طرح جهش تولید دانشبنیان به مجلس ارائه شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، معصومه پاشایی بهرام رئیس فراکسیون مناطق آزاد در دومین نشست تخصصی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه نباید برای هر هفت منطقه آزاد نسخه یکسانی پیچیده شود، اظهار کرد: برای این مناطق مشوقهایی در نظر گرفته شد اما متأسفانه بسیاری از مناطق زمانی به توسعه رسیدند که زمان این مشوقها پایان یافته بود.
وی با بیان اینکه دیدگاه مجلس در ابتدا به مناطق آزاد منفی بود اما هماکنون چنین نیست، گفت: منطقه آزاد ارس باید بیشتر به سمت صنعتیتر شدن حرکت کند تا تجاری شدن. همچنین باید به ظرفیتهای گردشگری این منطقه توجه ویژه و اهمیت داده شود و باید در این مناطق مدیریت یکپارچهای وجود داشته باشد.
در ادامه این نشست احمد جمالی سرپرست معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری– صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه رویکرد اصلی در تأسیس مناطق آزاد ایجاد تعامل با حوزه بینالملل بوده است، افزود: باید به موارد قانونی به عنوان ستونهای اصلی مناطق آزاد توجه شود.
وی با بیان اینکه برای تحقق صادرات دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و همکاران تلاش کردند، گفت: در فاصله سالهای ۸۰ تا ۸۹ مجموعه صادرات بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار و در سال گذشته، تولیدات ۴۰ میلیارد دلار بوده است.
سرپرست معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری– صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اختصاص تشویقهایی برای این مناطق با هدف افزایش صادرات و ایجاد اشتغال در ادامه خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی بیش از 2 هزار واحد تولیدی و بیش از یک هزار بخش خدماتی در مناطق آزاد تشکیل شد که به اشتغال کمک کرد.
جمالی با بیان اینکه هم اکنون کمترین میزان بیکاری در مناطق آزاد است، گفت: در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۸ بیش از ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی اتفاق افتاد که در حوزه سرمایه بخش خصوصی نقش پررنگی دارد.
وی عمده سرمایه گذاری را در مناطق آزاد صادرات محور برشمرد. بر اساس این گزارش، قاسمیزاده مدیر برنامهریزی و بودجه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه از آبان ماه وارد بودجه ۱۴۰۰ میشویم، گفت: باید برنامه هفتم را در مناطق آزاد زودتر از سرزمین اصلی اجرا کرد.
وی با بیان اینکه نباید برای مناطق آزاد برنامهریزی جامع شود، افزود: برنامه هفتم بر مبنای برخی چالشها و آسیبهای بنیادی دنبال میشود.
مدیر برنامه ریزی و بودجه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: تشکیلات و نیروی انسانی در مناطق آزاد نیازمند بازسازی و بازنگری هستند. از مسائل اساسی در مناطق آزاد بحث اقتصادی است همچنین توانمندسازی جوامع محلی و مردم محلی نیز اصلی اساسی است.
قاسمیزاده با بیان اینکه برای ۶۹۰ پروژه عمرانی در مناطق آزاد بودجه مصوب داریم، گفت: بخش مهم صادرات و تولیدات در مناطق ویژه وجود دارد.
محسن نریمان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری– صنعتی ارس هم با بیان اینکه هدف از ایجاد مناطق آزاد حذف بروکراتیک پیچ در پیچ بوده است، گفت: در قبال آن وظیف داریم مدیریت یکپارچهای در مناطق آزاد ایجاد کنیم.
وی با اشاره به ماده ۶۵ قانون و تأکید بر ایجاد یکپارچگی مدیریت در این مناطق افزود: در سالهایی، واردات بر صادرات در منطقه آزاد ارس تفوق یافت اما در سالهای اخیر و تحت فشارهای تحریم صادرات افزایش و واردات کاهش یافت.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس با بیان اینکه هم اکنون تزار تجاری منطقه آزاد ارس ۳۴۰ میلیون دلار است، در ادامه از راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری برای شرکتهای دانشبنیان در این منطقه خبر داد و گفت: همچنین فضای مناسب ۵۰ هکتاری برای این شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفتهایم.
نریمان با بیان اینکه باید میان صاحبان ایده و سرمایهگذاران تفاهمی ایجاد شود، افزود: باید شمار شرکت دانشبنیان در منطق آزاد ارس افزایش یابد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/