«خائنکشی» هندوانهای دربسته با چهرههای سرشناس/ با ۲۵ سال تأخیر، مدیری سرانجام به کیمیایی رسید!
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با پیوستن حمیدرضا آذرنگ، پانتهآ بهرام و نرگس محمدی به فیلم «خائنکشی» به کارگردانی مسعود کیمیایی، گروه بازیگران این پروژه سینمایی در آستانه تکمیل شدن است.
پیش از این خبر حضور امیر آقایی، سارا بهرامی و مهران مدیری در جدیدترین ساخته کیمیایی نیز منتشر شده بود. پیشتولید این فیلم از شهریورماه امسال آغاز شده بود.
مسعود کیمیایی در «خائن کشی»، زندگی «مهدی بلیغ» مشهورترین سارق و کلاهبردار ایرانی را به تصویر میکشد. بلیغ معروفترین خلافکار تهران در دهه سی بود؛ کلاهبرداری که حتی کاخ دادگستری تهران را هم با حیله و شیوههایی عجیب به یک فرد ثروتمند فروخت!
امیر آقایی که سال گذشته موفق به کسب سیمرغ بلورین شد، نخستین بازیگری بود که حضورش در «خائنکشی» قطعی شده تا برای اولین بار جلوی دوربین کیمیایی برود.
در این میان به نظر میرسد نقش علی اوجی تهیهکننده این اثر برای پیوستن این چهرهها قابل توجه باشد. حضور مهران مدیری به عنوان دوست صمیمی و همکار نزدیک «علی اوجی» در این سالها و نرگس محمدی همسر اوجی به عنوان بازیگران فیلم «خائنکشی» میتواند نشانهای از این تأثیر باشد.
البته در سالهای اخیر شایعه حضور مهران مدیری در فیلمهای کیمیایی بارها مطرح شد که هیچکدام رنگ واقعیت نگرفت. نخستین بار در سال ۱۳۷۳ شایعه بازی او در فیلم «ضیافت» قوت گرفت. آن هم در سالهایی که مدیری به عنوان بازیگر و کارگردان در کنار جمعی از جوانان با استعداد و آیندهدار مجموعه طنز «ساعت خوش» را به عنوان یکی از پربینندهترین آثار تلویزیون آن سالها روی آنتن داشت. با این حال ضیافت کمیایی بدون او و با چهرههای دیگری همچون فریبزر عربنیا، بهزادخداویسی، پارسا پیروزفر و حسن جوهرچی تولید شد و روی پرده رفت.
در آن زمان برخی خبرها نیز حاکی از این بود که همکاری مدیری با کیمیایی تقریباً قطعی شده، اما ممنوعالکاری ناگهانی بازیگران «ساعت خوش» در بهار سال ۱۳۷۴ جلوی این همکاری را گرفت.
در دهه هشتاد و نود نیز نام مدیری برای حضور در فیلمهایی چون «جرم» و «متروپل» در رسانهها مطرح شد اما باز هم همکاری او با کیمیایی شکل نگرفت. حالا باید دید کمیایی که به گرفتن بازیهای خوب از بازیگران چهره و غیرچهره در آثار خود مشهور است در خائنکشی چگونه از ظرفیتهای پنهان و پیدای مهران مدیری به عنوان یکی از سوپراستارهای سینما و تلویزیون بهره خواهد برد.
مهران مدیری در سالهای اخیر علاوه بر بازی و کارگردانی آثار طنز پربیننده در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، تجربه اجرا در برنامه گفتگومحور دورهمی و فعالیتهای تبلیغی و اجتماعی را نیز به کارنامه خود افزوده است. او سال گذشته نیز در فیلم سینمایی «درخت گردو» به کارگردانی محمدحسین مهدویان بازی داشت که البته بازی او چندان به چشم نیامد و درخشان نبود.
مسعود کیمیایی کارگردان نامآشنای سینمای ایران سال گذشته فیلم «خون شد» را در جشنواره فیلم فجر داشت. بااینحال این کارگردان پیشکسوت ترجیح داد که در جشنواره حضور پیدا نکند و همین عدم حضور و اظهارات پیرامون آن در جریان برگزاری جشنواره حواشی زیادی را ایجاد کرد.
«خون شد» اگرچه برای اغلب دوستداران سینمای کیمیایی یادآور فیلمهای قدیمی کیمیایی بود، اما منتقدان را راضی نکرد و عموماً از آن بهعنوان درجازدن و حتی پسرفت استاد یاد کردند. آنها معتقد بودند کیمیایی در این فیلم ترکیب کاریکاتورگونهای از دو فیلم «قیصر» و «اعتراض» را به شکلی هجوآمیز روی پرده نقرهای برده است و شاید بتوان بازی خوب سعید آقاخانی را یکی از نکات مثبت این فیلم دانست.
کیمیایی در این فیلم کار با ترکیب متفاوتی از بازیگران را تجربه کرد. از دوست قدیمیاش اکبر معززی گرفته تا سعیدآقاخانی که در نقشی تلخ و پرتنش جلوی دوربین رفت، نسرین مقانلو در اولین تجربه همکاری با کیمیایی، سیامک صفری در نقش شخصیتی با چالشهای عمیق روحی، هومن برقنورد و سیامک انصاری در نقشهایی کوتاه و البته لیلا زارع که به خاطر بازی در این فیلم نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازی نقش مکمل زن نیز شد.
پس از این که کیمیایی حدود یک ماه قبل از آغاز سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر از حضور در این جشنواره انصراف داد، خبرسازی فیلم «خون شد» به اوج رسید. تصمیمی که البته با مخالفت محترمانه تهیهکننده این فیلم همراه بود. جایی که جواد نوروزبیگی اعلام کرد که با احترام به تصمیم کیمیایی، فیلم «خون شد» فقط در بخش کارگردانی مورد ارزیابی قرار نخواهد گرفت و در سایر بخشهای مسابقه سینمای ایران حضور خواهد داشت.
حالا باید منتظر ماند و دید بازی در سی امین فیلم مسعود کیمیایی چه دستاوردی برای این بازیگران نام آنا خواهد داشت و البته در کارنامه کاری این کارگردان کهنهکار چه جایگاهی پیدا میکند.
انتهای پیام/۴۱۰۴/