دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نشست پسا توافق و اقتصاد برگزار شد

نشست پسا توافق و اقتصاد امروز در محل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با حضور حسین راغفر، فرشاد مومنی و علی رضاقلی برگزار شد.
کد خبر : 52154

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، در این نشست حسین راغفر با طرح این سوال که پس از تحریم چه انتظاراتی می‌توان از اقتصاد داشت، گفت: بر این اساس انتظارات جدی در جامعه شکل گرفته و تصور می‌شود که با یک فضای متفاوت از دوران تحریم مواجه هستیم.


این اقتصاددان عنوان کرد: ما بیش از 35 سال است که در تحریم به سر می‌بریم، اما تحریم‌های هسته‌ای به میان آمد و و تحریم‌های اخیر برای کشور فلج‌کننده بود.


وی با تاکید بر اینکه زمینه‌های تشکیل این تحریم‌ها بسیار مهم است، گفت: عملکرد دولت‌های نهم و دهم باعث شد آمریکا و غرب بتوانند ائتلافی جهانی علیه ایران درست کنند.


راغفر بیان کرد: این ائتلاف بنیادهای تولیدی را نابود کرد و وابستگی شدیدی به واردات و درآمدهای ارزی رقم زد.


همچنین فرشاد مومنی در این نشست با بیان اینکه باید یک واقعیت مهم و سرنوشت‌ساز را مورد توجه قرار دهیم، عنوان کرد: خلاهای معرفتی بی‌شماری برای اداره جامعه و حرکت کردن به سمت توسعه برای کشور وجود دارد.


وی افزود: در بسیاری از اوقات برچسب‌هایی که افراد سیاسی به هم می‌زنند، ارتباط فیزیکی، مادی و اندیشه‌ای با خارج از ایران دارد.


این اقتصاددان اظهار کرد: درکی که از این برچسب‌ها و سازوکارها می‌شود، اعمال قدرتی در بخش جهانی به وجود می‌آورد که در ربع پایانی قرن 19 می‌توان آن را توضیح داد.


مومنی تاکید کرد: درست همان سازه ذهنی که راجع به عکس گرفتن حساسیت دارد، درباره هرگونه حرفی در ایران نیز حساسیت نشان می‌دهد.


وی با بیان اینکه نمونه این نوع هزینه‌ها را در ایران می‌توان در اوج‌گیری نهضت مشروطیت دید، افزود: ملامحمد خراسانی می‌گوید در امور ایران بزرگترین‌ها انگلستان و روسیه هستند و هرآنچه که ما در مقام نقد درباره مداخله هر کدام مطرح کنیم، با استقبال دیگری مواجه می‌شود و به افرادی که در این رابطه صحبت می‌کنند، انگ زده می‌شود و با این طرز تلقی آن را مبنایی قرار می‌دهند که خیلی‌ها ترجیح می‌دهند دیگر حرف نزنند.


همچنین یک اقتصاددان دیگر در این نشست عنوان کرد: دولت یا حاکمان اگر حقوق مالکیت را به نفع طبقه حاکم تعریف کنند، در واقع دست آنها را باز می‌گذارند تا حقوق رعیت را ناکارآمد کرده و انگیزه را از آنها بگیرند.


علی رضاقلی افزود: این روش باعث می‌شود آنها به سمت کارهای پردرآمد و غیرمفید کشیده شوند.


وی تاکید کرد: در زمان توسعه کشورها با شکافی میان طبقه حاکم و رعیت برخورد می‌کنند که اگر بتوانند از این شکاف خارج شوند، کشور توسعه خواهد یافت.


گزارش مشروح این نشست منتشر خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب