دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مهر 1399 - 21:55

بررسی روند افول آمریکا در نشستی به میزبانی ایتالیا برگزار شد

نوزدهمین برنامه از سلسله پیش رویدادهای همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» با عنوان «بازیگران مؤثر بر افول ایالات متحده» به میزبانی مؤسسه اوراسیا در ایتالیا برگزار شد.
کد خبر : 518741
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نوزدهمین برنامه از سلسله پیش رویدادهای همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» با عنوان «بازیگران مؤثر بر افول ایالات متحده» به میزبانی مؤسسه اوراسیا در ایتالیا برگزار شد.


در ابتدای این نشست، پروفسور «کلودیو موتی» با اشاره به تضعیف قدرت اقتصادی آمریکا، گفت: «این تضعیف چه به لحاظ شکاف ثروت میان طبقات در جامعه آمریکا و چه به لحاظ قدرت خرید مردم در آمریکا نشانه‌ای آشکار از افول ایالات متحده است. علاوه بر این، سهم آمریکا از اقتصاد جهانی از زمان جنگ جهانی دوم که بالغ بر ۵۰ درصد اقتصاد جهان متعلق به آمریکا بود، این سهم به تدریج کاهش یافت طوری‌ که این سهم در سال ۱۹۸۰ به ۲۲ درصد تنزل یافت. این سهم اکنون حدود 16درصد است و طبق پیش‌بینی‌ها سهم آمریکا از اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۴۰ میلادی به ۱۱ درصد و سهم چین حدود ۳۰ درصد خواهد بود.»


وی در ادامه افزود: «اکنون آمریکا توان رقابت با چین در قاره آسیا را ندارد و چین در حال گسترش نفوذ خود به لحاظ اقتصادی و فرهنگی است. آمریکا دو انتخاب سخت فراروی خود دارد یا باید برتری جهانی خود را کنار بگذارد یا این‌که بر هژمونی خودش اصرار بورزد حتی به قیمت این‌که ملت خود را از دست بدهد و منافع آنان را به خطر جدی بیندازد.»


«دنیل پررا»، پژوهشگر حوزه مطالعات بین‌الملل به عنوان دومین سخنران نشست در ابتدای سخنانش گفت: «ما درباره افول آمریکا صحبت می‌کنیم اما در واقع به زبان انگلیسی سخن می‌گوییم. شاید شاهد آغاز افول امپراطوری آمریکا باشیم، اما هژمونی و نظام تک‌قطبی آمریکا هنوز به طور کامل به پایان نرسیده است. این هژمونی همچنان برقرار است اگرچه نشانه‌هایی مبنی بر آغاز افول آن را شاهد هستیم.»


وی همچنین گفت:‌ «این افول نشأت گرفته از عوامل و علل داخلی و خارجی است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ظهور قدرت‌های جدید و تزاحم آنها با قدرت آمریکا اشاره کرد.»


دنیل پررا در ادامه صحبت‌های خود مهم‌ترین عامل بیرونی در نمایان شدن ضعف آمریکا را بیماری کووید-۱۹ و ناتوانی آمریکا در مهار این بیماری خواند و گفت: «این بیماری شرایط را در جهان و به ویژه در آمریکا تغییر داده است. پیش از شیوع کرونا، چین و آمریکا یک موافقت‌نامه را امضاء کردند که به مثابه پیروزی برای آمریکا بود، اما پس از 9 ماه اکنون سخن از تکرار جنگ سرد به میان آمده است. ظرفیت مقاومت در برابر فشارهای آمریکا به جهانیان نشان داد امکان مقاومت در برابر آمریکا وجود دارد و همین الگویی که ایران ارائه داد و تسلیم کاپیتولاسیون آمریکا نشد، زمینه‌ای برای افول هژمونی ایالات متحده شده است.»


در پایان نشست نیز «آمیدئو مادالونو»، پژوهشگر حوزه مطالعات آمریکا با اشاره به تلاش سایر قدرت‌ها برای به چالش کشیدن هژمونی آمریکا، گفت: «نه اتحادیه اروپا و نه چین هنوز نتوانسته‌اند هژمونی اقتصادی یا فرهنگی آمریکا را به چالش بکشند و چین علی رغم اینکه قدرت بالایی در حوزه اقتصادی دارد اما هنوز بر پایه دلار کار می‌کند و به دنبال افزایش ذخایر دلاری و ارزی خود است.»


وی افزود: «یکی از نقاط اتکای آمریکا برای پیش بردن هژمونی خود، بهره‌مندی از فناوری‌های برتر است و به طور مثال چین هنوز نتوانسته است به طور کامل و مستقلاً یک هواپیما تولید کند. اما نکته مهم این است که آمریکا از درون دچار چالش‌های جدی است و آن‌چه که زمینه‌ساز افول آمریکا می‌شود، مسائل داخلی ایالات متحده است.»


این پژوهشگر مسائل آمریکا همچنین گفت: «آمریکای امروز کشوری است که در ظاهر شعار برابری سر می‌دهد اما در عمل شاهد نابرابری‌ و توزیع امکانات در میان قشر ثروتمند هستیم. نکته مهم دیگر درباره جامعه آمریکا این است که ثرتمندان به شدت ثروتمندتر و فقرا به شدت فقیرتر می‌شوند و طبقه متوسطی که وجود داشت به شدت درحال کوچک شدن است و عمدتاً رو به فقر حرکت می‌کنند. ریاست جمهوری ترامپ نیز به تناقض‌ها و مشکلات آمریکا که ریشه‌ای چند قرنی و تاریخی دارد دامن زد.»


گفتنی است همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» به همت پژوهشکده مشترک شهید صدر (ره) دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، و با همکاری بیش از بیست دانشگاه و نهاد پژوهشی در تاریخ ۶ آبان ماه برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر، به تارنمای همایش به نشانی www.usdecline.info  و صفحات مجازی دبیرخانه همایش در رسانه‌های اجتماعی به آدرس usdecline @ مراجعه نمایند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب