دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر راديو «صدای فلسطين» در گفتگو با آنا:

چالش‌های اسرائیل را از دل رسانه‌ها و مطبوعات آن بیرون می‌کشیم/ با سابقه‌ترین برنامه اسرائیل شناسی صداوسیما را داریم

صلاح الدین القری مدیر رادیو «صدای فلسطین» درباره فعالیت این شبکه رادیویی و بخش‌های مختلف آن توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر : 520056
WhatsApp Image 2020-05-10 at 1.57.21 PM.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، رادیو «صدای فلسطین یا همان صوت الفلسطین» از جمله رادیوهای زیرمجموعه شبکه عربی- آفریقایی معاونت برون مرزی صداوسیماست که بر روی مسئله فلسطین متمرکز است. این رادیو که سه ساعت در شبانه روز پخش دارد، دو برنامه  «صراع البوثقه» و «صحافه العدو» را با هدف اسرائیل شناسی و نمایاندن واقعیت‌های درون فلسطین به روی آنتن می‌برد. 


در همین زمینه و با توجه به شرایط حساس روز منطقه و روند خیانت دولت‌های امارات و بحرین به فرهنگ اسلامی و ملت‌های عرب با صلاح الدین القری مدیر راديو «صدای فلسطين» گفتگو کردیم تا در خصوص دو برنامه‌ای که وضعیت دقیقی از درون رژیم صهیونیستی را به مخاطبان ارائه می‌دهند، اطلاع بیشتری داشته باشیم


با این معرفی که القری در رشته علوم سیاسی در دانشگاه فرانسوا رابله در فرانسه تحصيل كرده و پیش از پيوستن به معاونت برون مرزی رسانه ملی ايران در بخش‌های رسانه‌ای زیادی فعالیت داشته است از جمله 8 سال همکاری با خبرگزاری فلسطین (وفا) و فعالیت در مرکز پژوهش های فلسطین. 


مدیر راديو صداي فلسطين گفت: درباره وضعیت درون رژیم صهیونیستی دو برنامه «صراع البوثقه» و «صحافه العدو» را تهیه و روی آنتن می‌بریم اما اهمیت فراوان این گونه برنامه‌ها زمانی نمایان می‌شود که می‌بينيم بسیاری از رسانه‌ها در بمباران تبليغات سعی در همراه کردن مخاطبان خود از لحاظ فکری و محتوایی دارند، حال آن كه بسیاری از راديو و تلويزيون‌ها در رابطه با انعکاس اخبار فلسطین اشغالی و رژیم اشغالگر قدس به صورت گذرا و کم اهمیت عبور می‌كنند حال آنکه ما همواره سعی کرده‌ایم اخبار را به صورت منطقی و همسو با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران ارائه دهیم و مخاطب را با این سیاست آشنا و همراه سازیم که این امر با کل محور مقاومت در منطقه نیز همراستا است.  


برنامه هایی مبتنی بر مستندات و تحلیل


صلاح الدین القری با بیان اینکه رویکرد برنامه «صراع البوثقه» بررسی درگیری‌های داخلی رژیم صهیونیستی است، اظهار کرد: این درگیری‌ها مسائل گوناگونی از اختلافات قومیتی، حزبی تا تبعیض‌های طبقاتی را دربرمی‌گیرد. برنامه با مقدمه‌ای کوتاه در رابطه با موضوع انتخاب شده آغاز می‌شود و در ادامه یک گزارش صوتی از موضوع برای شنوندگان پخش می‌شود که توسط یکی از گزارشگران ما در سرزمین‌های اشغالی تهیه می‌شود. همچنین برای روشن شدن بیشتر زوایای موضوع، با یکی از کارشناسان متخصص در امور رژیم صهیونیستی تماس تلفنی برقرار می‌کنیم و به گفتگو با وی می‌پردازیم تا ابعاد مختلف موضوع بررسی شود.


وی ادامه داد: اخبار پخش شده در رسانه‌های عبری رژیم صهیونیستی مانند روزنامه‌های آن مرجع اصلی ما در تهیه این برنامه است.


مدیر راديو «صدای فلسطين» با اشاره به اینکه در سطح سیاسی همه می‌دانند رویکردها و مواضع روزنامه‌های صهیونیست بر اساس توافقات حزبی در درون رژیم صهیونیستی است، توضيح داد: ما می‌توانیم تناقضات بسیار فراوان موجود در این رویکردها را به راحتی ديده و از تحلیل آنها بهره برداری كنيم كه این پديده در بسیاری از منابع خبری رژیم اشغالگر قدس آشكار است.


القری افزود: بر همين اساس برنامه «صحافه العدو» را در رادیو «صدای فلسطین» تهيه می‌كنيم و مطالب این برنامه از منابع خبری و روزنامه‌های عبری مطرح در رژیم صهیونیستی تشکیل می‌شود.  


وی در خصوص اهميت اين بهره برداری عنوان کرد: با استفاده از منابع ياد شده می‌توانیم به مستندسازی معلومات و موضوعات خبری خود بپردازیم که این امر در غنای مطالب ارائه شده به مخاطب راديو «صدای فلسطين» کمک بزرگی است و رویکردهای دوگانه و چندگانه مطبوعات رژیم اشغالگر را شفاف‌تر می‌نماياند.


18 سال بررسی درون رژیم صهیونیستی 


مدير راديو «صدای فلسطين» اعلام كرد: دو برنامه «صحافه العدو» و «صراع البوثقه» مدت 18 سال است که به روی آنتن می‌روند و بازخوردهای بسیار زیادی در این رابطه از شنوندگان دريافت كرده‌ايم. بسیاری از مخاطبان خواستار مطالب مطرح شده در این دو آیتم به صورت کتبی هستند که از طریق فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مثل واتسآپ برای آنها ارسال می‌شود. لازم به ذکر است که مخاطبان این برنامه‌ها از کشورهای مختلف حتی خارج از منطقه هستند.


به گفته القری برنامه‌های «صحافه العدو» و «صراع البوثقه» به عنوان آیتم‌های تخصصی در عرصه رسانه مطرح می‌شوند و مخاطب این برنامه‌ها، گذرا از کنار آنها عبور نمی‌کند، بلکه همواره سعی بر مداومت در پیگیری و شنیدن آنها دارد. 


وی از عزم این رسانه برای استمرار تولید برنامه‌های «صحافه العدو» و «صراع البوثقه» خبر داد و تاکید کرد: به تجربه اثبات شده که هیچ مشکلی ما را از تولید این گونه برنامه‌ها متوقف نخواهد ساخت و 18 سال تولید مستمر و ادامه‌دار این برنامه‌ها خود شاهدی بر این مدعاست، چرا که همواره سعی کرده‌ایم این دو آیتم را به بهترین نحو ممکن تولید و به اطلاع مخاطب خود برسانیم و در عین حال در شرایط امروزه باید بر تلاش خود بیفزاییم تا با این موج عادی سازی روابط از سوی  برخی دولت‌های عربی مرتجع مقابله کنیم.


برنامه‌ای با مخاطبان متخصص 


مدير راديو «صدای فلسطين» با بیان اینکه مخاطبان این برنامه‌ها از نوع مخاطبان گذری نیستند، بلکه متخصص و پیگیرند، اضافه کرد: اهمیتی که هر دو برنامه دارند و مسائل و تحليل‌های استراتژیکی که ارائه می‌دهند، باعث شده ضمن حفظ مخاطبان خود به تعداد آنها هم افزوده شود.


صلاح الدین القری ادامه داد: از آنجا كه این دو برنامه از آنتن رادیو عربی ایران پخش می‌شود به اين معنی است که شنوندگان آنها از لحاظ فکری و عقیدتی جزئی از محور مقاومتند هر چند در کشورهای مختلف حضور دارند اما بیشتر از کشورهای لبنان، فلسطین، اردن و الجزائر هستند. همچنین سعی بسياري در راستای کیفیت انشا و ادبیات مطرح شده در این دو برنامه صورت می‌گیرد تا مطالب به شکلی جذاب ارائه شود، زیرا ما در رادیو فقط از طریق کلام و متن با مخاطب ارتباط داریم.


وي افزود: در راستای پیشرفت برنامه‌های رادیو «صدای فلسطین»، در کنار دو برنامه «صحافه العدو» و «صراع البوثقه» و نيز اخبار روزانه كه پخش می‌شود، برنامه «فلسطین الیوم» را هم به صورت زنده روی آنتن داریم كه این برنامه به مدت ۴۵ دقیقه در ۶ روز هفته از شنبه تا پنجشنبه پخش می‌شود. 


القری ادامه داد: این برنامه پوشش کاملی از حوادث و رويدادهای فلسطین اشغالی را ارائه می‌دهد که شامل گفتگوی زنده تلفنی با برجسته‌ترین کارشناسان فلسطینی در تمامی بخش‌ها است. این برنامه شامل آیتم‌های بسیار زیادی است که در طول ایام هفته در جدول پخش برنامه‌ها توزیع می2شود و شامل اين عنوان‌ها می‌شود؛ جولة الاسبوع (گزارش هفتگی)، حدیث الدار (حکایت سرزمین)، کتب یقول (موضوع هفته)، مع الاسری (همراه با اسیران)، نداء القدس (ندای قدس)، اصدارات (منشورات)، الفباء فلسطینیه (الفبای فلسطینیان)، نداء غزة (ندای غزه)، مع الشهداء (همنوا با شهیدان)، فلسطین الارض و الذاکرة (سرزمین‌های فراموش نشده)، واحة الصبار (همراه با ادیبان فلسطینی)، اهلنا فی الشتات (اوارگان فلسطینی).


مدير اين راديو در خاتمه سخنان خود گفت: رادیو «صدای فلسطین» همواره سعی در پویایی برنامه‌ها و تولیدات خود بر اساس موضوعات روز دارد و با توجه به روند عادی سازی روابط از سوی برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی  که این روزها مطرح است، نقشی مهم و حساس به عنوان عامل وحدت بیشتر فلسطینیان برای قبول نکردن این اقدام ننگین و خیانت وار عمل می‌کند. ازاین رو ما خود را ملزم به تهیه برنامه‌ها با این اولویت می‌دانیم.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب