دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مهر 1399 - 10:18
جلال‌الدین کزازی:

سعدی شاعری مردم‌شناس و انسان‌دوست است/ شباهت مهم شعر «سعدی» و «ویکتور هوگو» از نگاه استاد برجسته ادبیات فارسی +صوت

جلال‌الدین کزازی در گفتاری کوتاه از مردم‌شناسی و انسان‌دوستی به عنوان شباهت مهم «سعدی» و «ویکتور هوگو» نام برده و از جایگاه انسان در اندیشه سعدی می‌گوید.
کد خبر : 518471

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزایری آنا، سعدی شاعر و سخن سرای بزرگ ایرانی در آثار خود علاوه بر انعکاس زندگی و زمانه مردمان ورزگار خویش، ویژگی‌های انسان و جامعه مطلوب و آرمانی را نیز بیان می‌کند. از این رهگذر او را می‌توان یک «مردم‌شناس انسان‌دوست» دانست که به مناسبات اجتماعی اصالت می‌دهد.


دکتر جلال‌الدین کزازی استاد ادبیات و پژوهشگر برجسته شعر و ادب فارسی در بخشی از سخنان درباره شباهت‌های اندیشه و آثار سعدی و ویکتور هوگو شاعر و نویسنده نامدار فرانسوی، از مردم‌دوستی به عنوان یکی از وجوه مشترک این دو چهره ادبی یاد می‌کند.


کزازی می‌گوید: نمی‌توان پیوندهای آشکاری میان سعدی و «ویکتور هوگو» یافت زیرا هرکدام وابسته به فرهنگ، تاریخ و منشی جداگانه‌اند. از سوی دیگر سعدی سخنوری از سده هفتم خورشیدی است و هوگو سخنوری کمابیش هم‌روزگار ما؛ اما اگر بسیار کلان بنگریم می‌توانیم پیوندها و همانندهایی را درمیان این دو بزرگ بی‌مانندِ سخن بیابیم. 


این استاد ادبیات در ادامه می‌گوید: بنیادین‌ترین رشته پیوند درمیانه این دو، نگاهی است که آنان به انسان دارند. در همه سروده‌ها و نوشته‌های سعدی و هوگو کمابیش ما با چهره «انسان» روبه‌رو هستیم. هر دو غم انسان را می‌خورند و سرنوشت و فرجام و چگونگی زندگانی آدمی مورد نظر آنهاست. سعدی و هوگو همواره نگران انسان هستند و به انسان می‌اندیشند.


در ادامه، نظر این استاد برجسته ادبیات درباره جایگاه انسان در اشعار و اندیشه سعدی را مرور خواهیم کرد.





انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب