دفاع مقدس و ویژگیهای نیروی انسانی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ هفته دفاع مقدس یادآور ارزشهای انسانی بیشماری است که برشمردن یکی از آن همه، شاید اجحاف به دیگر موارد باشد؛ اما به الزام محدودیت این نوشتار، باید به ذکر یکی از هزاران بسنده کرد.
آنچه میهن ما را با تمام ارزشهای وابسته به آن و قدمت سه هزار سالهاش نجات داد، چیزی جز ویژگیهای نیروی انسانی نبوده است. در نبردی نابرابر با یک محاسبه ساده استراتژیک میشد دریافت که حمله عراق به ایران در آن شرایط خاص، نمیتوانست نتیجهای جز شکست دربرداشته باشد.
پشتیبانی همهجانبه قدرتهای بزرگ از صدام و همکاری اغلب کشورهای همسایه با رژیم بعث، کشور تازه انقلاب کرده ایران را که بدنه ارتش آن از هم گسسته و هنوز حاکمیت جدید بهطور کامل مستقر نشده بود بهنحوی برقآسا غافلگیر کرد.
شورای امنیت که وظیفه آن حفظ صلح و امنیت بینالمللی است در آن زمان در برابر این تجاوز آشکار سکوت پیشه کرد. سایر مجامع بینالمللی هم ترجیح دادند راه و روش شورای امنیت را دنبال کنند.
روی کاغذ، تخمین صدام مبنی بر فتح سهروزه تهران گزاف به نظر نمیرسید، مسئلهای که نه تنها محقق نشد؛ بلکه رژیم بعث را در باتلاقی عمیق گرفتار کرد و رفته رفته به استیصال کشانید.
پیشتر در جنگ ویتنام، آمریکا با همه هیمنه و قوای نظامی خود، 20 سال با شبه نظامیان «ویتکونگ» جنگید و دست آخر هم بهطور مفتضحانهای مجبور به ترک ویتنام شد؛ حتی ابداع جنگافزارهای فوق مخربی مانند عامل نارنجی و بمب ناپالم هم نتوانست به پیروزی آمریکا در آن جنگ منجر شود.
در نمونهای دیگر، رژیم صهیونیستی پس از اینکه مجبور به ترک جنوب لبنان شد، هرگز نتوانست پیروزی نظامی مهمی در برابر حزبالله لبنان بهدست آورد. در جنگ 33 روزه، رژیم صهیونیستی با همه قوا قادر نشد تا بر نیروهای حزبالله فایق آید و شکست بزرگی را متحمل شد.
در سالهای دفاع مقدس، آنچه توان ایران را در برابر ارتش عراق فزونی بخشید، نه تجهیزات و پشتیبانی نظامی که کیفیت نیروی انسانی بود. در واقع این شهدا و ایثارگران بودند که باعث شدند برای نخستینبار پس از گذشت 200 سال، ایران از قبال یک جنگ، حتی یک وجب از خاک کشور را از دست ندهد.
آنچه امروزه ما به عنوان تمامیت ارضی و امنیت ملی به آن میبالیم در نتیجه اعتقاد و ایمان راسخ افرادی صورت پذیرفته است که توان آنان را در نبرد صدچندان کرد و باعث شد تا نابرابریهای نظامی با تکیه بر این ویژگی جبران شود.
در وصیتنامه شهید اشرفعلی ذوالفقاری آمده است: «اگر به فیض شهادت رسیدم و پیکرم را برایمان به زادگاهمان نیاوردند، هیچگونه غصه نخورید و کدورتی نداشته باشید، چون عاشقان راه خدا جز این، سرنوشتی را ندارند و با این کار به مراد واقعی می رسند.»
این نمونهای از دیدگاه شهدا به دفاع از کشور و جنگ در راه آرمان و عقیده است. امروزه چنین بینشی در کدام یک از سربازان ارتشهای دنیا وجود دارد؟ گزارشهای رسیده از عینالاسد حاکی از این است که قریب به 100 سرباز آمریکایی در حین حمله موشکی ایران به این پایگاه از ترس غش کرده بودند، چیزی که از جانب آمریکا تعبیر به ضایعه مغزی شد!
اگر رزمندگان ما هم چنین روحیهای داشتند، شکست ما در جنگ حتمی بود و اکنون چیزی به عنوان ایران واحد وجود نداشت.
در این ایام، یاد و خاطره همه کسانی که در جبهههای جنگ، ایثار و ازخودگذشتگی کردند تا کشور ما با همه ارزشهای متعالی خود همچنان پابرجا بماند، گرامی باد.
بشیر اسماعیلی دبیر هماندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/