دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1394 - 15:38
لحن عتاب‌آمیز فاطمه دانشور خطاب به مسئولان؛

همین امشب امکانات خود را برای اسکان مادران و کودکان بی‌خانمان بسیج کنید

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خطاب به مسئولان حوزه‌های اجتماعی که امروز در شورای شهر گردهم آمده بودند، گفت: همین امشب امکانات خود را بسیج کنید تا مادران و دختران آسیب دیده شب را در خیابان سپری نکند.
کد خبر : 51876

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فاطمه دانشور در جریان دویست و یازدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران پس از استماع سخنان مسئولان حاضر در جلسه امروز که به منظور ارزیابی اقدامات صورت گرفته و نیازهای محله هرندی در شورای شهر تهران گردهم آمده بودند، اظهار کرد: حدود 4 سال قبل فعالان حوزه اجتماعی زنان نسبت به زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی هشدار دادند اگر به این موضوع به صورت تخصصی نپردازیم این آسیب همچنان تشدید خواهد شد.


وی از وجود مادران آسیب‌دیده‌ای که بارداری سوم و چهارم خود را پشت سر می‌گذارند درحالیکه از فرزندان متولد شده بی‌اطلاع هستند خبر داد و گفت: جای فعالان حوزه اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد در جمع‌هایی که برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی شکل می‌گیرد خالی است.


این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: سازمان بهزیستی باید به دنبال کسب قدرت مداخله برای مددکاران اجتماعی خود برود و خلأ قانونی در این بخش را به کمک مجلس برطرف کند تا مددکاران اجتماعی بتوانند در مواقعی مداخله داشته باشند.


دانشور در ادامه اظهار کرد: در همین شب‌ها مادران و کودکان بسیاری در خیابان می‌خوابند و هیچ نهادی اعم از بهزیستی و کمیته امداد جایی برای آنها ندارد که بتوانند شب را سحر کنند.


وی توضیح داد: بهزیستی کودکان را از مادران جدا می‌کند و هر یک را در جای جداگانه نگهداری می‌کند از این رو مادران ترجیح می‌دهند که از گشت‌های بهزیستی استفاده نکنند و به همین خاطر شب‌ها در سرویس‌های بهداشتی پارک‌ها مخفی می‌شوند تا آنها را جمع آوری نکنند.


رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تنها یک مسافرخانه در تهران این مادران و کودکان را نگهداری می کنند، گفت: خوشبختانه مجوز لازم برای این مسافرخانه با همکاری سردار ساجدی‌نیا در حال صدور است اما این اقدام قطعاً کافی نیست.


وی خطاب به قالیباف و پرویز فتاح که در جلسه حضور داشتند، گفت: شما امروز مسئولیت شهرداری تهران و کمیته امداد را برعهده دارید و ممکن است فردا در این مسند حضور نداشته باشید اما سازمان‌های مردم نهاد سالهاست که با معضلات اجتماعی درگیر هستند و اگر می‌خواهید نتیجه بگیرید باید آنها را در سیاستگذاری و تصمیم سازی مشارکت دهید.


دانشور از وجود اتباع بیگانه در جمع بی‌خانمان‌ها به عنوان یکی از معضلات یاد کرد و گفت: قانونی برای مقابله با این پدیده و رسیدگی به بی‌خانمان‌ها وجود ندارد. کودکی افغانی سراغ دارم که پدرش در جریان کارتن خوابی فوت کرده و مادرش هم خودکشی کرده است اما تکلیف این کودک در قانون مشخص نشده است.


وی از ورود مجلس به موضوع وضعیت کودکان خارج از نکاح نیز به عنوان یک ضرورت یاد کرد و افزود: در این حوزه نیز قانون تعیین تکلیف نکرده است چند مادر و کودک دیگر باید از بین برود تا مسئولان برای این معضل چاره‌ای بیاندیشند.
دوستی: ایجاد قرارگاه در محله هرندی مخالفم


اسماعیل دوستی عضو کمیسون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه برخورد با پدیده‌های اجتماعی باید به صورت نرم صورت گیرد، گفت: با ایجاد قرارگاه در محله هرندی مخالفم اما در این محله باید ستادی برای اجماع توانمندی دستگاه‌ها شکل بگیرد.


مرتضی طلایی نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز تأکید کرد که امکانات ارائه شده به کارتن خواب‌ها نباید موجب جذب این افراد از شهرهای دیگر به تهران شود.


وی پیشنهاد داد که قرارگاه مطرح شده توسط قالیباف در سطح ملی و در همه شهرها شکل بگیرد تا وضعیت آسیب‌های اجتماعی به نقاط دیگر تسری پیدا نکند.


عباس جدیدی یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران بود که در این رابطه اظهار نظر کرد و گفت: جای وزیر کار و رفاه اجتماعی در جمع مسئولانی که امروز به شورا آمدند امروز خالی است چرا که در وهله نخست بیکاری موجب بروز آسیب‌های اجتماعی می‌شود.


وی از مجلس شورای اسلامی درخواست کرد هرچه زودتر بررسی لایحه مدیریت یکپارچه شهری را که توسط دولت ارائه شده است، مورد بررسی قرار دهد.


احمد دنیامالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه در سال 92 شمار آسیب دیدگان اجتماعی و معتادان متجاهر 8 هزار نفر عنوان شده بود، گفت: در حال حاضر آمار اعلام شده 20 هزار نفر است که منطقی به نظر نمی‌رسد. بنابراین یا در آمار فعلی اشکالی وجود دارد و یا آمار سال 92 صحیح نبوده است.


وی تأکید کرد: همین که بتوانیم از توسعه این آمار جلوگیری کنیم هنر کرده‌ایم و به نظر می‌رسد اگر سه فوریت برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تدبیری نیاندیشیم این معضل جدی‌تر خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب