سلامت زبان فارسی در صداوسیما و جامعه به یکدیگر وابسته است
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، دوشنبه، بیست و چهارم شهریورماه ۱۳۹۹، در آستانه سیامین سالگرد تأسیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همچنین روز شعر و ادب فارسی، جمعی از مدیران فرهنگستان زبان و ادب فارسی با رئیس و معاونان سازمان صداوسیما دیدار کردند.
در این جلسه که بهمنظور بررسی عملکرد یکساله دو سازمان، پس از عقد تفاهمنامۀ همکاری در شهریورماه سال گذشته ترتیب یافته بود، دکتر رضی، معاون طرح و برنامه صداوسیما و مهنوش تهرانی، رئیس دفتر ارتباط با صداوسیمای فرهنگستان، گزارشی از این فعالیتها ارائه کردند.
در ادامه عبدالعلی علیعسکری، رئیس سازمان صداوسیما، در سخنانی اظهار کرد: زبان فارسی ستون فقرات هویت ملی مردم است. تهاجم زبان بیگانه و لغتهای غربی یک هجمه فرهنگی است که در بخشهای ادبیات عمومی، علمی، تخصصی، کارهای تولیدی و… اثر میگذارد.
رئیس صداوسیما با اشاره به برخی برنامههای شاخص تلویزیون در حوزه زبان و ادبیات فارسی گفت: ما در شبکۀ آیفیلم ۲ که مخاطب فارسیزبان کشورهای مجاور را پوشش میدهد، تلاش میکنیم علاقۀ مردم را به زبان شیوای فارسی، بهعنوان حلقهای از وحدت مردم منطقه، بالا ببریم؛ چراکه زبان فارسی مهمترین زنجیرۀ ارتباط عاطفی برای وحدت است.
پس از آن غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اظهار کرد: تعداد برنامههای تولیدشده در این زمینه، خصوصاً پس از عقد تفاهمنامۀ همکاری در سال گذشته، نشان از توجه رسانۀ ملی به این امر دارد که موجب خرسندی و تشکر است.
وی با بیان اینکه زبان فارسی ابعاد بسیاری دارد افزود: زبان فارسی مانند ظرفی است که هویت ما بهعنوان یک ملت در داخل این ظرف ریخته شده است و دشمن در سالهای پس از انقلاب که عَلَم استقلال را به دست گرفتیم، همواره کوشیده است که این هویت را نابود کند. آنها بخشی از این هدف را با ایجاد تضاد و تفرقه، با دامن زدن به اختلافات قومی و بخش دیگر را با ضربه زدن به عوامل وحدتافزایی چون زبان دنبال میکنند.
حدادعادل با تأکید بر این موضوع که سازمان صداوسیما و آموزشوپرورش دستگاههایی هستند که در حفظ این ظرف مسئولیت زیادی دارند، گفت: کارهای خوبی تاکنون در رسانۀ ملی انجام شده، اما به نظر میرسد یک مدیریت واحد، در حد یک معاونت، برای این کار لازم باشد؛ مدیریتی که برای بخشهای مختلف رسانۀ ملی نمودار سازمانی طراحی کند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی سپس توجه به سلامت زبان را در برنامههای صداوسیما و در جامعه به یکدیگر وابسته دانست و گفت: موضوع آموزش در حفظ زبان فارسی و ترویج آن مهم است و فرهنگستان زبان فارسی آمادگی کامل دارد با رسانۀ ملی در این زمینه همکاری کند.
وی با قدردانی از اقدامات جسورانۀ ادارۀ کل بازرگانی سازمان صداوسیما برای حفظ زبان فارسی، مطابق تفاهمنامۀ سال گذشته، و با اشاره به ضررهایی که سازمان متحمل شده است، گفت: اگر همۀ بخشهای صداوسیما ادبیات فارسی را پاس بدارند، ولی بازرگانی سازمان آن را رعایت نکند، مخاطبان در عملکرد رسانۀ ملی احساس تعارض میکنند.
وی همچنین از آمادگی فرهنگستان برای کمک به صداوسیما در تدوین آئیننامۀ پاسداشت زبان فارسی خبر داد و گفت: اگر تولیدکنندگان بدانند که در صورت انتخاب نام خارجی برای کالایشان امکان تبلیغ در صداوسیما را از دست میدهند از این کار دست میکشند. ما میتوانیم در انتخابی نامی زیبا و متناسب به آنها کمک کنیم.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/