دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1394 - 12:47
سراج در چهاردهمین اجلاس آمبودزمان آسیایی:

انجمن آمبودزمان آسیایی به دوران بلوغ خود وارد شده است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در چهاردهمین اجلاس آمبودزمان آسیایی پرداختن به موضوع چالش‌های آمبودزمانی را نشانه ورود انجمن آمبودزمان آسیایی به دوران بلوغ خود دانست و گفت: چالش‌های آینده به‌رغم پرشمار بودن، اما در برخی زمینه‌ها از حساسیت بیشتری برخوردارند.
کد خبر : 52038

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در چهاردهمین اجلاس انجمن آمبودزمان آسیایی در سخنرانی خود در جمع رؤسا و نمایندگان آمبودزمان‌های قاره آسیا اظهار کرد: پرداختن به موضوع چالش‌های آمبودزمانی، حاکی از ورود انجمن آمبودزمان آسیایی به دوران بلوغ خود است.


وی افزود: این چالش‌ها در سه قالب زمانی یعنی چالش‌های اولیه، چالش‌های جاری و چالش‌های آتی بایستی مورد توجه قرار گیرند.


رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به گذشت چنـد دهه از فعالیت‌های آمبودزمان‌های ملی و همچنین انجمــن آمبـودزمان آسیایی، به چالش‌های آتی این انجمن اشاره و اضافه کرد: مهم‌ترین چالش‌های سازمانی برای آمبودزمان‌های آسیایی، علاوه بر ضرورت سازماندهی مناسب و انعطاف‌پذیر آمبودزمان‌ها در شرایط گوناگون در سطح داخلی، ایجاد ارتباطات میان‌آمبودزمانی فعال و مؤثر در سطح خارجی به‌ویژه در زمینه تبادل دانش، تجربه و انتقال اخبار مربوط و به‌جا میان اعضاء است.


سراج یافتن روش‌های جدید، خلاق و ابداعی برای افزایش اعتماد مردم به آمبودزمان و فراهم آوردن زمینه مشارکت و همکاری‌های اثربخش مردمی را از جمله چالش‌های اجتماعی توصیف کرد که آمبودزمان با آن روبروست.


وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: به باور این‌جانب، چالش‌های آینده به‌رغم پرشمار بودن، اما در برخی زمینه‌ها از حساسیت بیشتری برخوردارند که آنها را می‌توان در سه گروه از یکدیگر مجزا اما به‌هم‌پیوسته قرار داد.


رئیس سازمان بازرسی کل کشور نخستین چالش را برخاسته از تغییر شکل فساد در آینده به‌ویژه فساد و جرائم سایبری دانست و گفت: این مسأله از دستاوردهای فرعی و نامیمون انقلاب تکنولوژیکی در عصر حاضر است که زمینه را برای ایجاد اشکالی جدید از فساد آسان کرده است. این دسته از فسادها همچون «شکلات‌های مسموم»، در بسته‌بندی‌هایی موجّه و زیبا ظاهر می‌شوند اما درون آنها، بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی جوامع ما را در معرض خطر قرار خواهند داد.


سراج افزود: دومین چالش مهم آینده به مسأله بسیار مهم اما کمتر مورد توجه با عنوان «فساد در خانه همسایه» باز می‌گردد. نزدیک‌شدن کشورها به یکدیگر به دلیل فشردگی زمان و مکان و کم‌رنگ‌شدن مرزها در اثر تحولات شگرف ارتباطاتی، موجب گردیده تا فساد، جنبه‌ای بسیار سیال پیدا کند و دیگر، تنها در خانه همسایه باقی نماند تا جایی که خیلی زود باید انتظار وقوع آن را در خانه خود داشت. به همین خاطر امنیت خانه همسایه، امنیت محله را بالا می‌برد و از امنیت محله، همه در امنیت قرار خواهند گرفت.


به گفته وی سومین چالش پیش روی آمبودزمان در آینده، ناهمخوانی روش‌ها و ابزارهای مقابله با فساد با تحولات دوران جدید است. اگر در مقابل فسادهای شکل‌گرفته در دوران جدید، روش‌ها و ابزارهای متناسب وجود نداشته باشد، در برخورد با آنها کار چندانی از پیش نخواهد رفت. فقدان ابزار مناسب مانند «کسی است که با چنگال، سوپ می‌خورد و لذا نباید انتظار داشته باشد به این زودی‌ها سیر شود.» ابزارهای مناسب، کلیدهای موفقیت هستند و ناهمخوانی میان آنها و موضوعات موردنظر، چالش‌ها را خیلی زود به بحران تبدیل می‌کند و بحران‌ها، پرهزینه و ازبین‌برنده مشروعیت‌ها هستند.


سراج خطاب به آمبودزمان‌های آسیا عنوان کرد: راهی جز همکاری‌های نزدیک و اثربخش، ما را در مقابله با فساد موفق نخواهد ساخت. پیشنهاد تشکیل کمیته دائمی رصد چالش‌های آمبودزمانی و پیشنهاد برگزاری جشنواره دوسالانه علمی‌فرهنگی فعالیت‌های اعضای انجمن آمبودزمان آسیایی از جمله اظهارات پایانی سخنان سراج در جمع اعضاء انجمن آمبودزمان آسیایی بود.


چهاردهمین اجلاس آمبودزمان آسیایی به میزبانی کشور پاکستان، سوم و چهارم آذرماه در شهر اسلام‌آباد در حال برگزاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب