چگونگی فعالیت سامانه آموزشیار + فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سامانه آموزشیار در قالب طرح نظام هوشمند و یکپارچه دادههای دانشگاه آزاد اسلامی و با هدف شفافسازی و افزایش یکپارچگی سیستمی، کاهش تمرکزگرایی، راهبری مدل شبکه دانشگاه، انضباط بخشی بیشتر در اجرای فعالیتها و برنامههای کلان دانشگاه طراحی و اجرایی شد.
ثبت دروس با عناوین و کدینگ یکسان، امکان برگزاری کلاسها بهصورت استانی، تسهیل در فرآیند نقل و انتقال دانشجو بین واحدها، مدیریت واحد در مدل شبکهای یکپارچه، نظارت جامع آمار و یکپارچگی و ارتباط دادهها از جمله ویژگیهای سامانه آموزشیار است که تمامی فعالیتهای مربوط به پرداخت و تقسیط و سایر امور مالی مربوط به دانشجویان نیز از طریق این سامانه انجام میشود.
دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی برای ورود به سامانه آموزشیار و انتخاب واحد خود، باید به آدرس اینترنتی edu.iau.ac.ir مراجعه کرده و پس از مطالعه راهنمای دانشجویان و اطلاع از نحوه ورود شماره دانشجویی جدید خود که بر مبنای اضافه کردن کد واحد دانشگاهی محل تحصیل به ابتدای شماره دانشجویی تعیین میشود، از این شماره دانشجویی برای ورود به سامانه آموزشیار استفاده کنند.
پس از انتخاب آیکون دانشجو و وارد کردن شماره جدید دانشجویی، صفحهای باز میشود که دانشجویان با مطالعه و پذیرش موارد آن، میتوانند پس وارد کردن نام کاربری خود که شامل ترکیب (کد واحد دانشگاهی+شماره دانشجویی@edu) و کلمه عبور که همان شماره دانشجویی جدید است، وارد پرتال آموزشیار شده و از طریق دسترسیهای ارائه شده اقدام مشاهده دروس ارائه شده، معدل کل، وضعیت تراز مالی، پرداخت بدهیها و شهریه ترم جاری و انتخاب واحد کنند.
در صفحه ابتدایی سامانه آموزشیار امکان تغییر رمز عبور، انتخابترم تحصیلی، ارزشیابی عملکرد اساتید، جستجوی کلاس درس در دانشکده و گروه دانشجو، مشاهده آخرین وضعیت ثبتنام در اختیار دانشحویان قرار گرفته است.
همچنین دانشجویان در صورت داشتن هرگونه سؤال و مشکل میتوانند در صفحه edu.iau.ac.ir و مراجعه به منوی «سیستم پشتیبان» با وارد کردن کد ملی و شماره دانشجویی به عنوان رمز عبور سؤالات خود را با کارشناسان مرکز فناوری اطلاعات و شبکه علمی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کنند.
انتخاب واحد درترم جدید تحصیلی به تفکیک استانها انجام میشود. صرفاً ورود دانشجو براساس جدول استانی خواهد بود. دانشجویان در سایر زمانها امکان ورود ندارند. سه نوبت ساعتی برای انتخاب واحد در نظر گرفته شده است.
مزایای سامانه آموزشیار
دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰۰ واحد در کشور دارد؛ برخی از واحدها سیستم آموزشی خوبی داشتند و برخی هم اینطور نبودند. به همین دلیل آموزش مجازی با مشکلاتی مواجه بود. در سیستم جدید، دانشجو با یک شماره دانشجویی میتواند همه خدمات را بهصورت یکپارچه دریافت کند. سامانههای قبلی آموزش و شهریه بود اما در سامانه جدید مجموعهای از خدمات به دانشجویان ارائه میشود.
از مزایای این سیستم، در این سیستم پرونده فارغالتحصیلی به سرعت صادر میشود و فرآیند صدور چندماهه به چند هفته تقلیل مییابد. نقل و انتقال دانشجویان سهل میشود. موقعیت میهمانی دانشجو هم بهراحتی صورت میگیرد. همچنین سرفصلهای متحد الشکل ایجاد میشود که همه واحدها براساس آن عمل خواهند کرد.
در این سامانه صدور گواهیهای نظیر اشتغال به تحصیل اتوماتیک صورت میگیرد و دیگر نیازی به اقدمات حضوری نیست. البته این قسمتها روی سامانه هنوز راه اندازی نشده است و فعلاً در حد انتخاب واحد است.
سامانههای دیگر بعد از انتخاب واحدها بقیه سامانهها به آموزشیار اضافه میشود. همه دانشجویان ورودی ۹۹ باید با سامانه آموزشیار انتخاب واحد کنند.
نحوه آموزش الکترونیکی درترم آینده
درترم آینده دو سامانه LMS را برای همه واحدها وجود خواهد داشت. درترم قبل سیستمهای متعددی در دسترس بود. ترم آینده اینگونه نخواهد بود و کلاسها با کیفیت بهتری ارائه میشود.
دانشجویان میتوانند در سامانه پاسخ https://pasokhgoo.iau.ir/ سؤالات خود را مطرح کنند. کارشناسان به سؤالات دانشجویان پاسخ میدهند.
توصیه به دانشجویان
دانشجویان در ورود اولیه کارنامه آموزشی و مالی خود را کنترل کنند اگر مغایرتی وجود داشت حتماً به واحدها اعلام کنند. ایرادات به سرعت رفع میشود.
اگر اساتید نمرات را ثبت و نهایی کنند مشکلی برای دانشجویان وجود ندارد. ولی اساتیدی که نمرات را وارد و نهایی نکردند، نمره برای دانشجویان نمایش داده نمیشود.
براساس آخرین آمار ۵۱ هزار نمره برای دانشجویان ترم تابستان ۹۹ درج شده است. همچنین یک میلیون نمره برای ترم دوم ۹۸ ثبت شده است. برای نمرات جدیدی که ثبت میشود امکان اعتراض وجود دارد ولی برای نمراتی که از سیستمهای دیگر انتقال داده شده امکان اعتراض وجود ندارد.
برخی از دانشجویان مانده بدهی از قبل داشتند که سایت باز است و میتوانند پرداخت کنند. برخی بدهی ندارند تا زمانیکه ترم آغاز نشود سیستم پرداخت فعال نمیشود. قبلاً به محض ورود به سیستم شهریه ثابت را بدهکار میشدند. فعلاً ترم فعال نشده است. بعد از اجرای تقویم امکان پرداخت شهریه ثابت فراهم میشود. بدهیهای اشتباهی دانشجویان بهزودی بعد از انتخاب واحد اصلاح میشود. ایرادی در انتخاب واحد دانشجویان پیش نمیآید دانشجویان فقط شهریه ثابتترم جدید را پرداخت کنند.
یک دانشجو در شرایط عادی میتواند ۲۰ واحد انتخاب کند. چون هنوز نمرات ثبت نشده و کارنامهها نهایی نشده، سقف انتخاب واحد برای دانشجویان معدل الف یا ممتاز رعایت نشده است.
دانشجویان دورههای کارشناسی با معدل ۱۲ و کارشناسی ارشد معدل زیر ۱۴ میتوانند برای ترمیم معدل حداکثر ۳ درس یا ۶ واحد تکراری را در ترم آینده بگیرند.
هنوز گزینه صندوق رفاه در سامانه آموزشیار وجود ندارد. در مراحل بعدی سامانه صندوق رفاه فعال میشود. سامانه صندوق رفاه در اختیار واحدها قرار دارد که دانشجویان میتواند از آن استفاده کند. تقسیط شهریه در سامانه آموزشیار فعال است. بعد از تأیید آموزش و واحد تقسیط شهریه فعال میشود. سایر وامها هم از طریق سامانه ساجد صورت میگیرد که دانشجویان به بانکها معرفی میشوند.
دسترسی ریست پسورد به مدیر فناوری اطلاعات واحدها داده شده است که دانشجویان میتوانند در صورت لزوم با آنها تماس بگیرند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/