معرفی فرصتهای شغلی؛ این بار برای دانشجویان رشته مهندسی برق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، مدیرکل پژوهش واحد بوشهر در این نشست گفت: با توجه به نیاز امروز جامعه، دغدغه اصلی مسئولان واحد بوشهر بر گسترش فضای تحقیق و پژوهش در دانشگاه و ایجاد بستری مناسب برای فعالیت دانشجویان در این عرصه مهم دانشگاهی است.
دکتر حسین سعدآبادی با مطلوب ارزیابی کردن وضع پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: انجمنهای علمی، ادبی و هنری و باشگاه پژوهشگران جوان بازوان توانمند حوزه پژوهش و فناوری هستند.
عضو هیات علمی واحد بوشهر با تأکید بر احراز جایگاه اول علم و فناوری در ۲۵ کشور منطقه آسیای جنوب غربی در افق ۲۰ ساله به عنوان یکی از اهداف بلند و آرمانی سند چشمانداز ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: تحقق اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴ در مباحث علمی، پژوهشی و فناوری در گرو سیاستگذاری صحیح و عزم جهاد علمی است.
وی دانشگاه را مهمترین رکن برای نیل به اهداف تعیینشده سند چشمانداز ۱۴۰۴ دانست و افزود: دانشگاهها یکی از اصلیترین ارکان نظام فکری، معرفتی تولید دانش در هر جامعهای بهشمار میرود و ترسیمگر افق تمدن برای دهههای آتی است.
سعدآبادی انجمنهای علمی دانشجویی را به عنوان یک نهاد مستقل برشمرد و اظهار کرد: انجام فعالیتهای علمی در دوران دانشجویی یک اصل است و در این مسیر، این انجمنها یک رکن اساسی و یاری گر نظام آموزش عالی خواهند بود.
وی ادامه داد: انجمنهای علمی، ادبی و هنری به عنوان هستههای تخصصی در هر رشته تحصیلی، نقش اساسی در پیشبرد اهداف علمی و توسعه دانشهای نوین و تخصصی و ارائه و شناخت آنان به دانشجویان خواهند داشت.
مدیرکل پژوهش واحد بوشهر با بیان فعالیت بیش از دو هزار انجمن علمی دانشجویی در دانشگاههای کشور تصریح کرد: وجود این تعداد انجمن در دانشگاهها نشان از اهمیت آنها در رشد علمی کشور و ایجاد دانشگاه تمدنساز دارد.
این مسئول با تأکید بر رابطه مستقیم میان استاد، دانشجو و دانشگاه بیان کرد: انجمنهای علمی در هر رشته تحصیلی باید با فراهم آوردن بستری مناسب از طریق برگزاری نشستها، همایش، سخنرانی و... باعث ایجاد ارتباط مستمر و متقابل بین مسئولان دانشگاه، استادان و اعضای انجمنها به منظور رفع نیازهای علمی و تخصصی دانشجویان شوند.
سعدآبادی نیاز دنیای آموزش امروز را بهروز کردن اطلاعات برشمرد و ادامه داد: سلاح هر دانشجو قلم و علم وی است و اصلیترین فعالیت انجمنها بهنگام کردن دانش و اطلاعات اعضای و نیز آشنایی بیشتر با دستاوردهای به روز علمی جهان است.
مدیرکل پژوهش و فناوری واحد بوشهر ایجاد ارتباط با انجمنها و موسسات علمی و تحقیقاتی داخل و خارج کشور لازم و ضروری دانست و گفت: با توجه به گسترش مراکز و واحدهای آموزش عالی در کشور، یکی از وظایف انجمنها ایجاد ارتباط مفید و مستمر میان دانشگاهها و مراکز صنعتی و پژوهشی است.
سعدآبادی در پایان سخنان خود انتشار نشریات دانشجویی در زمینههای مختلف علمی را خواستار شد.
در ادامه جلسه مهندس روزبه حمزییان، مدیر گروه آموزشی مهندسی برق، با تاکید بر نقش آموزش در آینده شغلی دانشجویان تصریح کرد: لازمه موفقیت در هر کار و فعالیتی، آموزش مناسب و کسب اطلاعات مورد نیاز بوده و دانشگاه بهترین مکان تجربهاندوزی است.
وی با تأکید بر اینکه نمرات درخشان در دروس دوره تحصیل ملاک شناخت دانشجوی فعال نیست، ادامه داد: در دنیای صنعت تجربه عملی و درک صحیح از کارکرد ابزارها و ماشینها کمکرسان هر شخص است. پرداختن به این فعالیتها در انجمنهای علمی و پژوهشی میتواند ضمن ایجاد شور و نشاط در دانشگاه و دانشجویان و باعث تجربهاندوزی آنان، برای موقعیتهای شغلی آینده کسب مهارت کنند.
مهندس آرش مرادی کوچی، از اعضای هیات علمی گروه آموزشی مهندسی برق و یکی از فعالان بازار کار، به عنوان آخرین سخنران، با بیان جایگاه بخش صنعت ایران در چند سال آینده اظهار کرد: دنیای صنعت، دنیای رقابت و مسابقه است و لازمه سبقت در آن وجود نیروهای متخصص و با ایدههای نو است.
مرادی کوچک کردن بخشهای دولتی و تقویت بخش خصوصی را لازمه توسعه صنعت برشمرد و افزود: در آینده و پس از عبور از دوره تحریم، کشور ما شاهد توسعه بیشتر در بخش صنعت خواهد ودر آن زمان نهاد دولتی و خصوصی مفهومی نخواهد داشت و بخشی موفقتر خواهد بود که نیروی با مهارت بالاتری داشته باشد.
وی رشته مهندسی برق را در کنار رشته کامپیوتر به عنوان اصلیترین و الزامیترین بخش هر صنعت معرفی و بیان کرد: در آغاز به فعالیت و ادامه روند هر فعالیت صنعتی این دو رشته نقشی پررنگ دارند که این امر سبب میشود برای این رشته تحصیلی در هر زمینهای بازار کار وجود داشته باشد.
استاد گروه برق واحد بوشهر به رقابت بین جویندگان کار در آینده اشاره کرد و افزود: با توجه به تعداد بالای علاقهمندان به رشته مهندسی برق و در نتیجه افزایش فارغالتحصیلان این رشته در آینده شاهد رقابت بیشتر بین مهندسین خواهیم بود و در این راه کسانی موفقتر خواهند بود که از دوران دانشجویی کمال استفاده را ببرند و خود را به سلاح علم و تجربه مجهز کنند.
در پایان دانشجویان و استادان به پرسش و پاسخ پرداختند و دانشجویان توانستند در فضایی صمیمانه مشکلات و کمبودهای خود را با استادان در میان بگذارند و پاسخ سوالات خود را از مسئولان دانشگاه دریافت کنند.
انتهای پیام/