دو سال انتظار برای دریافت کارت ملی!/ مردم از بیبرنامگی گله دارند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه ایران در گزارشی به گلایههای مردم برای تأخیر در صدور کارت هوشمند ملی که مهم ترین برگ هویت شهروندی است، پرداخته که مهمترین بخشهای آن در ادامه آمده است.
صف دریافت کارت ملی از بقیه شلوغتر است
اینجا دفتر پیشخوان دولت در حوالی چهارراه لشگر است. جمعیت زیادی با ماسک جلوی گیشههای مختلف ایستادهاند. مردم از ازدحام و شلوغی در این روزهای گرم و کرونایی شکایت دارند. صف ثبتنام برای دریافت کارت ملی هوشمند از بقیه شلوغتر است. با اینکه برخی از مردم دو سال از ثبتنام شان برای دریافت کارت ملی هوشمند میگذرد ولی هنوز هیچ کارتی به دستشان نرسیده.
با این اوصاف بازهم افراد برای ثبتنام مراجعه میکنند. در سال 1391 پروژه تعویض کارتهای ملی کاغذی کلید زده شد، اما با شدت گرفتن تحریمها و نبود زیرساختهای تولید کارت هوشمند ملی، حالا مدتها است که مردم در انتظار پیامک دریافت کارت ملی خود هستند.
تا پیش از این دفاتر پست هم به موازات دفاتر پیشخوان دولت، تمامی امور مربوط به کارت ملی هوشمند را انجام میدادند، اما حدود سه هفته است که دیگر صفر تا صد امور مربوط به کارت ملی به دفاتر پیشخوان دولت سپرده شده است.
منتظر اساماس باش!
دختری 15 ساله بههمراه مادرش برای دریافت کارت ملی به دفتر پیشخوان مراجعه کرده، او میگوید: «در عرض یک ماه قرار بوده کارت ملی رو تحویل بدن اما امروز دیدم که بعضیها چندین ماهه که ثبتنام کردن ولی هنوز کارتشون نیومده» خانمی در صف انتظار برای پیگیری مراجعه کرده، دو سال است که کارت ملی را گم کرده و شکایت میکند که با آن برگه باریکی که دریافت کرده نمیتواند کارهای بانکیاش را انجام دهد.
باز هم همان جواب همیشگی را میشنود: «منتظر اساماس باش» در دفتر پیشخوان دیگری در حوالی میدان انقلاب هم مردم برای انجام کارهای مختلفی مانند تعویض شناسنامه یا کارت ملی حضور دارند.
آقای محمدی میگوید: «برای ثبتنام جهت دریافت کارت ملی، اول به کافی نت رفتم، در آنجا 35 هزار تومان برای ثبتنام اولیه هزینه کردم، 25 هزار تومان به حساب سازمان ثبت احوال و 10 هزار تومان سهم کافی نت است. در کافی نت خودم مشخص کردم کدام دفتر پیشخوان و در چه ساعتی مراجعه کنم.
حالا هم در دفتر پیشخوان حدود 40 هزار تومان هزینه کردم اما زیاد معطل نشدم. سریع عکس و اثر انگشتم را ثبت کردند و این برگه کوچک کاغذی را به من دادند، اما در جریان هستم که بسیاری از کارهای اداری و بانکی با این برگه راه نمیافتد.
پسر نوجوانی هم برای دریافت کارت ملی مراجعه کرده بود، ولی متوجه شده بود که اول باید با گواهینامه تحصیلی شناسنامه را عکس دار کند، بعد برای دریافت کارت ملی اقدام کند. البته افراد بالای 18 سال میتوانند شخصاً برای دریافت کارت ملی اقدام کنند.
هر دفتر پیشخوان ماهانه تا 1000 درخواست برای کارت ملی دارد
جلال گل محمدی، مدیر یکی از دفاتر پیشخوان دولت با اشاره به سختی کار در روزهای کرونایی درباره روند ثبتنام برای دریافت کارت ملی میگوید: با اوج گرفتن بیماری کرونا پیشنهاد دادم که دفتر را تعطیل کنیم اما کانون کشوری دفاتر پیشخوان با این پیشنهاد موافقت نکرد، البته بازرسان وزارت بهداشت برای سرکشی در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی بهصورت منظم سرکشی میکنند، در عین حال روزهایی که ازدحام جمعیت زیاد است، سعی میکنیم افراد گروه به گروه وارد دفتر شوند.
وی میافزاید: چندی پیش بهدلیل اختلافاتی که میان پست و سازمان ثبت احوال به وجود آمد، کلیه خدمات مربوط به کارت ملی به دفاتر پیشخوان دولت سپرده شد، یکی از تفاوتهای عمده ما با پست در خصوص خدماترسانی به شهروندان حضور یک نیروی کاردان فنی از اداره ثبت احوال در دفتر است. این نیرو عمدتاً امور مربوط به کارت ملی و شناسنامه را بر عهده دارد.
بهگفته وی، ماهانه بهطور تقریبی 600 تا یکهزار نفر ارباب رجوع برای دریافت کارت ملی به این دفتر مراجعه میکند. البته از تاریخ 1397.3.18 به ندرت کارت ملی هوشمند صادر شد و بهدلیل تشدید تحریمها روال صدور کارتها بشدت مختل شد، با این حال در روزهای گذشته این مشکل کمکم حل شده و کارتها در حال صدور هستند و برگههایی که در حکم کارت ملی هستند در حدود کمتر از نیم ساعت در اختیار شهروندان قرار میگیرند و بر اساس مصوبه هیأت وزیران کلیه ادارات و بانکها موظف هستند با ارائه اصل شناسنامه و رسید تکمیل شده کارت هوشمند ملی، کلیه خدمات مورد نظر شهروندان را ارائه دهند.
گل محمدی درباره تفاوت ثبتنام اینترنتی قبل از مراجعه به دفاتر پیشخوان توضیح میدهد: افراد میتوانند از خانه، ثبتنام اولیه را انجام دهند اما اگر ثبتنام نکرده باشند، ما در دفتر برایشان ثبتنام را انجام میدهیم. شهروندان میتوانند برای کوتاه شدن مدت انتظار، در خانه به سایت «ncr.ir» مراجعه کرده و ثبتنام اولیه را انجام دهند و سپس برای تکمیل فرآیند ثبتنام که شامل اسکن شناسنامه، احراز هویت، عکاسی و انگشت نگاری به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند.
گلایه از بیبرنامگی در ارائه کارت ملی
در خیابان بلوار کشاورز به دفترپیشخوان دیگری مراجعه میکنم که بر خلاف سایر دفاتر بسیار خلوت است، از آقای احمدی نیا، مدیر دفتر میپرسم که امور کارت ملی را چه کسی انجام میدهد؟ او میگوید که به ما اجازه انجام امور کارت ملی را ندادهاند، کلاً یکسری دفاتر پیشخوان میتوانند ثبتنام کارت ملی را انجام دهند، اتفاقاً افراد زیادی مراجعه میکنند و ما آنها را به دفاتر دیگر ارجاع میدهیم.
در خیابان ولیعصر هم به سراغ دفتر دیگری میروم در آن جا هم فقط با ارائه کارت ملی قبلی و شناسنامه و دریافت مبلغ 30 هزار تومان که 25 هزار تومان سهم ثبت احوال و 5 هزار تومان سهم دفتر است، پیش ثبتنام انجام میشود و افراد تا سه روز فرصت دارند که برای تکمیل فرآیند ثبتنام به دفاتر پیشخوانی که با سازمان ثبت احوال قرارداد دارند، مراجعه کنند و با پرداخت هزینه 14 هزار و 500 تومان رسید نواری کاغذی را دریافت کنند.
در یکی از خیابانهای منتهی به میدان هفت تیر هم به دفتر پیشخوان دیگری مراجعه و با ازدحام جمعیت مواجه میشوم، برخی از مراجعه کنندگان در ابتدا به دفاتری که مجوز ثبتنام کارت ملی را ندارند، مراجعه کرده بودند، به اعتقاد آنها در این روزهای کرونایی و گرمای تابستان که ترددهای بیمورد سبب افزایش بیماری میشود، باید کلیه دفاتر پیشخوان دولت خدمات کارت ملی را ارائه دهند.
آقای موحد که برای دریافت کارت ملی به دفتر مراجعه کرده بود، با تأکید بر این نکته که بسیاری از بانکها و حتی اتاق بازرگانی کارت ملی قبلی را قبول نمیکنند، میگوید: «برای انجام کارهای اداری مجبور به تعویض کارت ملی شدم اما اصلاً نمیدانم چه زمانی کارت برایم صادر میشود و با آن رسید کاغذی نواری هم خیلی از بانکها کار را انجام نمیدهند.»
در این میان خانم آذرشب کارمند این دفتر، میگوید: «موردی که سبب شده بسیاری از شهروندان گلهمند باشند، بیبرنامگی در ارائه کارت ملی هوشمند است، دیده شده فردی تنها با گذشت چند ماه از ثبتنامش، کارت ملی او صادر شده اما افراد زیادی نزدیک به دو سال است که در انتظار دریافت پیامک هستند. روزانه نزدیک به 10 نفر برای ثبتنام کارت هوشمند ملی به دفتر ما مراجعه میکنند و از این ماه هم که صدور کارتها آغاز شده روزانه 16 تا 20 کارت در این دفتر در اختیار شهروندان قرار میگیرد.»
انتهای پیام/
انتهای پیام/