از بخش های آسیب دیده سینما شود.
از سوی دیگر با صدور حکم محمدمهدی طباطبایینژاد بهعنوان دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر و اظهار نظر او مبنی بر این که جشنواره با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و ۵۰درصد ظرفیت سالن ها برگزار خواهد شد، مشخص شد که مدیران سازمان سینمایی همچنان به برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر به صورت نیز اصرار دارند.
به این ترتیب در شرایط نامطلوب شیوع ویروس کرونا شاهد ادامه تولیدات سینمایی و تلاش فیلمسازان برای رساندن فیلم ها به جشنواره هستیم.
معمولاً همهساله از اوایل شهریورماه بحث تولیدات سینمایی که قصد حضور در جشنواره فیلم فجر را دارند پررنگ میشود. در کنار فیلمهایی که از ماههای پیش مراحل آمادهسازی را طی کرده و آماده ارائه به دبیرخانه جشنواره هستند، هر سال شاهد تکاپوی فیلمسازان و عوامل برای آغاز فیلمبرداری در این ایام هستیم.
امسال با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا، این روند با تغییرات و محدودیتهای عمدهای همراه بود. بهطوریکه بسیاری از پروژههای سینمایی با چند مرحله توقف مواجه شدند و با فراز و نشیب به کار خود ادامه دادند.
مواضع جدید دبیر جشنواره فیلم فجر؛عقبنشینی از قطعیت پیشین؟
با این حال طباطبایینژاد دو روز پیش و در گفتگو با یکی از خبرگزاریها با اعلام این مطلب در حال حاضر تصمیم قاطع و جدی برای جشنواره فیلم فجر گرفته نشده است افزود: اما تمام تلاش و امید ما برای این است که این جشنواره امسال برگزار شود.
وی همچنین تأکید کرد که در صورتی که جشنواره برگزار شود قطعاً غیرآنلاین خواهد بود زیرا امکان برگزاری آنلاین جشنواره به دلیل تهدید و امکان سرقت آثار فیلمسازان وجود ندارد.
طباطبایینژاد همچنین گفت که تصمیمگیری درباره برگزاری یا عدم برگزاری جشنواره فیلم فجر از عهده دبیر خارج است و باید شورای سیاستگذاری جشنواره درباره آن تصمیم بگیرد. البته تصمیمگیری ما نیز با مشورت و هماهنگی با ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد بود. در هر حال در صورتی که جشنواره برگزار شود، با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی خواهد بود. امکان برگزاری جشنواره در سال آینده همزمان با جشنواره جهانی فیلم فجر نیز وجود دارد که در حال حاضر نمیتوان در مورد آن پاسخ قطعی داد.
به اینترتیب در گفتگوی جدید دبیرجشنواره فیلم فجر در مقایسه با مواضع روزهای اول قرار گرفتن در این جایگاه، شاهد پررنگ شدن رگههایی از تردید هستیم؛ با این حال طباطبایینژاد ترجیح داده است با اعلام نکردن تصمیم قطعی برای برگزاری یا عدم برگزاری جشنواه امسال و حواله دادن آن به شورای سیاستگذاری راه را برای تصمیمات بعدی باز بگذارد.
حال باید دید که مدیران سینمایی چه زمانی از انفعال خارج شده و با تدبیری مناسب، ساماندهی سینماهای در حال ورشکستگی را به جریان تولید و برگزاری جشنوارهها ترجیح میدهند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/