لزوم تشکیل مجمع سهامداران حقیقی در بورس/ امیدواریم ثبات و ساماندهی در بازار بورس ایجاد شود
به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در نشست با نمایندگانی از شرکتهای حقوقی بازار بورس در سالن کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تاکنون مجلس چهار جلسه در مورد بررسی وضعیت بازار بورس با بخشهای مختلف ازجمله بانکهای دولتی و خصوصی، بخش حقوقی بازار بورس، بخش حقیقی بازار بورس، وزارت امور اقتصادی و دارایی و فعالان رسانهای حقیقی بازار بورس برگزار کرده است.
وی افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی جلسات مفصلی برای بررسی بازار بورس برگزار کرده و رئیس مجلس و بنده هم طی جلساتی این موضوع را مورد بررسی قرار دادهایم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما پیشنهاداتی را به شورای عالی بورس ارائه کردیم و معتقدیم که مواردی چون قیمت مواد اولیه باید اصلاح شود.
قاضیزاده هاشمی گفت: تسریع در صدور مجوز سبدگردانی، تشکیل مجمع سهامداران حقیقی و وجود بازارگردانی مؤثر، از جمله پیشنهاداتی است که ما به شورای عالی بورس ارائه کردیم.
وی همچنین عنوان کرد: موضوع بازارگردانی مؤثر از امروز با ابلاغ سازمان بورس اجرایی شده و همه موظف هستند که بخشی از منابع خود را به بازارگردانان دهند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما معتقدیم قانون بازار سرمایه باید اصلاح شود، خاطرنشان کرد: مجلس بستهای پیشنهادی برای ساماندهی بازار بورس ارائه کرده که در آن بسته، بخشی به عنوان مصوبات شورای عالی بورس وجود دارد و ما پیگیر اجرای این موارد هستیم.
قاضیزاده هاشمی بیان کرد: اولین بحث مورد نظر مجلس، تشکیل مجمع سهامداران حقیقی است چرا که در حال حاضر افراد عادی با دریافت یک کد بورسی وارد بازار سرمایه میشوند و بدون آموزش، از تلگرام و اینستاگرام سیگنال میگیرند، سهام میخرند و بعضاً رفتار گروهی دارند که باید آموزشهای لازم به آنان داده شود.
به گفته وی اگرچه که این افراد صرفاً ۱۰ درصد بازار سرمایه را تشکیل میدهند اما لازم است آموزشهای لازم به آنان از طرف مجامع و NGOها داده شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آموزش این افراد را مجمع سهامداران حقیقی میتواند انجام دهد؛ به این معنا که این مجمع باید هیئت مدیرهای هفت نفره تشکیل دهند و انتخاب اعضای این هیئت مدیره باید به گونهای باشد که افرادی که دارای صلاحیت عمومی و حرفهای هستند، انتخاب شوند.
قاضیزاده همچنین تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی در این زمینه نظارت خواهد کرد و تخلفات از طرف مجلس و دستگاههای مربوطه چون کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و قوه قضائیه دنبال میشود.
وی گفت: همچنین وظایفی برای سازمان صدا و سیما تعریف شده که تبلیغاتی را برای فرهنگ درست سرمایهگذاری در بازار بورس در دستور کار خود قرار دهند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به یکی دیگر از پیشنهادات مجلس برای ساماندهی بازار بورس گفت: ما پیشنهاد دادیم که حداقل میزان بازارگردانی، ۲۰ درصد میانگین خرید و فروش مؤثر ماه گذشته باشد تا اثرگذاری خود را نشان دهد؛ به این ترتیب مجلس به صورت مؤثر و قوی این موضوع را پیگیری میکند چرا که ما معتقدیم با توجه به شرایط ویژه کشور، مردم تحمل یک بحران مالی دیگر را ندارند.
قاضیزاده عنوان کرد: درست است که بعضاً برخی افراد میگویند که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مردم را تشویق به سرمایهگذاری در این بازار نکرده، باید گفت همین که مسئولان میگویند از بازار بورس حمایت میکنند، برای مردم اطمینانبخش است، آنان از این طریق وارد بازار بورس میشوند، برای مجلس منافع مردم بسیار حائز اهمیت است و ما باید با اولویت بازار بورس را بررسی کنیم تا منافع ملت مورد حمایت قرار گیرد.
وی ادامه داد: امیدواریم ثبات و ساماندهی در بازار بورس ایجاد شود، بنده مجدانه خواهش میکنم که دوستان ما در شرکتهای حقوقی بازار بورس همکاریهای لازم را برای ساماندهی بازار بورس داشته باشند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگانی از شرکتهای حقوقی بازار بورس گفت: اگر نقدی به این مصوبات دارید، قطعاً در شورای عالی بورس گوش شنوا برای شنیدن نقطه نظرات شما وجود دارد که دو نفر از نمایندگان هم عضو شورای عالی بورس هستند اما به این نکته توجه داشته باشید؛ زمانی که مسئلهای به صورت قطعی به تصویب رسید، همه باید آن را اجرا کنیم چرا که در چنین شرایطی، منافع یک بخش یا یک دستگاه مطرح نیست بلکه منافع ملی مطرح است.
قاضیزاده تأکید کرد: حتماً مجلس به صورت قوی در این زمینه وارد میشود و قوه قضائیه هم وارد شده به گونهای که رئیس قوه قضائیه در این زمینه دستور داده است؛ همچنین کمیسیونهای اصل ۹۰ و اقتصادی مجلس هم پیگیریهای لازم را انجام خواهند داد.
وی در پایان خطاب به نمایندگان شرکتهای حقوقی بازار بورس گفت: ما این جلسه را برگزار کردیم و به صحبتهای شما گوش دادیم تا بعداً گله نکنید و نگویید که چرا مجلس برخورد کرد.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/