دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1399 - 08:46

طبع، خواص، مضرات و مُصلح تربچه در ویکی آنا

تربچه غنی از مواد مغذی مختلف شامل پتاسیم، کلسیم، سدیم و ویتامین C است.
کد خبر : 524083
Radish.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،​ تربچه از خانواده شب بو ها و دارای ریشه های خوراکی است.


این گیاه نخستین بار پیش از زمان امپراتوری روم در قاره اروپا پرورش یافت. ترب که در زمان حاضر در سرتاسر جهان کشت و مصرف می‌شود گیاهی با ریشه قرمز و برگ‌های خشن و کرکدار که آهن برگ‌های آن زیاد است‌.
ترب‌ها یک محصول ریشه‌ای هستند که می‌توانند آبدار، تند و یا شیرین باشند. آن‌ها همچنین در رنگ‌های مختلف، از جمله سفید، قرمز، بنفش یا سیاه، و از لحاظ شکل، می‌توانند دراز، استوانه‌ای یا گرد باشند. در بین ما ایرانی‌ها تربچه بیشتر از بقیه در برنامه‌ی غذایی‌مان دیده می‌شود چرا که یک پای ثابت سبزی خوردن است.



خواص و مضرات تربچه



  • تربچه یک ضد قارچ طبیعی است. آب تربچه حاوی آنزیم‌هایی است که قارچ‌هایی را معمولاً در بدن انسان وجود دارند نابود می‌کند.

  • حاوی ترکیباتی است که به معدوم کردن مواد سرطان‌زا در بدن کمک کرده و جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرد. تربچه از بدن در برابر سرطان کولون، سرطان کلیه، سرطان معده و سرطان دهان محافظت می‌کند.

  • تقویت چشم با آب برگ تربچه

  • خاصیت نرم سازی بدن بخصوص در مخاط های بینی، سلول ها و ریه ها با آب تربچه

  • تنظیم متابولیسم بدن

  • موثر برای معالجه روماتیسم




  • تخم تربچه اشتها آور است.

  • افزایش شیر مادر با مصرف تخم تربچه

  • تربچه از سبزیجاتی است که به هضم غذا کمک می‌کند؛ خوردن آن همراه غذا مفید است.

  • تربچه یکی از کم‌کالری‌ترین سبزیجات موجود است که هر یک عدد از آن فقط یک کالری دارد، بدون اینکه هیچ چربی یا کربوهیدراتی داشته باشد و این کالری خالی نیست. چون تربچه منبع خوبی از ویتامین C. است و همان‌طور که می‌دانید این ویتامین به چربی‌سوزی کمک می‌کند.

  • تربچه خاصیت ضد خارش دارد و آب آن می‌تواند راهکار مؤثری برای کاهش خارش و سوزش محل ناشی از گزش حشرات باشد.

  • گفته می‌شود که تربچه به کاهش دمای بدن کمک می‌کند و التهاب ناشی از تب را تسکین می‌دهد. آب تربچه را با نمک سیاه ترکیب کنید و بنوشید.

  • پاکسازی معده و درمان مسمومیت ؛در گذشته هنگام مسمومیت غذایی مقداری تخم تربچه را با سکنجبین به بیمار می دادند.

  • درمان سوزش ادرار ؛ برای رفع سوزش می توان به جای تربچه، از دم کرده ی برگ های آن استفاده کرد.

  • تربچه شاخص گلیسمی پایینی دارد یعنی خوردن آن، قند خون را خیلی بالا نمی‌برد.

  • مصرف تربچه می‌تواند به رفع سنگ کلیه و مثانه کمک کند چون ادرار آور است.

  • موجب رویش مجدد موهای ریخته در بیماری داء الثعلب می‌شود.

  • تربچه دیوروتیک (مدر) است، یعنی تولید ادرار را افزایش می‌دهد. آب تربچه کمک می‌کند التهاب کاهش پیدا کرده و احساس سوزش حین ادرار تسکین پیدا کند.

  • جلوگیری از فعالیت نوعی آنزیم که سبب تشکیل جرم دندان می شود

  • پیشگیری از پوسیدگی و افتادن دندان ها

  • بوی تربچه برای سینوس ها مفید است

  • پیشگیری از لخته شدن خون

  • ویتامین سی موجود در تربچه نه تنها تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی است بلکه به تنظیم سوخت و ساز بدن کمک می‌کند که برای پروسه‌ی تبدیل چربی به انرژی قابل مصرف در بدن بسیار اهمیت دارد.

  • خواص سم‌زدایی و ضد سرطانی تربچه باعث شده دانه‌های آن در درمان پیسی مفید باشند. شما می‌توانید برای کمک به درمان پیسی تربچه بخورید.

  • تربچه سرشار از پتاسیم است که کمکتان می‌کند فشارخونتان پایین بیاید. همچنین تربچه برای تولید کلاژن مفید است.




  • تربچه منبع خوبی از آنتوسیانین‌هاست. این فلاوونوئید‌ها نه تنها عامل رنگ قرمز تربچه‌اند بلکه کمکتان می‌کنند قلبتان به خوبی عمل پمپاژ را انجام دهد.

  • تربچه سرشار از سلولز و فیبر است و کمکتان می‌کند سیستم گوارشتان جریان خوبی داشته باشد.

  • تربچه برای همه مناسب نیست، مثلا افراد با معده مرطوب از مصرف تربچه ضرر خواهند کرد (بخصوص اگر قبل از غذا مصرف کنند).

  •  تربچه می‌تواند سبب نفخ و دل پیچه شود؛ افرادی که از نفخ و سنگینی معده رنج می‌برند، از مصرف آن پرهیز کنند.

  • مصرف همزمان تربچه با ماست مضر است.


 


طبع تربچه چیست؟


مزاج آن گرم و تر است.



مصلح تربچه چیست؟


مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تربچه ؛ مصرف آن همراه نمک یا عسل است.


زیره‌ای که در سرکه خیسانده شده باشد نیز مصلح تربچه است و از آسیب آن به بدن کم می‌کند.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب