آخرین وضعیت تولید واکسن ایرانی کرونا
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بیش از هفت ماه از حضور ویروس کرونا در جهان گذشته است و در این محققان و مقامات بهداشتی کشورهای مختلف دست به کار شدهاند تا واکسنی علیه این ویروس کشنده بسازند؛ البته در این میان خبر ساخت واکسن کرونا توسط برخی کشورها باعث ایجاد خوشحالی در میان مردم جهان شده است؛ اما همچنان اقدام دقیق عملیاتی در زمینه واکسن کرونا انجام نشده و تنها راه درمان کرونا مراقبت اصولی و صحیح است.
روسیه نخستین گام را برداشت
روسیه اخیرا اعلام کرد که برای نخستین بار در جهان آزمایش بالینی واکسن کرونا را با موفقیت روی داوطلبان دانشگاه سیچینوای مسکو به پایان رسانده است. درحقیقت، برای نخستین بار است که واکسنی علیه کرونا روی انسان با موفقیت عمل کرده است.
مدیر بخش پژوهشهای پزشکی و بیوتکنولوژی دانشگاه سچینوا اعلام کرد که گروه اول داوطلبان به تازگی مرخص شدهاند و گروه دوم نیز چند روز دیگر از قرنطینه خارج خواهند شد. آزمایش بالینی واکسن روسها برای جلوگیری از شیوع کرونا ماه گذشته در دانشگاه سیچینوا با شرکت ۳۸ داوطلب کلید خورد. این در حالی است که میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه، نیز چند روز پیش اعلام کرد: تحقیقات همزمان روی ۱۷ واکسن در حال انجام است و دانشمندان روس امید زیادی به رسیدن به نتیجه در آینده نزدیک دارند.
گفتنی است تاکنون در روسیه بیش از ۷۲۲ هزار نفر کرونا گرفته و بیش از ۱۱ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
واکسن کرونا در انگلستان
دانشگاه آکسفورد در اواخر ماه آوریل با ۲۵ میلیون دلار بودجه از دولت انگلستان آزمایشهای انسانی را برای یک واکسن کرونا آغاز کرد. در اواخر ماه ژوئن، دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که واکسن ساخت شرکت داروسازی آسترازنکا احتمالاً کاندیدای برتر جهان است. بر اساس این گزارش در صورت پیشرفت این طرح، در نخستین مرحله ۳۰ میلیون نفر در انگلستان در پاییز امسال این واکسن را خواهند گرفت. واکسنهای کاندید دیگری نیز در مراحل آزمایش هستند که توسط محققان امپریال کالج لندن ساخته شدهاند.
گامهای آلمان برای درمان کرونا
Pfizer، غول دارویی ایالات متحده آمریکا، در حال همکاری با شرکت آلمانی BioNTech و شرکت چینی Fosun Pharma روی واکسنی است که در ماه آوریل در آلمان و به زودی در آمریکا آزمایشهای انسانی را آغاز میکند. شرکت آلمانی CureVac آزمایشهای اولیه را برای یک کاندید واکسن دیگر در ماه ژوئن آغاز کرده است.
اقدامات ایران چه بود؟
ایران نیز در زمینه کشف واکسن کرونا گامهای خوبی برداشته است؛ سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حدود یک ماه قبل و در مصاحبهای درباره کشف واکسن کرونا گفت: درباره واکسن کرونا در دنیا حرفهای زیادی مطرح شده است، اما هنوز به نتیجه قابل قبول و ۱۰۰ درصد در این حوزه نرسیدهایم. این ویروس پیچیده است و مشابه آن را تا به امروز ندیدهایم و در نتیجه تهیه واکسن آن نیز از پیچیدگیهای خاص خود برخوردار است.
وی افزود: ما برای اینکه از دنیا عقب نمانیم، با شرکتهای دانشبنیان، مؤسسه رازی و پاستور همزمان شروع به ساخت واکسن کردهایم. میتوانم بگویم که در سه چهار مورد از این همکاریهای مشترک، واکسن کرونای ایرانی تستها را تقریبا پاس کرده است و به زودی وارد ارزیابی بالینی میشویم.
البته روز ۱۹ مرداد ماه، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اعلام خبری در خصوص مراحل ساخت واکسن کرونا توسط محققان دارویی این ستاد گفت: با وجود اینکه زمان تولید واکسن معلوم نیست اما ما پا به پا جهان در حال پیشرفت داشتهایم دو مسیر آزمایش حیوانی در خصوص واکسن این ویروس به اتمام رسیده است و هم اکنون در حال ورود این واکسن به بحث انسانی هستیم و این اتفاق خوبی است.
مخبر ادامه داد: از سه مسیر تست حیوانی واکسن کرونا انجام شده است و با در نظر گرفتن پروتکلها و اخذ مجوزهای وزارت بهداشت طی یک الی دو هفته آینده تست انسانی آن شروع خواهد شد.
واکسن پایان راه نیست
با همه این تفاسیر به نظر میرسد باید همچنان منتظر باشیم تا واکسن کرونا کشف شود، واکسنی که با تلاش تمام محققان جهانی به زودی رونمایی خواهد شد؛ اما مسوولان بهداشتی کشورهای مختلف جهان بارها اعلام کردند که کشف واکسن کرونا به این معنی نیست که این بیماری ریشه کن خواهد شد و همه مردم جهان باید خود را برای زندگی با کرونا آماده کنند، مانند بسیاری از بیماری های دیگر مثل ایدز و آنفلوانزا این بیماری نیز با مردم جهان خواهد ماند.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/