دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

کرونا و پدیده وارونگی، آلودگی هوا را مهارناپذیر می‌کند/ تجریشی: زمستان آلوده‌تری در پیش داریم

تداوم شرایط کرونایی و تشویق مردم به استفاده بیشتر از وسایل نقلیه شخصی احتمالاً امسال وضعیت کنترل پدیده وارونگی و آلودگی هوا را سخت و پیش‌بینی‌ناپذیر است.
کد خبر : 513629
download (5).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با آغاز فصل سرما و بروز پدیده وارونگی هوا، یکی از مشکلاتی که همواره به‌عنوان یک موضوع مناسبتی مورد توجه قرار می‌گیرد آلودگی شدید است که با توجه به علل مختلف اقلیمی و انسانی آن تاکنون راه‌حل قطعی برای رفع این مشکل در کشور مطرح نشده است.


علی‌رغم موارد فوق امسال شرایط تا حدودی نسبت به سال گذشته متفاوت شده است، به‌طوری‌که با شیوع کرونا و برخلاف سال‌های گذشته مردم تا حد امکان تشویق به استفاده از خودروی شخصی می‌شوند که این خود یکی از عوامل مهم افزایش آلودگی هوا است.


از دیگر مواردی‌ که در فصل سرما باعث آلودگی و تشدید شرایط وارونگی است افت فشار در خط لوله‌های انتقال گاز است که این موضوع باعث می‌شود در موقعیت‌هایی سوخت مصرفی برخی از کارخانه‌ها قطع و به جای آن مازوت مصرف کنند.


در همین خصوص مسعود تجریشی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با این‌که به فصل پاییز نزدیک می‌شویم و در شرایط کرونایی به وضعیتی می‌رسیم که احتمال بروز پدیده وارونگی هوا وجود دارد، عنوان کرد: در پایان سال گذشته متوجه شدیم نیروگاه‌های ما به‌سمت استفاده از مازوت رفتند و این باعث شد که برخی از مناطق کشور که قبلاً ما به‌صورت جدی مشکل آلودگی هوا را در آنها نداشتیم (مثل کرمانشاه و همدان) به‌سمت افزایش شدید روزهای آلوده شد.


وی ادامه داد: همزمان با این وضعیت ما با پدیده کرونا مواجه شدیم که این به معنی تشویق وسایل نقلیه شخصی بود و در واقع به‌سمتی رفتیم که تردد وسایل نقلیه افزایش پیدا و در نتیجه تردد بیشتر شود. این دو اتفاق باعث شد که ما به سمت وزارت نفت و نیرو رفته تا برای کاهش آلودگی مازوت و گازوئیل را دیگر نسوزانیم.


معاون محیط زیست انسانی تصریح کرد: در ارتباط با این موضوع سه دستور از رئیس جمهور دریافت کردیم. در این راستا با وزارت نفت هم هماهنگ کردیم تا در زمان قطع و وصل گاز و تغییر سوخت مصرفی به‌جای صلاحدید خودشان با ما هماهنگ کنند.


تجریشی با بیان این‌که تا چه حد کنترل آلودگی و پیشگیری از پدیده وارونگی در فصل سرما موفقیت‌آمیز خواهد بود نیز گفت: من موفقیت در این زمینه را تابعی از شرایط می‌بینم یعنی اگر مثل سال گذشته که ما وارونگی هوا از ترکیه تا هند رخ داد و ماندگاری این پدیده حدود دو هفته به‌طول انجامید چندان نمی‌توان درباره آن کاری انجام داد.


وی افزود: ما در ارتباط با یکسری از شهرها مثل مشهد دستور دادستانی هم دریافت کردیم تا اصلاً اقدام به تغییر سوخت کارخانه‌ها اقدام نکنند البته در این شهر عنوان می‌کنند که نمی‌توانند از طبس گاز برسانند. در حال حاضر هماهنگی‌هایی انجام شده تا خط جدیدی را (که مطمئناً امسال جواب نمی‌دهد) از جنوب به‌سمت مشهد برده تا در زمان‌هایی که فشار کم می‌شود و نمی‌توانند گاز مورد نیاز را از طبس تأمین کنند بتوانند آن را از جنوب تزریق کنند.


معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: ما در کشور مشکل تولید گاز نداریم ولی مشکل پخش داریم  یعنی وقتی در زمستان وقتی مصرف خانگی ما افزایش پیدا می‌کند شروع می‌کنند اول گاز بخش صنعت و سپس نیروگاه‌ها و صنایع پرمصرف مثل سیمان را قطع و سوختشان را تغییر می‌دهند.


تجریشی تأکید کرد: در وضعیت امسال که ما با کرونا مواجه هستیم شرایط بسیار پیچیده خواهد بود. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اخیراً نامه‌ای را برای رئیس جمهور و اعضای کارگروه کرونا ارسال کردند و در آن اشاره کردند چون ارتباطی بین کرونا و آلودگی هوا وجود دارد امسال در ارتباط با بحث آلودگی هوا با دقت بیشتری عمل کنیم.


وی افزود: با وجودی‌که امسال، سال سختی خواهیم داشت تلاش کردیم تا قبل بروز این اتفاقات رخ دهد هماهنگی‌های لازم را بین دستگاه‌های اجرایی، وزارت نفت و نیرو را حداقل در مکاتبات و جلسات داشته باشیم.


به‌نظر می‌رسد در سال‌هایی که شرایط کرونایی وجود نداشت و دستگاه‌های متولی تنها مشکل هماهنگی بین‌دستگاهی با هم داشته و کاری از پیش نمی‌بردند امسال با سخت‌تر شدن شرایط تحریمی و تداوم وضعیت کرونایی باید شاهد شرایط سخت‌تر و مداوم‌تری در بحث آلودگی هوا باشیم.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب