استاد سعادت کمتر حرف میزدند و بیشتر مینوشتند / دانشنامه زبان و ادب فارسی یادگار بینظیر مرحوم سعادت
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اسماعیل سعادت، عضو پیوستۀ فقید فرهنگستان زبان و ادب فارسی دوازدهم شهریورماه ۱۳۹۹ در سن ۹۵سالگی درگذشت.
مهدی قنواتی، مسئول آموزش فرهنگستان زبان و ادب فارسی و از شاگردان مرحوم سعادت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، گفت: استاد متولد مهرماه ۱۳۰۴ و اهل خوانسار بودند. براساس اظهارات خودشان در کودکی پدرشان را از دست دادند و دوران کودکی و نوجوانی سختی را گذراندند و درد یتمی را تجربه کردند.
وی با اشاره به اینکه مرحوم سعادت پس از فارغ التحصیلی از دانشسرای مقدماتی در شغل معلمی مشغول به کار شدند، عنوان کرد: استاد سعادت دو مدرک لیسانس زبان و ادبیات فرانسه و زبان و ادبیات انگلیسی داشتند و چندی بعد از دریافت دو مدرک زبان خارجه در رشته زبانشناسی از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شدند.
مسئول آموزش فرهنگستات زبان و ادب فارسی اضافه کرد: این پژوهشگر برجسته از اواخر دهه سی وقت خود را به پژوهش، ترجمه، فعالیت علمی و آموزش گذراندند.
قنواتی بیان کرد: استاد سعادت از جمله نسل اول ویراستاران حرفهای ایران بودند که پیش از انقلاب فعالیت گسترده داشتند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی شدند. ایشان بیشتر فعالیت نشر کتابهایشان در حوزه ترجمه بوده است که چندین بار هم ترجمههای ایشان برنده جشنواره کتاب سال ایران شده است.
وی عنوان کرد: یکی از مهمترین آثاری که ایشان از خودشان به یادگار گذاشتند؛ دانشنامه زبان و ادب فارسی است که در ۶ مجلد و یک جلد تحت عنوان جلد ذیل و مجموعا در هفت جلد به چاپ رساندند که تا چند دهه اثری مانند آن منتشر نخواهد شد.
مسئول آموزش فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره خصوصیات کاری و اخلاقی استاد سعادت اظهار کرد: از اواخر دهه ۷۰ افتخار شاگردی ایشان را در فرهنگستان پیدا کردم ایشان بسیار کم حرف بودند و تا زمانی که لازم نمیشد در هیچ مسئله ای دخالت نمیکردند. همین ویژگی کمسخنی باعث شده بود که بیشتر زمان خود را به نوشتن اختصاص بدهند.
قنواتی ضمن بیان اینکه مرحوم سعادت بسیار بادقت و در کار بیتعارف بود و تمام ظرائف و دقائق را در کار لحاظ میکرد، ابراز کرد: استاد هیچ زمانی را از دست نمیدادند و هر روز صبح قبل از شروع ساعت کاری در محل فرهنگستان زبان و ادب فارسی حضور پیدا میکردند و بسیار دقیق و منظم بودند.
وی خاطرنشان کرد: استاد سعادت یک معلم بالفطره بودند و همنشینی و معاشرت با ایشان تماما کلاس درس بود. چند دهه طول خواهد کشید تا استادی شبیه مرحوم سعادت رشد و بروز کند.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/