عدم رعایت نکات بهداشتی در کشور افزایش یافته است/ کاهش استفاده از ماسک توسط هموطنان
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیما سادات لاری صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار کرد: حدود ۷ ماه است که درگیر بیماری کرونا هستیم و همپای سایر کشورها با این بیماری مقابله میکنیم، تا به امروز این بیماری ۹۶۵ هزار نفر از جمعیت جهان را قربانی کرده که ۲.۵ درصد قربانیان مربوط به ایران است. خط قرمز ما رعایت پروتکلهای بهداشتی است، متأسفانه در شرایطی که در بعضی از استانها وارد موج سوم کرونا میشویم رعایت بهداشت و استفاده از ماسک کاهش داشته و این موضوع بسیار خطرناک است.
وی افزود: ۹۰ درصد ابتدا به آنفولانزا در نیمکره جنوبی زمین به دلیل رعایت بهداشت و شست و شوی دستها کمتر شده است اما هنوز نمیشود از وضعیت آنفولانزا در کشور حرفی زد. کادر درمان بسیار خسته هستند، هر زمان شیوع بیماری زیاد میشود فشار و خستگی کادر درمان هم بیشتر میشود، زمانی که فشار کار کادر درمان زیاد میشود بر خدماتی که به بیماران میدهند تأثیر دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: من هیچ صفحهای در فضای مجازی (توئیتر و اینستاگرام) ندارم و اخباری که از نقل من در این شبکهها منتشر میشود صحت ندارد. آماری که از نیمکره جنوبی در رابطه با بیماری آنفلوآنزا رسیده است امید بخش است، این را هم یادآوری کنم که واکسن آنفلوآنزا ۳۰ تا ۶۰ درصد می تواند ایمنیسازی کند و اینگونه نیست که از این واکسن برای همه مردم استفاده کنیم.
لاری گفت: ۱.۵ میلیون دوز از واکسن آنفلوآنزا به معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار گرفته که اولویت استفاده آن با خانم های باردار و افراد مسن است، ما در ابتدا مشکلی در رابطه با تهیه ارز داشتیم و این مشکل حل شد اما تحریمها برای ورود این واکسنها به داخل کشور ما را با مشکل مواجه کرده است. واکسنهایی که الان وارد کشور شده است هلندی هستند و از هلند وارد شدهاند.
وی با اشاره به تولید واکسن کرونا خاطرنشان کرد: در کشور ما چند گروه در حال بررسی و تحقیق هستند که اگر موفقیتی حاصل شود وزیر بهداشت این خبر را اعلام میکند اما ما سبد خریدمان در شرکت کوکس که حدود ۱۸۰ کشور در آن عضو هستند قرار دادهایم و برای خرید واکسن کرونا اقدام کردیم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: قطعاً زودتر از ۶ ماه آینده دسترسی و تولید واکسن کرونا را در ایران نداریم و زمانی هم که این واکسن در اختیار ایران قرار بگیرد اینگونه نیست که برای همه استفاده شود و باز با گروهبندی برای افراد از این واکسن استفاده میکنیم.
وی بیان کرد: ۱۶۴ نفر از کادر درمان در راه مقابله با کرونا به درجه رفیع شهادت رسیدند البته شاید این آمار بیشتر باشد اما ما افرادی را شهید مدافع سلامت اعلام میکنیم که درگیری مستقیمی با این بیماری داشته باشند.
لاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سامانه تطبیق کدملی به داروخانهها تحویل شده است یا خیر گفت: هنوز واکسن به داروخانهها توزیع نشده و این واکسن باید اول به داروخانهها داده شود و بعد از سامانه تطبیق کدملی استفاده شود، این سامانه طراحی شده و در اختیار داروخانهها قرار گرفته است اما چون هنوز این واکسن به داروخانهها داده نشده از این سامانه هم استفادهای نمیشود.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا دیگر طرح تحول سلامت در بیمارستانها اجرا نمیشود گفت: تغییری در طرح تحول سلامت ایجاد نشده و همچنان در حال اجرا است و هزینهای از بیماران گرفته نمیشود و تا به الان هم گزارشی مبنی بر این تخلف نداشتهایم.
وی با اشاره به ارائه آماری از ابتلای کودکان به بیماری کرونا خاطرنشان کرد: تعداد بستری های شدید تنفسی در کودکان (از ۶ تا ۱۸ سال) از ابتدای شیوع بیماری تا ۱۵ شهریور ۲.۶۴ درصد بوده است که از این تعداد ۱.۶۴ درصد یعنی تقریباً نصف آنها تست PCR آنها مثبت بوده است.
لاری افزود: به دلیل اینکه سالمندان در این برهه از زمان کمتر رعایت می کنند و افراد به ملاقات آنها می روند متاسفانه تعداد فوتی ها بر اثر ابتلا به کرونا بیشتر به بالای ۷۰ سالهها رفته است.
لاری در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد وضعیت تهران و بازگشت محدودیتها گفت: تهران برای ما بسیار مهم است چراکه چهار راه تبادل با استانهای شمالی و مرکزی است و پیگیر این هستیم که محدودیتهایی اعمال و دورکاریها تمدید شود. البته ما دغدغه و نگرانی بستری بیماران را در بیمارستان های تهران نداریم چراکه در دو ماهه اخیر هزار تخت به تعداد تختها در تهران اضافه شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگر آنا در مورد بیماری ذاتالریه که رئیس جمهور در مورد این بیماری صحبت کرد گفت: بیماری ذارت الریه هنوز وارد کشور نشده و هنوز جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مسئول سامانه با ماسک وزارت صمت است و آنها باید در مورد شیوه تولید و توزیع آن نظارت کند اما ما به عنوان وزارت بهداشت در مورد این موضوع نمی توانیم بیتفاوت باشیم و در حال پیگیری هستیم که اطلاعات دقیق تری از این موضوع را در آینده اعلام می کنیم.
لاری با اشاره به پرداخت بدهی کارانهها گفت: برای این موضوع کارانهها را از اضافهکاریها جدا کردیم تا بتوانیم پرداختی بهتری داشته باشیم (یعنی یک مبلغی باید روزانه حساب شود) چراکه کارانه مربوط به درآمد بیمارستانها می شود، در حال پیگیری هستیم که بدهیهای کارانهها تا آخر سال ۹۸ صفر شود.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به پاداش کادر درمان در مقابله با کرونا بیان کرد: تا به الان ۸۸۶ میلیارد تومان تا به الان تحت عنوان پاداش به دانشگاهها داده شده است و آنها تحت الگوریتم های خاصی این موارد را تقسیم کردهاند و به عنوان مثال به یک نفر ۲۰۰ هزار تومان و به یک نفر دیگر یک میلیون تومان داده شده است که شاید روند مناسبی نبوده و به همین دلیل ما به دنبال پرداخت بدهی های مربوط به کارانهها هستیم تا پاداش.
وی گفت: آمار تختها قبل از کرونا یعنی در دی ماه ۹۸ در بخش خصوصی و دولتی ۹۹۶ بیمارستان داشتیم که الان هزار و ۲۲ بیمارستان داریم، در قبل از کرونا ۱۲۷ هزار تخت داشتهایم و الان ۱۴۶ هزار تخت، در دی ۹۸، حدود ۱۲ هزار بخش ویژه داشته ای که الان تعداد این بخش ها الان به ۱۴ هزار بخش ویژه رسیده است.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/