متأسفم که بعد از «روز سوم» فیلمی برای حماسه خرمشهر ساخته نشده است
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست «فتح خرمشهر؛ الگوی وحدت ملی» پیش از ظهر امروز در محل پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
در این نشست تخصصی امیر سرتیپ ناصر حسینی یکی از طراحان عملیات بیتالمقدس و معاون پژوهش هیئت معارف جنگ ارتش، محمدحسین لطیفی کارگردان سینمای ایران، سردار محمدنبی رودکی رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و مجید مختاری پژوهشگر دفاع مقدس حضور داشتند.
امیر سرتیپ ناصر حسینی در ابتدای جلسه گفت: خرمشهر در دفاع مقدس دو نقش را ایفا کرد. یکی نقش مقاومت و دیگری نقش پیروزی را بازی کرد. خرمشهر نقش مقاومت را در طول سی و چهار روز بازی کرد و ارتش ما در زمان حمله عراق به ایران زیر 50 درصد استعداد خود بود، از انسجام خوبی برخوردار نبودیم، اما توانستیم 34 روز مقاومت جانانه داشته باشیم.
وی بیان کرد: عراقیها تنها از مرز جنوب به ایران وارد نشدند و از خرمشهر به ایران حمله نکردند. از سمت سومار، قصر شیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب، ایلام و دهلران به ایران یورش آورده بودند. ارتش مجهز عراق از چندین نقطه وارد این کشور شدند. ارتش عراق با 12 لشکر و 15 تیپ مستقل و سه سپاهی که نقش ساماندهی را به عهده داشت وارد این کشور شدند.
حسینی ادامه داد: دو ماه قبل از جنگ عراق، کودتای «نقاب» را در کشور داشتیم که به نظر من قصد آن کودتا براندازی نبود بلکه در آن کودتا به دنبال وارد کردن خلل به سیستم دفاعی کشور بودند و دیگر آنکه بیاعتمادی را در مردم پدید آورند. دو ماه بعد از این کودتا، ارتش عراق به خرمشهر حمله کرد. خرمشهر تنها نماند البته نیروی کافی را برای دفع تجاوز نداشت. عمده نیروهایی که در دفاع از خرمشهر حضور داشتند یکی گردان دژ لشکر92 و یکی تکاوران نیروی دریایی خرمشهر و سپاه پاسداران خرمشهر و مجموعه آدمهایی بودند که از خرمشهر و دیگر نقاط کشور برای دفاع آمده بودند.
معاون پژوهش هیئت معارف جنگ ارتش اظهار کرد: از شلمچه تا خرمشهر 20 کیلومتر بیشتر نیست و با پای پیاده در زمان کمی از شلمچه به خرمشهر میرسیم اما لشکرهای عراق این فاصله را 34 روزه طی کردند و این نشان از مقاومت نیروهای ما داشت. اگر نیروهای عراقی به اندیمشک میرسیدند کار اهواز نیز تمام بود، اما به لطف خداوند و رشادتهای رزمندگان اسلام بعد از 578 روز اشغال توانستند خرمشهر را آزاد کنند.
کارگردان روز سوم نیز در این نشست گفت: من باید از علیرضا جلالی تشکر کنم، چون ایشان یکی از کسانی بود که عامل ساخت «روز سوم» شد و دیگر دوست عزیز ما که امیدوارم روحش همیشه شاد باشد، حمید آخوندی است که خود هم جانباز و رزمنده بود یکی دیگر از عوامل مهمی بود که روز سوم را با اتکا به آنها ساختم. روایتی که از محمد نورانی از جنگ خرمشهر شنیدم فهمیدم که چگونه این متجاوزان به این شهر یورش بردند. عراقیها قبل از حضور فیزیکی در خرمشهر به وسیله خمپاره و توپ تمام شهر را به گلوله بستند.
محمدحسین لطیفی ادامه داد: من بسیار متأسفم که بعد از گذشت 12 سال از ساخت «روز سوم» هنوز که سالروز آزادسازی خرمشهر فرامیرسد باز هم این فیلم پخش میشود. به عقیده من باید در این مدت زمانی که از ساخت روز سوم گذشته است، فیلمهای بسیاری از حماسه دفاع مقدس و حماسه خرمشهر ساخته میشد. پلانی که آن افسر عراقی وارد خانه میشود و به قابلمه روی اجاق گاز دست میزند و متوجه میشود که ظرف هنوز داغ است نیز از خاطره واقعی یکی از دوستان ساختم.
لطیفی تأکید کرد: کتابخانه سینمای ایران به عنوان یک منبع، نیاز به کتابهای زیادی در وادی دفاع مقدس و حماسه خرمشهر دارد که برای آیندگان به یادگار بماند. «روز سوم» گوشهای از یک اتفاق بزرگ است که بهتنهایی نمیتواند روایتگر این حماسه به بزرگی تاریخ باشد. با دلیل روز سوم را ساختم چون به بخش مقاومت بسیار ایمان دارم؛ ما در جهانی زندگی میکنیم که باید همیشه برای مقاومت آماده باشیم. در بخش دفاعی کشور بخشی را باید به فیلمهای جنگی اختصاص دهیم.
گفتنی است؛ در ادامه این نشست سردار محمدنبی رودکی رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نیز با تشریح موقعیت خرمشهر در طول دفاع مقدس به بیان خاطراتی از آن دوران پرداخت و مجید مختاری پژوهشگر دفاع مقدس نیز با بیان نقطه نظرات خود در خصوص نقش پژوهش در دفاع مقدس، پژوهش را عاملی مهم در ساخت مجموعههای واقعی و بدون اشکال تلویزیونی و روایی دانست.
انتهای پیام/4072/4100/پ
انتهای پیام/