آزادسازی خرمشهر تمام معادلات رژیم بعث را به هم زد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آزادسازی خرمشهر یکی از مهمترین اهداف عملیات بیتالمقدس در دوران دفاع مقدس بود. خرمشهر پس از ۵۷۸ روز اشغال در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ آزاد شد. این عملیات در اقدامی مشترک توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران به فرماندهی سپهبد علی صیاد شیرازی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی سردار محسن رضایی انجام شد.
آزادسازی خرمشهر بازتاب جهانی داشت و عراق بعد از آزادسازی خرمشهر تمام معادلات نظامیاش برهم خورد. این حماسه ملی از لحاظ نظامی نقطه عطفی در تاریخ جنگ دفاع مقدس عنوان میشود. از روز آزادسازی خرمشهر بهعنوان نمادی از پیروزی، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن یاد میشود. شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوم خرداد را روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران نامگذاری کرده است.
سردار علیاصغر محسنشیخی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره آزادسازی خرمشهر در روز سوم خرداد گفت: آزادسازی خرمشهر در عملیات بیتالمقدس سال ۱۳۶۱ یک حماسه الهی بود. رزمندگان اسلام با توکل به خداوند متعال تحت رهبری حضرت امام خمینی رحمتالله علیه توانستند شهر خرمشهر را بعد از ۵۷۸ روز اشغال در سوم خرداد ۱۳۶۱ آزاد کنند. آزادسازی خرمشهر در آن نقطه تمام معادلات نظامی و سیاسی رژیم بعث را به هم زد.
رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تهران گفت: همانطوری که حضرت امام خمینی رحمتالله علیه فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد. رزمندگان اسلام با توکل به خداوند متعال و با گذشتن از جان خود توانستند خرمشهر را در سوم خرداد سال ۱۳۶۱ آزاد کنند.
وی بیان کرد: برای زنده نگاه داشتن ارزشهای دفاع مقدس و بیان حماسههایی همچون آزادسازی خرمشهر باید از وسایل و ابزار متناسب استفاده کرد. هنر ابزاری است که با استفاده از آن میتوانیم رشادتها و ازخودگذشتگیهای رزمندگان اسلام را ماندگار کنیم و برای آیندگان به ارمغان بگذاریم.
محسنشیخی بیان کرد: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با توجه به وظیفه ذاتی خود از تمام ابزارهای فرهنگی و هنری در جهت ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و مقاومت بهره میبرد. هنر نیز زبان مشترک است که در میان تمام اقشار جامعه مورد توجه قرار میگیرد. ما باید با استفاده از ظرفیت این زبان مشترک جهانی تاریخ دفاع مقدس را ثبت و نشر کنیم و رشادتهای رزمندگان اسلام را به تصویر بکشیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استفاده از افراد برجسته در حوزههای رسانه و هنر است. خبرنگاران و هنرمندان میتوانند کمکی بسیار بزرگ در ثبت و ترویج تاریخ دفاع مقدس باشند و ادامهدهنده راه خبرنگاران و فیلمسازانی باشند که در دفاع مقدس حضوری فعال داشتند. ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت رسانه و هنر شرایطی را ایجاد کنیم برای کسانی که جنگ را ندیدهاند در جریان مستقیم وقایع دوران دفاع مقدس قرار بگیرد. دوران دفاع مقدس از ظرفیت بالایی در ارائه الگو به نسل جوان برخوردار است.
رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تهران اظهار کرد: ما در بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس بر آن شدیم که از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کنیم به همین رو جلسات تخصصی در حوزه رسانه و دفاع مقدس برگزار خواهیم کرد و با استفاده از افراد صاحبنام در این حوزهها به دنبال نشر ارزشهای دفاع مقدس هستیم. نسل جوان ما باید بدانند که در دوران دفاع مقدس چه گذشته است و چگونه بعد از ۸ سال دفاع مقدس توانستیم به پیروزی برسیم.
وی بیان کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیز یکی از اهداف بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس است البته باید بگویم که بنیاد شهید و امور ایثارگران بنابر وظیفه ذاتی خود، تمام منابع مربوط به شهدا را در اختیار دارد و در این حوزه نیز فعالیتهای بسیار خوبی را انجام داده است. بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس نیز برنامههای برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دست دارد.
انتهای پیام/4100/پ
انتهای پیام/