گره کور حل مشکل معتادان متجاهر در تهران/ راه حل چیست؟
به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، خیابانهای تهران جولانگاه معتادان متجاهری شده است که سالهاست نیروی انتظامی و سایر دستگاهها برای کم شدن تعدادشان تلاش میکنند اما طی چند سال اخیر نه تنها روند تعداد این معتادان بیپروا کاهش نداشته است بلکه این روزها شاهد افزایش تعداد معتادان متجاهر نیز بودهایم، به طوری که معتادان متجاهری که قبلاً در جنوب تهران مشاهده میشدند، این بار در مناطق شمالی و شرقی تهران بیشتر از مناطق دیگر دیده می شوند.
۲۰ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد
آمار دقیق از تعداد معتادان سرگردان در تهران در دست نیست اما پلیس بارها در مورد این موضوع اظهار نظرهای مختلفی داشته است، سرهنگ محمد بخشنده، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در این مورد گفت: پیش از این هربار اعلام میشد، که ۲۰ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد، معمولاً دستگاههای دیگر این سخن پلیس را اغراقآمیز میدانستند، حال آنکه امروز این رقم مورد قبول بسیاری از کارشناسان مربوطه است و طی ۶ ماه اخیر و در طرح جمعآوری معتادان متجاهر بیش از ۱۰ هزار فرد معتاد جمع آوری شده است.
اما چند معتاد متجاهر در سطح تهران پراکندهاند؟ سؤالی است که از سخنان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ میتوان فهمید، که حداقل ۱۰ هزار معتاد متجاهر در تهران جولان میدهند.
از جنوب تهران آغاز کردیم
مهدی مهرانگیز، معاون دادستان تهران در گفتگو با خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد جمع آوری معتادان متجاهر گفت: در تلاش هستیم شروع جمعآوری معتادان را از مناطق جنوبی تهران آغاز کنیم و سپس در دیگر مناطق با اولویت مختلف که آسیب شناسی پیش ببریم.
وی افزود: پاکسازی دره فرحزاد، خاک سفید تهرانپارس و دیگر مناطق یک سال آینده با کمک پلیس انجام شود.
معاون دادستان تهران در مورد برخورد با قانونی با معتادان گفت: مواد مختلف قانونی برای خردهفروشان مواد مخدر و معتادان متجاهر داریم. مانند ماده ۴، ۵ و ۸ قانون مبارزه با مواد مخدر؛ تا به الان به اشد مجازات با این افراد برخورد میکردیم؛ اما الان حکمی بیشتر از قبل را برای آنها اجرایی میکنیم. به عنوان مثال اگر تا به حال میتوانستند آزادی مشروط بگیرند و یا با ارائه وثیقه از زندان آزاد شوند، از الان به بعد این اجازه را ندارند.
راهکار چیست؟
حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور نیز در مورد جمع آوری معتادان گفت: اگر فکر کنیم که میشود با زندانی کردن افراد معتاد با این مساله مبارزه کنیم اینگونه نیست. کما اینکه علی رغم محدودیتهایی که وجود دارد شاهد آن هستیم که در برخی از زندانها دسترسی به مواد مخدر برای معتادان نیز وجود دارد که در این خصوص نیز باید فکری اساسی کنیم.
وی افزود: باید راهکارهای دیگری هم در کنار زندانی کردن برای معتادان متجاهر داشته باشیم که من از مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر خواستم که این راهها را بررسی کنند.
ساماندهی معتادان متجاهر در دستور کار
استاندار تهران و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که پیش از این به دلیل فعالیت به عنوان رئیس سازمان بهزیستی اطلاعات و تجربیات مناسبی در خصوص سامان دهی معتادان متجاهر و آسیبهای اجتماعی این چنینی دارد گفت: جمعآوری معتادان بهتنهایی کارساز نیست و باید به صیانت از آنها و فراهم آوردن زمینه بازگشت مجدد معتادان متجاهر به جامعه را فراهم کنیم.
انوشیروان محسنی بندپی با بیان اینکه اگر همه خانوادهها در زمینه ریشهکنی اعتیاد حساس نباشند، زمینه این آسیب عمده اجتماعی گریبانگیر همه خواهد شد، گفت: باید بدانیم، که این آسیب همواره در کمین است.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/