به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، چغندر گیاهی دوساله که در سال اول برگهای گسترده دارد و ریشه آن اندوخته قندی میسازد و در سال دوم ساقه گلدار آن تشکیل یافته اندوخته را بمصرف میرساند.
چغندر پخته یا همان لبو از خوراکهای خوشمزه و شیرین است. چغندر و برگ چغندر را برای پختن آشها و بورانیها گوناگون بکارمیبرند. از گونهای از آن نیز قند و الکل میسازند.
چغندر دو نوع است: يک نوع آن چغندر معمولي است به رنگ بنفش تيره و يا قرمز (لبو) و نوع ديگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن که اين چغندر به مقدار بسيار زياد در نقاط مختلف دنيا براي استفاده از شکر آن، کشت مي شود.
امام رضا (ع) می فرماید: به مریضها برگ چغندر را بخورانید ، زیرا که درآن شفاست و دردی در آن نیست و بیمار را به خواب راحت اندازد و سودا را به حرکت در آورد و خوره را قطع کند و برای سینه پهلو مناسب است.
خواص و مضرات چغندر
- مصرف لبو باعث تقویت سیستم ایمنی میشود.
- آب لبو سرشار از آنتی اکسیدان است.
- موجب جوانسازی پوست میشود.
- این گیاه میتواند از بروز التهاب جلوگیری کرده و فشار خون را پایین بیاورد.
- لبو نسبت به چغندر فولات کمتری دارد زیرا این ماده نسبت به حرارت حساس است.
- پیشگیری از ابتلا به سرطان و کمک به درمان آن
- افزایش عملکرد در ورزشکاران و انرژی زا
- کمک به لاغری و کاهش وزن
- برگ چغندر برای درمان التهاب مجاری ادرار و شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویتکننده بدن و دافع سموم بدن دانسته شده است.
- پیشگیری از بیماریهای زوال عقل مانند آلزایمر و پارکینسون
- پبشگیری از پوکی استخوان
- کمک به درمان آرتروز
- درمان کم خونی
- جلوگیری از ریزش مو
- بررسی ها کاملا نشان داده که یک ساعت بعد از مصرف آب چغندر کاهش تاثیر گذاری در فشار خون دیده می شود و بعد از سه تا چهار ساعت به میزان حداکثر رسیده و حتی آثار شگفت انگیز آن بعد از 24 ساعت نیز باقی می ماند.
- ضد چروک طبیعی برای پوست
- درمان لکههای پوستی
- کمک به درمان سرما خوردگی
- برگ چغندر؛ پاک کننده و باز کننده مجاری است و انسداد طحال را رفع میکند.
- پخته آن به همراه سرکه مقوی طحال، کلیه و مثانه و مفاصل است.
- در بهبود نقرس نقش دارد.
- چغندر غنی از اسید فولیک است که از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری کرده و برای سلامت زن باردار مفید می باشد.
- درمان التهاب مثانه
- کمک به کاهش درد مفصلها
- یک مطالعه در ایسلند نشان داده که فیبر موجود در چغندر یا لبو می تواند هیپرگلیسمی را کاهش دهد و به این ترتیب برای درمان دیابت مفید می باشد.
- کاهش کلسترول خون
- آشی که در آن برگ چغندر بکار برود برای لینت مزاج و دفع بلغم مفید است.
- برگ چغندر به تحریک قوای جنسی کمک میکند.
- برای خارج کردن بلغم از بدن به همراه ادویه مسهله بکار میرود.
- خواص برگ چغندر از ریشه آن بیشتر است.
- چنانچه پوست در اثر سرما ترک بزند با گذاشتن آن در جوشانده برگ چغندر بهبود مییابد.
- محافظت در برابر بیماریهای قلبی عروقی
- مطالعات در ژاپن نشان داده که نیترات و سیلیس موجود در چغندر می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.
- چغندر حاوی مقادیر بالای بتالین می باشد که به کاهش علائم گواتر کمک کرده و برای درمان کم کاری تیروئید مفید می باشد.
- ملین و کمک به درمان یبوست
- شما میتوانید عملکرد کبد را با خوردن چغندر بهبود ببخشید و آن را سبکتر کنید.
- جلوگیری از نقایص مادر زادی جنین (به دلیل دارا بودن اسید فولیک)
- درمان بواسیر و التهاب لثه
- مصرف زیاد لبو باعث افزایش غلظت خون میشود و برای افرادی که معده ضعیفی دارند مناسب نیست زیرا میتواند ایجاد نفخ و یبوست کند.
- یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد لبو احتمال ایجاد سنگ کلیه است زیرا این گیاه سرشار از اگزالات است که میتواند باعث ایجاد سنگهای کلسیمی در کلیه و مجاری ادراری شود.
- مصرف آن در برخی افراد ایجاد دل پیچه و حالت تهوع میکند.
- ویتامین K موجود در چغندر و لبو می تواند با وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.
- مصرف بیش از حد آب لبو میتواند باعث گرفتگی تارهای صوتی شود.
- مصرف زیاد لبو باعث تغییر رنگ مدفوع و ادرار میشود.
طبع لبو چیست؟
طبع لبو یا همان چغندر پخته شده معتدل است اما برخلاف طبع لبو؛ طبع چغندر خام گرم و تر است و طبع ریشه آن معتدل است.
مصلح لبو چیست؟
مصلح لبو عسل است و توصیه میشود که به صورت گرم مصرف شود. مصرف زیاد لبو تولید سودا میکند.
مصرف برگ چغندر با آبغوره و یا پختن آن با عدس نیز مصلح آن بوده و برای کاهش ضرر مفید هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/