جزئیاتی از کارکرد رشتههای میکروبیولوژی و زیستشناسی سلولی/ میکروبیولوژیست چه تواناییهایی دارد؟
چنگیز احمدیزاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اهر، رشتههای مرتبط با زیستشناسی را یکی از رشتههای جذاب و تخصصی و درعین حال دارای بازار کار در صنایع مختلف ذکر و عنوان کرد: رشته میکروبیولوژی و زیستشناسی سلولی مولکولی در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر فعال است.
وی افزود: رشته زیستشناسی با گرایش ژنتیک، زیستشناسی با گرایش میکروبیولوژی صنعتی و زیستشناسی با گرایش بیوشیمی در مقطع کارشناسی ارشد و رشته ژنتیک مولکولی در مقطع دکتری تخصصی واحد اهر دایر هستند.
مدیر گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر اظهار کرد: رشتههای ذکرشده در راستای تسهیل در ادامه تحصیل علاقهمندان رشته علوم تجربی استان آذربایجان شرقی و منطقه ارسباران در سال ۱۳۸۷ با جذب استادان مجرب کشور و بورس فارغالتحصیلان ممتاز این رشته ایجاد شده است.
احمدیزاده در تشریح رشته میکروبیولوژی با گرایش پزشکی، غذایی و صنعتی افزود: میکروبیولوژی با میکروارگانیسمها یعنی موجودات ریز ذرهبینی سر و کار دارد و جنبه مهم این رشته مبارزه با میکروارگانیسمهای خطرناک و بیماریزاست که حیاط انسانها، حیوانات و گیاهان را به خطر میاندازند.
میکروبیولوژیست مسیر بیماریها را متوقف میکند
وی اضافه کرد: میکروبیولوژیست میتواند با شناسایی روش و مسیر ایجاد بیماریها، این مسیر را متوقف کرده و از چرخه و سیر بیماری جلوگیری کند.
مدیر گروه رشتههای زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر اظهار کرد: جنبه دیگر این رشتهها، استفاده بهینه و مناسب از میکروارگانیسمها برای تولید مواد غذایی و تبدیل بهینه صنایع غذایی مانند تهیه پنیر، ماست و یا حتی نان و تولید داروهای پزشکی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر در تکمیل توضیحات خود درباره علم میکروبیولوژی به آنا گفت: این علم در مورد چگونگی استفاده بهینه از میکروارگانیسمها و جلوگیری از ضررها و زیانهایی که این موجودات ریز ذرهبینی میتوانند به حیات انسانها، دامها و نباتات وارد کنند، بحث میکند.
امکانات آزمایشگاهی و عملی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر
وی امکانات آزمایشگاهی و عملی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر را یادآور شد و افزود: این دانشگاه به لحاظ فضا و تجهیزات مناسب آزمایشگاهی مرتبط با علوم زیستی بین واحدهای دانشگاهی استان آذربایجان شرقی موقعیت منحصربهفردی دارد و با دارابودن استادان باتجربه و کادر آزمایشگاهی جزء دانشگاههای موفق بوده و جزء سه دانشگاه برتر از نظر تجهیزات آزمایشگاهی در استان است.
احمدیزاده یادآور شد: این گروه مجهز به آزمایشگاه تخصصی میکروبیولوژی، ژنتیک و بیوشیمی و آماده ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی برای دانشجویان بوده و در کنار موارد ذکرشده برای برگزاری کارگاههای تخصصی ازجمله، الایزاPCR، شناسایی آنزیمها و مقالهنویسی آماده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر در مورد بازار کار فارغالتحصیلان این رشتهها گفت: در رشته میکروبیولوژی، ژنتیک و بیوشیمی، بخش اصلی کار دانشجویان مربوط به آزمایشگاههای تشخیص طبی است و فارغالتحصیلان این رشتهها میتوانند در سازمانهای حوزه بهداشت و درمان، پژوهشگاه نفت، آزمایشگاه پاتولوژی و میکروبشناسی، بیمارستانها، بخشهای تحقیقاتی صنایع غذایی و دارویی،کشاورزی، محیط زیست و تهیه لوازم آزمایشگاهی شرکتها و شرکت های دانشبنیان جذب و مشغول به کار شوند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در رشته ژنتیک نیز علاقهمندان میتوانند در مراکز مختلف تحقیقاتی از قبیل آزمایشگاههای ژنتیک، وزارت جهاد کشاورزی، مراکز پژوهشی وزارت علوم، مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و تکنولوژی زیستی مشغول کار شوند.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/