دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
غلامی در برنامه «بدون توقف»:

با آقایان بدپوشش هم باید برخورد شود/ اگر حجاب قانون هم نباشد مسلمانان موظفند آن را رعایت کنند

علی غلامی در برنامه تلویزیونی «بدون توقف» با اشاره به اینکه اصل پوشش، زن و مرد ندارد، عنوان کرد: قطعا گشت امنیت اخلاقی باید طبق قانون خودش با آقایان بدپوشش هم برخورد کند.
کد خبر : 515086
IMG_20200904_153806_595.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، علی غلامی در برنامه «بدون توقف» که 24 شهریورماه از شبکه سه پخش شد، تصریح کرد: مواجه ما با آنهایی که ظاهر، نگاه سیاسی یا عقیده فرهنگی متفاوتی با ما دارند خیلی تند است، ما خیلی کم صبر هستیم و غالبا در بحث‌ها تحلیل می‌کنیم تا گفت‌و‌گو.


وی همچنین در خصوص حضور جهانگردان خارجی در ایران گفت: ما نسبت به غربی‌ها یا افراطی هستیم یا تفریطی، یک تصوری داریم که هر که از غرب آمده به دنیال این است که شهوترانی کند، اما به خدا اینطور نیست، آنها هم آدمیزاد هستند، کاش چند دانشجوی مدیریت گردشگری تیم تشکیل داده و هر کدام با هزار توریست گفت‌وگو کنند و بپرسند خانمی که آمدی ایران را ببینی از اینکه چیزی سرت بندازی ناراحتی؟ قطعا 97 درصد می‌گویند نه، اما جاده‌ها و هتل‌هایتان افتضاح بود.


این استاد حقوق در پاسخ به این سؤال که «چرا حکومت و گشت امنیت اخلاقی به پوشش مردان کاری ندارد» عنوان کرد: اصل پوشش، زن و مرد ندارد، ما نسبت به خانم‌ها و خانم‌ها نسبت به خودشان حق خودشان را ادا نکردند، ادبیات ما ادبیات مردانه شده در حالیکه اگر خانم‌ها وارد می‌شدند موضوع به این شکل پیش نمی‌رفت و ما باید از همان ابتدا صحبت می‌کردیم. حد حجاب این است که باید عورت را بپوشانیم و مفسده ایجاد نکنیم، عورت در عربی یعنی هر چیز آسیب‌پذیر مورد نگرانی، لذا بدن زن همه‌اش عورت است غیر از صورت و دست‌ها از مچ، بدن مرد همان میزانی که اگر مایو بپوشد عورت را پوشانده، پس یک آقا می‌تواند با مایو بیرون بیاید؟ نه، همان طور که خانمی نمی‌تواند خود را بپوشاند وعفاف نداشته باشد، چون هر دو ایجاد مفسده می‌کنند، پس آقایان هم باید لباسی بپوشند که جلب توجه نکند.


عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینکه قطعا گشت امنیت اخلاقی باید طبق قانون خودش با آقایان بدپوشش هم برخورد کند، اظهار کرد: متأسفانه در ادبیاتی که ما داشتیم آن قدر در مورد حجاب آقایان صحبت نشده، خوب حالا سؤال می‌شود آیا حد پوشش مرد و زن خودش تبعیض نیست؟ تبعیض دو جور است ما یک تبعیض ناروا داریم یک تبعیض روا، تبعیض ناروا این است که شما خانمی حق نداری درس بخوانی، شما آقایی حق داری. این تبعیض نارواست، اما تبعیض روا یعنی تبعیض متناسب با ویژگی‌ها، استعدادها و کارکردها، مثلا تبعیض روا بین و زن و مرد این است که تأمین معاش خانواده با مرد است یعنی خانم وظیفه ندارد اگر کمک کرد لطف کرده، اما به آقایان قدرت جسمانی بیشتر داده شده پس باید تکلیف بپذیرد. از طرف دیگر زن جذاب است، یک امتیاز به او داده شده و چون جذابیت زن از مرد بیشتر است، آسیب‌پذیر است و حد حجابش هم بیشتر است. حجاب اصلش یکی است اما آنکه جذاب‌تر است حد حجابش بیشتر و آنکه جذابیت کمتری دارد حد حجابش هم کمتر است، پس این تبعیض رواست.


غلامی در ادامه توضیح داد: حالا وقتی حجاب برای دو جنس است فقط حدش فرق می‌کند، نمی‌توانیم بگوئیم زن‌ها می‌خواهند مردان را به گناه بیندازند، اگر این طور باشد یک پیرمردی بیاید شما حجاب‌تان را برمی‌دارید، دلیل حجاب خانم‌ها به گناه افتادن آقایان نیست، ممکن است اثرش این باشد اما ریشه آن نیست. نکته دیگر اینجاست اگر کسی گفت من این را حد قبول ندارم باید جواب دهد که چه چیزی جای آن را قبول داری، آنها که می‌گویند روسری را حذف کنید اجبار روسری غلط است باید جواب دهند، چرا اجبار مانتو جایز است؟.


رئیس دانشکده معارف دانشگاه امام صادق(ع) در پاسخ به این سؤال «برخی فقها عقیده دارند که برای بانوان مسلمان اجباری در حجاب سر نیست» گفت: برخی بخشی از احکام را انتخابی برداشتند و عقیده خود را اعلام کردند. در حکومت اسلامی می‌گوئیم ولی‌فقیه همان ولایت رسول‌الله است، ولی‌فقیه همان اختیارات پیغمبر(ص) را دارد غیر از آنچه که به نبوت حضرت اختصاص دارد مثل وحی و عصمت، همین که می‌گوئیم ولایت رسول الله است یعنی محدود به دایره شرع است، ولی‌فقیه نمی‌تواند چیزی غیر از شرع حکم کند، مثلا بگوید همه باید چادری باشند، اینکه کسی بیاید بگوید فردی می‌تواند مسلمان باشد اما حجاب را رعایت نکند امکان ندارد، ممکن است یک فقیه با یک مبانی به این برسد که حجاب را در جامعه الزامی و قانون نکند اما آن به این معنی نیست که کسانی که حجاب را رعایت نمی‌کنند حکم اسلام را انجام می‌دهند، اینها دو حرف متفاوت است.


غلامی در پایان یادآور شد: یعنی من الان فقیهم می‌گویم حکومت اسلامی حق ندارد حجاب را قانونی کند این یک معنا دارد یا اینکه می‌گویم اگر کسی حجاب را رعایت نکرد مسلمان است، این‌ها دو حرف است. هیچ فقیهی نمی‌گوید حجاب دستور دین نیست و اگر انجام نشود هیچ اشکالی ندارد، اما برخی فقها می‌گویند حکومت اسلامی نباید حجاب را قانونی کند. اگر به فرضی که امکان ندارد ولی‌فقیه گفت حجاب قانونی نیست و فردی حجاب را رعایت نکرد آیا او دستور اسلام را انجام می‌دهد، نه خیر، قانونی نبودن حجاب با بی‌حجابی یک فرد متفاوت است، یعنی اگر حجاب را قانونی نکردند هم مسلمانان موظفند حجاب داشته باشند و هر کس حجاب نداشته باشد نمی‌گویم مسلمان نیست ولی به یکی از احکام اسلام عمل نکرده است.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب