ممنوعیت نوسانگیری در بورس تصمیمی اشتباه بود
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محسن عباسی با اشاره به تصمیم شرکت بورس مبنی بر تعطیل شدن نوسانگیری در تالار شیشهای تا اطلاع ثانوی گفت: اگر بازار سرمایه را مانند یک موتور در نظر بگیریم، نوسانگیران مانند روانکارهایی بودند که حرکت پیستون در این موتور را راحتتر میکردند.
مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه گذاری ابن سینا با تاکید بر این که نوسانگیران به روان شدن بازار سهام کمک میکنند، افزود: ممنوعیت نوسانگیری روزانه باید لغو شود؛ چرا که دستورالعمل جدید مبنی بر تعطیل شدن نوسانگیری در تالار شیشهای باعث کاهش قدرت نقدشوندگی بازار میشود و سرعت گردش پول را کاهش میدهد.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: به هر حال در همهجای دنیا بخش بزرگی از حجم معاملات را اینگونه معاملات رقم میزند. در مواقع برگشتی این معاملات به تعادل بازار کمک میکند و به نوعی یک نیروی اهرمی و کمکی برای بازارگردانی است.
عباسی تصریح کرد: اگرچه ممنوعیت نوسانگیری در بازار سهام صرفا باعث منفیهای این روزهای بورس نیست، اما لغو این ممنوعیت به بازار کمک شایانی خواهد کرد. البته با تصویب این دستورالعمل سعی بر این بوده که فشار فروش بازار گرفته شود ولی همزمان جذابیت و نقدشوندگی بازار برای معاملهگران روزانه کاهش پیدا کرده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: چند ماه قبل عدهای بدون تحقیق و مطالعه در خصوص بورس و ریسک و نوسانات آن جلوی کارگزاریها صف بسته بودند که وارد بورس شوند، این در حالی است که سیاستها هم به گونهای در این زمینه تشویقکننده بود.
وی افزود: حالا هم همان عده در حال خروج از بورس هستند و در صف خروج (به هر دلیلی) قرار دارند. البته خردهای بر این افراد نمیتوان گرفت، زیرا مانند من و شما به دنبال سپر تورمی برای حفظ ارزش داراییهایشان بوده و هستند.
عباسی اظهار داشت: به نظرم عدهای از این افراد در آن مقطع زمانی نمیدانستند که بازار سرمایه همیشه صعودی نیست و به همین دلیل فقط خریدار بودند. این در حالی است که در شرایط کنونی نیز عدهای فکر میکنند که بازار سهام همیشه نزولی است و به هر قیمتی در حال فروش سهام خود هستند.
این کارشناس بازار سرمایه در تشریح شرایط کنونی بازار سرمایه گفت: به نظرم این روزها در نقطه مقابل آن روزها که بازار پیاپی مثبت بود، هستیم و در هیجانات فروش قرار داریم.
وی افزود: طی چند ماه گذشته شاهد این بودیم که اقشار مختلف جامعه با فروش اموال و دارایی خود از جمله مسکن و خودرو وارد بورس میشدند و حالا همه سهام میفروشند و مسکن و اتومبیل حبابی میخرند!
عباسی با تاکید بر این که خانه و اتومبیل در این قیمتها خریدنی نیست، گفت: رکودی چند ساله در انتظار مسکن است که تقریبا همزمان با روی کار آمدن دولت جدید شروع خواهد شد. ضمن این که خودروهای بیکیفیت داخلی و اتومبیلهای با تکنولوژی چند سال پیش خارجی هم نمیتواند سپر تورمی شما باشد.
این کارشناس بازار سرمایه اذعان داشت: توضیح شرایط بازار سرمایه و ارزندگی سهام با توجه به قیمت ارز و فروش شرکتها به افرادی که ترسیدهاند، مشکل است و به نظرم بازار سرمایه در نهایت این تجربه را به معاملهگران خواهد آموخت.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/