دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 شهريور 1399 - 20:00

طبع، خواص، مضرات و مُصلح چغندر در ویکی آنا

لبو همان چغندر پخته‌ است.
کد خبر : 516399
96447.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، چغندر گیاهی دوساله که در سال اول برگهای گسترده دارد و ریشه آن اندوخته قندی می‌سازد و در سال دوم ساقه گلدار آن تشکیل یافته اندوخته را بمصرف می‌رساند.


 چغندر پخته یا همان لبو از خوراک‌های خوش‌مزه و شیرین است. چغندر و برگ چغندر را برای پختن آش‌ها و بورانی‌ها گوناگون بکارمی‌برند. از گونه‌ای از آن نیز قند و الکل می‌سازند.


چغندر دو نوع است: يک نوع آن چغندر معمولي است به رنگ بنفش تيره و يا قرمز (لبو) و نوع ديگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن که اين چغندر به مقدار بسيار زياد در نقاط مختلف دنيا براي استفاده از شکر آن، کشت مي شود.


 



امام رضا (ع) می فرماید: به مریضها برگ چغندر را بخورانید ، زیرا که درآن شفاست و دردی در آن نیست و بیمار را به خواب راحت اندازد و سودا را به حرکت در آورد و خوره را قطع کند و برای سینه پهلو مناسب است.


 


خواص و مضرات چغندر



  • مصرف لبو باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

  • آب لبو سرشار از آنتی اکسیدان است.

  • موجب جوانسازی پوست می‌شود.

  • این گیاه می‌تواند از بروز التهاب جلوگیری کرده و فشار خون را پایین بیاورد.

  •  لبو نسبت به چغندر فولات کمتری دارد زیرا این ماده نسبت به حرارت حساس است.

  • پیشگیری از ابتلا به سرطان و کمک به درمان آن

  • افزایش عملکرد در ورزشکاران و انرژی زا

  • کمک به لاغری و کاهش وزن

  • برگ چغندر برای درمان التهاب مجاری ادرار و شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت‌کننده بدن و دافع سموم بدن دانسته شده است.




  • پیشگیری از بیماری‌های زوال عقل مانند آلزایمر و پارکینسون

  • پبشگیری از پوکی استخوان

  • کمک به درمان آرتروز

  • درمان کم خونی

  • جلوگیری از ریزش مو

  • بررسی ها کاملا نشان داده که یک ساعت بعد از مصرف آب چغندر کاهش تاثیر گذاری در فشار خون دیده می شود و بعد از سه تا چهار ساعت به میزان حداکثر رسیده و حتی آثار شگفت انگیز آن بعد از 24 ساعت نیز باقی می ماند.

  • ضد چروک طبیعی برای پوست

  • درمان لکه‌های پوستی

  • کمک به درمان سرما خوردگی

  • برگ چغندر؛ پاک کننده و باز کننده مجاری است و انسداد طحال را رفع می‌کند.

  • پخته آن به همراه سرکه مقوی طحال، کلیه و مثانه و مفاصل است.

  • در بهبود نقرس نقش دارد.

  • چغندر غنی از اسید فولیک است که از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری کرده و برای سلامت زن باردار مفید می باشد.

  • درمان التهاب مثانه

  • کمک به کاهش درد مفصل‌ها




  • یک مطالعه در ایسلند نشان داده که فیبر موجود در چغندر یا لبو می تواند هیپرگلیسمی را کاهش دهد و به این ترتیب برای درمان دیابت مفید می باشد.

  • کاهش کلسترول خون

  • آشی که در آن برگ چغندر بکار برود برای لینت مزاج و دفع بلغم مفید است.

  • برگ چغندر به تحریک قوای جنسی کمک می‌کند.

  • برای خارج کردن بلغم از بدن به همراه ادویه مسهله بکار می‌رود.

  • خواص برگ چغندر از ریشه آن بیشتر است.

  • چنانچه پوست در اثر سرما ترک بزند با گذاشتن آن در جوشانده برگ چغندر بهبود می‌یابد.

  • محافظت در برابر بیماری‌های قلبی عروقی

  • مطالعات در ژاپن نشان داده که نیترات و سیلیس موجود در چغندر می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.

  • چغندر حاوی مقادیر بالای بتالین می باشد که به کاهش علائم گواتر کمک کرده و برای درمان کم کاری تیروئید مفید می باشد.

  • ملین و کمک به درمان یبوست

  • شما می‌توانید عملکرد کبد را با خوردن چغندر بهبود ببخشید و آن را سبک‌تر کنید.

  • جلوگیری از نقایص مادر زادی جنین (به دلیل دارا بودن اسید فولیک)

  • درمان بواسیر و التهاب لثه




  • مصرف زیاد لبو باعث افزایش غلظت خون می‌شود و برای افرادی که معده ضعیفی دارند مناسب نیست زیرا می‌تواند ایجاد نفخ و یبوست کند.

  • یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد لبو احتمال ایجاد سنگ کلیه است زیرا این گیاه سرشار از اگزالات است که می‌تواند باعث ایجاد سنگ‌های کلسیمی در کلیه و مجاری ادراری شود.

  • مصرف آن در برخی افراد ایجاد دل پیچه و حالت تهوع می‌کند.

  • ویتامین K موجود در چغندر و لبو می تواند با وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.

  • مصرف بیش از حد آب لبو می‌تواند باعث گرفتگی تارهای صوتی شود.

  • مصرف زیاد لبو باعث تغییر رنگ مدفوع و ادرار می‌شود.


 


طبع لبو چیست؟
طبع لبو یا همان چغندر پخته شده معتدل است اما برخلاف طبع لبو؛ طبع چغندر خام گرم و تر است و طبع ریشه آن معتدل است.


مصلح لبو چیست؟
مصلح لبو عسل است و توصیه می‌شود که به صورت گرم مصرف شود. مصرف زیاد لبو تولید سودا می‌کند.
مصرف برگ چغندر با آبغوره و یا پختن آن با عدس نیز مصلح آن بوده و برای کاهش ضرر مفید هستند.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۲ نظر
ژاژا کاظمی
Finland
يکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۴
۰
عالی بود سپاس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۶
۰
وقتی معتدل هست چطور تولید سودا میکنه
هلدینگ شایسته