استفاده از ظرفیت دانشجویان توسط تشکلها برای نیل به اهداف فرهنگی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نجفآباد، فرزاد جهانبین در جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اظهار کرد: مدیران یکی از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار در روحیات نیروی انسانی هستند. رفتار آنان روی اشخاص تأثیر زیادی دارد و هیچ عاملی بهاندازه رفتار و منش مدیران روی جامعه دانشگاهی تأثیرگذار نیست.
وی افزود: در فرهنگسازمانی مهمترین عامل اثرگذار، رفتار مسئولان سازمانهاست و یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار استادان هستند، به این دلیل بخش عمدهای از این تأثیرگذاری بر بدنه دانشجویی، باید از طریق استادان باشد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: نیرویی که میخواهد در خدمت نظام و جامعه اسلامی قرار بگیرد باید ویژگیهایی داشته باشد که اگر در نهاد جامعه تثبیت شوند اقتضای دینداری در آن جامعه فراهم میشود.
جهانبین با اشاره به اینکه نخستین ویژگی نیروی انسانی کارآمد کرامت است، اضافه کرد: برای دورکردن فرد از آلودگیها باید به او کرامت آموخت و اگر کسی در خود احساس حقارت کند نمیتوان از شر او ایمن بود.
تحقق تمدن نوین عامل و فاعل نیاز دارد
وی دومین ویژگی را عقلانیت عنوان کرد و ادامه داد: جامعهای که عاقل باشد آمادگی دورشدن از بدیها و آموختن کرامت را دارد و به فرموده مقام معظم رهبری باید کاری کنیم که در دانشگاه عقل بر غریزه غلبه کند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی سومین ویژگی را اعتمادبهنفس دانست و مطرح کرد: اگر در جامعهای احساس خود کوچک بینی ایجاد کنیم و نیروی انسانی اعتمادبهنفس نداشته باشند خیری در آن جامعه وجود نخواهد داشت.
جهانبین ویژگی رعایت چارچوبها را چهارمین ویژگی نام برد و توضیح داد: انسان باید خواستههای خود را با قواعد تنظیم کند تا چارچوبمند باشد همانگونه که امیرالمومنین علیهالسلام نظم را در تقوا میبینند و در سایه نظم است که انسان باتقوا و چارچوب مند میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف انقلاب اسلامی را تحقق تمدن نوین اسلامی است، تأکید کرد: توحید باید در جامعه، سبک زندگی و هنر وجود داشته باشد و جایگاه دین باید بالاتر از اقتصاد و سیاست باشد. تحقق تمدن نوین عامل و فاعل نیاز دارد که عامل همان نرمافزار و فاعل آن نیز نیروی انسانی است.
نقش تشکلها و کانونهای دانشجویی در تقویت فضای مجازی
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تولید نظریه را بر عهده نیروی انسانی و تعلیم و تربیت نیروی انسانی برای این کار را بر عهده دانشگاه دانست و افزود: دانشگاه اسلامی، دانشگاهی است که در مورد مسائل کشور باید تولید نظریه کند و کشور را به سمت جامعه اسلامی بکشاند.
جهانبین با بیان اینکه وجود تشکلها در دانشگاهها بسیار مهم است و عنوان کرد: میتوان از ظرفیت دانشجویان برای رسیدن به اهداف فرهنگی استفاده کرد و با مدیریت درست تشکلها و استادان چارچوبها را به دانشجویان آموزش داد.
وی خاطرنشان کرد: در دوران کنونی و حضور فیزیکی نداشتن دانشجویان در دانشگاه، فعالیت در فضای مجازی نباید فراموش شود که در این بین نقش تشکلها و کانونهای دانشجویی در تقویت فعالیتها بسیار مهم و حیاتی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه دین در رأس همه امور فرهنگی است، تأکید کرد: باید در کنار دین و مسائل دینی فعالیتهای فرهنگی بسیاری داشته باشیم و با کمک دین در مسائل فرهنگی فعالیت کنیم.
دانشگاه باید با معیارهای انقلابی و اسلامی منطبق باشد
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز با اشاره به اینکه دانشگاه باید با معیارهای انقلابی و اسلامی منطبق باشد، گفت: برای رسیدن به این هدف به تعامل نیاز است.
حجتالاسلام عباسعلی حیدری افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با برخورداری از ظرفیت و امکانات مطلوب بهویژه در زمان شیوع ویروس کرونا در برگزاری دورههای آموزشی بهصورت مجازی و با موضوعات مختلف برای استادان و همکاران، همکاری مستمر و بسیار خوبی داشته است.
وی تأکید کرد: اعضای شورای فرهنگی نباید در مسائل فرهنگی به همین اندازه بسنده کنند و باید با همکاری و برنامهریزی مدون فرهنگی برای دانشجویان بتوانیم از توانمندیهای خوب جوانان دانشجو در مسائل فرهنگی و دانشجویی استفاده کنیم.
اصلیترین وظیفه دانشگاهیان برنامهریزی اصولی در حوزه فرهنگ است
امیررضا نقش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد نیز با اشاره به دغدغه اصلی مدیران و مسئولان دانشگاه در اهتمام جدی به مسائل فرهنگی و تربیتی در دانشگاه گفت: امروز اصلیترین وظیفه ما سیاستگذاری، برنامهریزی اصولی و تأثیرگذار در حوزه فرهنگ است و تربیت نسل جوان دانشجو بر مبنای اصول انسانساز اسلام و عینیتبخشی معارف قرآن و عترت در دانشگاههاست.
انتهای پیام/4121/
انتهای پیام/