دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

سرگیجه مخاطبان از موضع متناقض لطیفی برای اجرای برنامه سینمایی/ یکی به نعل و یکی به میخ، نصیب «هفت» هیچ!

در حالی‌که محمدحسین لطیفی از یک سو از سخت بودن برنامه «هفت» به خاطر آغاز تولید سریالش می‌گوید، اما از سوی دیگر نسبت به ادامه حضورش در این برنامه سینمایی نیز بی‌میل نیست.
کد خبر : 526154
66.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، بخشی از آخرین اظهارات محمدحسین لطیفی مجری برنامه تلویزیونی هفت که روز گذشته در گفتگو با برنامه «پشت صحنه» رادیو تهران  صورت گرفت، خبرساز شد.


 لطیفی در  بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به این‌که این روزها در سنندج حضور دارد و در حال آماده‌سازی برای تولید جدیدترین سریال خود با محوریت شخصیت «سنجرخان» است افزود: در مقایسه با این سریال، پیشنهادها و دستمزدهای بسیار بالاتری به من پیشنهاد شد، اما ترجیح دادم تا  غبار را از چهره یک قهرمان ملی کرد کنار بزنم و درباره این شخصیت تاریخی یک سریال بسازم.


 وی افزود: «سنجرخان» پهلوان ملی کُرد است که نقشش در تاریخ مغفول مانده؛او  با میرزا کوچک خان هم دوره است و روس‌ها را در تپه روسی کردستان در آخرین روزهای حکومت احمدشاه شکست داده است. این سریال درام بر پایه فداکاری‌ها و غیرت سنجرخان کُرد ساخته خواهد شد.


 این کارگردان سینما و تلویزیون  عنوان کرد: با توجه به شیوع مجدد ویروس کرونا، آغاز تولید این سریال تا نیمه آبان ماه به تعویق افتاده و  در حال حاضر مشغول انتخاب بازیگران و عوامل فیلم است.


 پاسخ لطیفی به انتقاد از کاهش کیفیت «هفت»


 وی  در پاسخ به انتقاد مجری برنامه «پشت‌صحنه» مبنی بر این‌که برنامه تلویزیونی «هفت» در دوره  اجرای  محمدحسین لطیفی موفقیت موردانتظار را نداشته است نیز گفت: این قدری به همان اخلاق کاری من  و دوری از حاشیه و جنجال بازمی‌گردد. شأن انسان‌ها در هنر، با جنجال میانه ای ندارد. من عقیده دارم نباید مثل گلادیاتورها با هم جنگید و و شاید به همین خاطر از عوامل برنامه  اجازه خواستم که در میز نقد حاضر نباشم و در نتیجه میز نقد جدا شد.


لطیفی در ادامه گفت: از آنجایی‌که بعد از شیوع کرونا و به خاطر اینکه برای تهیه برنامه زنده تعداد زیادی از افراد در استودیو حاضر می‌شوند، ناگزیر برنامه به صورت ضبطی تولید شد که این موضوع  من را کمی  آزرده کرد؛ چراکه به هرحال ضبطی بودن برنامه در قیاس با یک برنامه زنده آن شور و شعف لازم را از مجری می‌گیرد و برنامه زنده دنیای دیگری دارد.



وی  همچنین در پاسخ به این پرسش مجری که آیا با آغاز تولید سریال «سنجرخان» اجرای برنامه هفت را هم ادامه خواهد داد یا خیر گفت: هنوز هیچ چیز مشخص نیست و در حال گفتگو با تیهه کننده و مدیر دوستان شبکه سه هستم خواهش کردم که من را جایگزین کنند اما تا این لحظه هنوز کسی جایگزین نشده است و من در رفت و آمد هستم و مشکل همچنان برقرار است.


 لطیفی افزود: من  در زمان تولید فیلم  «مرد نقره‌ای»  به خاطر اجرای برنامه هفت دو بار ناچار شدم که از ترکیه به ایران برگردم یا در یک نوبت دیگر سه روزه از چین به تهران آمدم تا به اجرای هفت برسم.


 استعفایی که تکذیب شد یا اشتباهی که اصلاح شد


اما عصر دیروز و پس از انجام این گفتگو، خبری از سوی روابط عمومی رادیو تهران به رسانه‌ها ارسال شد. در متن این خبر به نقل از لطیفی آمده بود که «شأن انسان‌ها در هنر به معنای جنجال نیست چون من عقیده دارم نباید مثل گلادیاتورها با هم جنگید به همین دلیل از اجرا در این برنامه انصراف داده‌ام که هنوز توسط مدیر شبکه سه پذیرفته نشده است». جمله‌ای که در گفتگوی تلفنی لطیفی با رادیو وجود نداشت و به اشتباه نقل شده بود.


ساعتی پس از انتشار این خبر، محمدحسین لطیفی نسبت به آن واکشن نشان داد. او در این‌باره گفت: در مصاحبه‌ای که منتشر شده شیطنت زیادی شده است. در ابتدا از من سوال شد چرا «هفت» مثل دوره‌های گذشته جنجالی نیست و من پاسخ دادم باید در برنامه شان میهمان حفظ شود. در ادامه سوال شد با توجه به شروع سریال برای ادامه اجرای هفت مشکلی ندارید که من پاسخ دادم با توجه به نبود پرواز در سنندج برای من سخت است.


وی ادامه داد: از تهیه‌کننده هم خواسته بودم اگر امکان دارد شخصی را در این مدت جایگزین من کنند ولی چون ۸۰ قسمت از برنامه را خودم اجرا کردم دوست دارم در ادامه خودم با وجود سختی حضور داشته باشم. پس این خبر انصراف و استعفای من کاملاً کذب است.


سریال محمدحسین لطیفی


 توضیحی که بر ابهامات افزود!


 این توضیح لطیفی به جای شفاف‌سازی  به نوعی بر ابهامات حضور او به عنوان مجری برنامه «هفت» افزود. اگرچه او در گفتگوی تلفنی خود از کناره‌گیری از برنامه صحبتی نکرده و تنها به عدم حضور در میز نقد اشاره کرده بود، اما مشخص بود که درگیرشدن با تولید سریال جدیدش، کار با برنامه سینمایی شبکه سه را برای او سخت خواهد کرد. به نظر می‌رسد سختی رفت و آمد از سنندج به تهران از یک سو و مسئولیت سنگین اجرای یک برنامه تخصصی در حوزه سینما که نیازمند وقت و انرژی فراوانی است، لطیفی را نسبت به ادامه اجرای این برنامه مردد کرده است. موضوعی که نه تنها از  محتوای صحبت‌هایش که از لحن گفتگو نیز مشخص بود.






                        بخشی از فایل صوتی گفتگوی محمدحسین لطیفی با برنامه «پشت صحنه» رادیو تهران


 با این حال واکنش لطیفی و اصرار او بر این که خود او ( و نه مدیر شبکه) دوست دارد با وجود سختی‌ها برنامه را اجرا کند، درنوع خود جالب است. جمله‌ای که روابط عمومی برنامه هفت به نقل از لطیفی عنوان کرده است عیناً در ادامه می‌آید:« از تهیه‌کننده هم خواسته بودم اگر امکان دارد شخصی را در این مدت جایگزین من کنند ولی چون ۸۰ قسمت از برنامه را خودم اجرا کردم دوست دارم در ادامه خودم با وجود سختی حضور داشته باشم».


مشخص نیست که بالاخره لطیفی دوست دارد روی سریالش متمرکز باشد و از مجتبی امینی تهیه کننده «هفت» خواسته کسی را جایگزین او کند و یا این که چون 80 قسمت از برنامه را خودش اجرا کرده، دوست دارد درادامه هم با وجود سختی حضور داشته باشد!



 قحط‌الرجال در انتخاب مجری متخصص!


 این تناقض بزرگ در حالی رقم می‌خورد که در یک سال اخیر بسیاری از  بینندگان برنامه «هفت» و علاقه مندان سینما از شیوه اجرای لطیفی گلایه داشته و  بر کاهش کیفیت این برنامه تخصص سینمایی اذعان کرده‌اند. برنامه‌ای که در دوروان ابتدایی شکل گیری خود با فریدون جیرانی و حتی در سال‌هایی که محمود گبرلو را به عنوان مجری می‌دید از برنامه‌های اثرگذار فرهنگی تلویزیون بود. اما پس از مدتی با وجود استفاده از مجریانی همچون بهروز افخمی، رضا رشیدپور و محمدحسین لطیفی به یک برنامه نامنظم، خنثی و بی‌کیفیت تبدیل شد.


از سوی دیگر، استفاده از کارشناسان ناآشنا و نه‌چندان معتبر نیز به کاهش کیفیت این برنامه کمک کرد. پخش نامنظم و پایبند نبودن به جدول پخش (به هر دلیل) آخرین میخ بر تابوت این برنامه بود. با این حا ل و باتوجه به توضیحات لطیفی معلوم نیست که مدیران شبکه سه و مجتبی امینی در مقام تهیه‌کننده  «هفت» چه اصراری بر ادامه همکاری با محمد حسین لطیفی داشته و  چرا از سایر مجریان و کارشناسان کاربلد و امتحان پس‌داده تلویزیون در حوزه سینما بهره نمی‌برند. گویا قحط الرجالی است که در آن  تنها می‌توان به یک فرد با چندین مشغله و درگیری ذهنی اعتماد کرد و به هر قیمت ممکن برنامه‌ای را سرپا کرده و روی  آنتن برد.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب