دانشگاه آزاد اسلامی، نماینده ایران در بین صد دانشگاه برتر جهان/ تحریمها ذرهای در اراده پژوهشگران ما خلل وارد نکرده است
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در دو سال گذشته در تعداد مقالات جایگاه ۷۱، در بین مقالات ده درصد رتبه ۷۹ و در میان مقالات یک درصد برتر جهان، رتبه ۴۷ را کسب کرده است.
محمدمهدی طهرانچی با تبریک این موفقیت علمی به جامعه دانشگاهی کشور و خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: این موفقیت در شرایطی کسب شده است که به دلیل تحریمهای نظام سلطه شاهد ممانعتهایی در خصوص انتشار مقالههای محققان ایرانی در نشریات معتبر بینالمللی هستیم.
تحریمها ذرهای در اراده پژوهشگران ما خلل وارد نکرده است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر عبور پژوهش از گردنههای تحریم، گفت: این کار بزرگ نشاندهنده کار خوب پژوهشگران ماست که از نظر کمی و کیفی توانمندی خود را عرضه کردند و حتی همهگیری کرونا هم سبب نشد تا محققان ما از نظر تحقیقاتی کم بگذارند و توانستند مقالات خوبی در جهان ارائه کنند.
حرکت در مسیر مرجعیت علمی و پژوهشهای کاربردی
دکتر طهرانچی با بیان اینکه استناد این رتبه بندی به آخرین دادههای ثبت شده در پایگاه ISI است، افزود: طبق سند ۵ ساله دانشگاه که در آن به مرجعیت علمی و پژوهشهای کاربردی توصیه شده است، از سال ۲۰۱۸ کیفیتگرایی را جزء اهداف دانشگاه آزاد اسلامی قرار دادیم و توانستیم در جهت کیفی کردن مقالات نتایج خوبی کسب کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به وسعت و گستره این دانشگاه و تعداد قابل توجه پژوهشگران آن، گفت: در گذشته با توجه به حجم بالای کار برخی سعی میکردند موفقیتهای دانشگاه را فقط موفقیتهای کمی به حساب بیاورند که با این رتبهبندی و حضور دانشگاه آزاد در جمع مقالات یک درصد و ده درصد دنیا و قرار گرفتن دانشگاه آزاد اسلامی جزء صد دانشگاه برتر جهان جایگاه خوب و کیفی دانشگاه آزاد اسلامی اثبات شد و اینکه این دانشگاه در کنار حرکت حل مسئله و پژوهشهای کاربردی در پژوهشهای نخبگانی نیز توانسته موفقیتهای خوبی داشته باشد.
چالش تفکیک رشتههای پزشکی و غیر پزشکی در نتیجه رتبه بندی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رتبه نخست دانشگاه آزاد اسلامی در بین دانشگاههای ایرانی از جهت تولیدات علمی گفت: در دوره اخیر تلاشهایی برای حمایت از قرار گرفتن دانشگاههای کشور در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان انجام شد، اما این تلاشها به ثمر نرسید.
دکتر طهرانچی افزود: علت این است که برای کسب این جایگاه لازم است که دانشگاهها تعداد کافی از محققان را هم در زمینههای پزشکی و هم در زمینههای غیر پزشکی در اختیار داشته باشند که متاسفانه به دلیل تفرق دانشگاههای کشور ما که پزشکی را از غیر پزشکی جدا کردهایم دانشگاه بزرگی نداریم که بتواند در بین ۲۰۰ دانشگاه اول دنیا حضور پیدا کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: آکادمی علوم چین و مرکز ملی تحقیقات فرانسه هم که به عنوان موسسات اول تا سوم جهان مطرح هستند امروزه آنها هم شبکه پژوهشی دانشگاهی هستند که بیش از ۲۰۰ موسسه را در خود جای دادند و این نشان میدهد که لازم است که ما هم موسسات بزرگ و خوبی داشته باشیم که در پژوهشهای کمی و کیفی موفق باشند و این توفیق به دست آمده در دانشگاه آزاد اسلامی نتیجه چنین راهبردی است.
منبع: صدا و سیما
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/