همه چیز درباره آینده شغلی میکروبیولوژیستها/ رشته بیوتکنولوژی را چقدر میشناسید؟
فاطمه خدیوی درخشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ارومیه با بیان اینکه رشته زیستشناسی یکی از زیرمجموعههای علوم تجربی است و طیف وسیعی از دانشهای تجربی را دربرمیگیرد، اظهار کرد: شناخت و مطالعه علم در رشته زیستشناسی زمینه موفقیت در بسیاری از علوم را فراهم میآورد.
وی اضافه کرد: میتوان رشته زیستشناسی را یکی از پایههای بنیادین مجموعه علوم تجربی دانست و بسیاری از پیشرفتهای بشر مدیون توسعه علم زیستشناسی و فعالیت زیستشناسان است.
مدیر گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با بیان اینکه گروه زیستشناسی دارای 10 عضو هیئت علمی در گرایشهای میکروبیولوژی، ژنتیک، بیوتکنولوژی، زیست سلولی تکوینی، فیزیولوژی گیاهی و شیمی است، تصریح کرد: این گروه دارای آزمایشگاههای مجهز در زمینه میکروبیولوژی، ژنتیک، زیست گیاهی و جانوری، کشت سلول و بیوشیمی بوده که در استان آذربایجانغربی بینظیر است.
بررسی و مطالعه میکروارگانیسمها با رشته میکروبیولوژی
خدیوی درخشان یادآور شد: میکروبیولوژی گرایشی از علم زیستشناسی و دانشی کاربردی است که به بررسی و مطالعه میکروارگانیسمها میپردازد و از اهداف این رشته استفاده بهینه از میکروارگانیسمها در صنایع مختلف (تولید دارو، واکسن، محصولات غذایی و صنایع شویندگی) و مبارزه با میکروارگانیسمهای خطرناک و بیماریزاست.
وی با تأکید بر اینکه میکروبیولوژی یکی از کاربردیترین شاخههای علوم زیستی است، مطرح کرد: میکروبیولوژيست با شناخت مسیر ایجاد بیماری میتواند بیماری را متوقف کرده یا از بروز و پیشروی بیماری جلوگیری کند.
مدیر گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با بیان اینکه اکنون گروه میکروبیولوژی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد میکروبهای بیماریزا و میکروبیولوژی صنعتی و ژنتیک دانشجو میپذیرد، عنوان کرد: این گروه در آموزش دانشجویان زیستفناوری میکروبی (مقطع کارشناسی ارشد) نقش مؤثری برعهده دارد و اعضای هیئت علمی این گروه تلاش خود را برای تربیت دانشآموختگان و دانشمندان جوان در رفع نیازهای کشور به کار میبندند.
زیست فناوری؛ رشته پرطرفدار دانشگاه آزاد اسلامی
خدیوی درخشان با اشاره به آینده شغلی میکروبیولوژیستها گفت: این دسته از فارغالتحصیلان میتوانند در مراکز زیرپوشش حوزه بهداشت و درمان، بخشهای تحقیقاتی و تولیدی صنایع غذایی، دارویی، کشاورزی و محیطزیست، همچنین در تهیه لوازم آزمایشگاهی، بخش کنترل کیفی آزمایشگاههای غذا و دارو ، مواد آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و نیز به عنوان کارشناس آزمایشگاه واکسن و سرم مشغول به کار شوند.
وی توضیح داد: با توجه به ارتباط زیاد میکروبیولوژی با صنایع مختلف و کاربرد آن در صنایع معدن و نفت، موقعیتهای شغلی زیادی برای میکروبیولوژیستها وجود دارد. میکروبیولوژیستها با به کار بردن میکروبها در صنایع تولیدی، قادر به تولید مواد مختلف هستند.
مدیر گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با بیان اینکه رشته پرطرفدار دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه زیست فناوری است، ادامه داد: بیوتکنولوژی یا زیست فناوری از تركیب «علم بیولوژی» و «فن تکنولوژی» با رابطههای بسیار پیچیده بـه وجود آمده، بهطوریکه در سالهای اخیر با پیشرفتهای چشمگیری مواجه بوده است.
خدیوی درخشان خاطرنشان کرد: بهطور کلی بیوتکنولوژی علمی است که در آن با استفاده از موجودات زنده یا بهرهگیری از محصولات و فرآیندهای زیستی میتوان محصولاتی با ارزش اقتصادی بالا را تولید کرده یا محصولات خدماتی را ارائه کرد.
عضو هیئت علمی گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه اظهار کرد: از جمله محصولات تولید شده با استفاده از دانش بیوتکنولوژی میتوان سوختهای زیستی، سرم و واکسن، کیتهای تشخیصی، آنتیبیوتیکها، هورمونها و فاکتورهای پروتئینی، کود و سموم زیستی، فرآوردههای میکروبی، حلالها و اسیدهای آلی، اسیدهای آمینه و ... را نام برد.
وی تأکید کرد: فارغالتحصیلان رشته زیستشناسی سلولی مولکولی میتوانند در مراکز تحقیقاتی مانند مرکز تحقیقات ژنتیک، انستیتوپاستور، مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، شرکتهای خصوصی در زمینه ساخت مواد اولیه آزمایشگاههای علوم سلولی مولکولی، مؤسسه استاندارد و ساخت واکسنها و اسیدها مشغول به کار شوند.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/